Κυριακή, 23 Φεβ, 2020

  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «  ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»: Παρέμβαση για το «Βλαχογιάννειο Μουσείο»
  • Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου «γεννήθηκε» το βιβλίο
  • Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ στη Βέροια
  • Η βιβλιοπαραγωγή το 2019
  • Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 589)
  • Μία όμορφη ατμόσφαιρα!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΟΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ «  ΙΟΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»: Παρέμβαση για το «Βλαχογιάννειο Μουσείο»1 Σαν σήμερα 23 Φεβρουαρίου «γεννήθηκε» το βιβλίο2 Εκδήλωση για τα 77 χρόνια της ΕΠΟΝ στη Βέροια3 Η βιβλιοπαραγωγή το 20194 Κυκλοφόρησε "Η ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ" (Νο 589)5 Μία όμορφη ατμόσφαιρα!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Από τις εισπράξεις των νοσοκομείων οι πληρωμές εφημεριών!

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Από τις εισπράξεις των νοσοκομείων οι πληρωμές εφημεριών!

Από τα έσοδα των δημόσιων νοσοκομείων και όχι από τον κρατικό προϋπολογισμό θα μπορούν να πληρώνονται εφημερίες, υπερωρίες, βραδινά και αργίες του προσωπικού, σε μια προσπάθεια να μειωθεί κι άλλο το «κόστος» που συνεπάγεται για το κράτος η Υγεία. Αυτό προβλέπεται σε σχετική τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που ψηφίστηκε πριν από λίγες μέρες στο νομοσχέδιο με τίτλο «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις», ενώ μέχρι τώρα μόνο οι πρόσθετες εφημερίες πληρώνονταν με αυτόν τον τρόπο.

Συγκεκριμένα, στην τροπολογία αναφέρεται: «Εσοδα από νοσήλια νοσοκομείων, από εργαστηριακές εξετάσεις των Μονάδων Υγείας των ΔΥΠΕ - ΠΕΔΥ καθώς και έσοδα του ΕΚΑΒ, τα οποία καταβάλλονται από τον ΕΟΠΥΥ, δύναται να διατίθενται συμπληρωματικά και πέραν των εγκεκριμένων πιστώσεων του προϋπολογισμού του υπουργείου Υγείας για την αποζημίωση των τακτικών εφημεριών, υπερωριών, εξαιρέσιμων και νυχτερινών».

Δηλαδή, η πληρωμή της εργασίας των υγειονομικών μετακυλίεται από το κράτος ολοένα και περισσότερο στους ασθενείς - πελάτες των δημόσιων νοσοκομείων, μέσα από τις πληρωμές τους για εισφορές Υγείας, για νοσήλια, εξετάσεις, θεραπείες που δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ. Μάλιστα, η ρύθμιση αυτή ισχύει αναδρομικά από 1/1/2015, ώστε να πληρωθούν με αυτόν τον τρόπο και χρωστούμενες εφημερίες. Και ενισχύεται ολοένα και περισσότερο η επιχειρηματική λειτουργία και δράση των δημόσιων νοσοκομείων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Π. Πολάκης, σε χτεσινή συνάντηση που είχε με την ΠΟΕΔΗΝ, το Σωματείο «Ευαγγελισμού» και εργαζόμενους (σ.σ. για άλλο θέμα), «διαφήμισε» την τροπολογία λέγοντας ότι «οι υγειονομικοί δεν θα περιμένουν πλέον λεφτά από τον κρατικό προϋπολογισμό, εφόσον έχουν έσοδα τα νοσοκομεία, θα πληρώνονται»! Να σημειώσουμε ότι η τροπολογία αυτή προβλήθηκε και σε τοπικό επίπεδο από Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ...

Η προοπτική είναι το μισθολογικό και λειτουργικό «κόστος» των νοσοκομείων να φύγει από τον προϋπολογισμό και να καλύπτεται αποκλειστικά από την επιχειρηματική δράση των νοσοκομείων και από τον διαρκώς υποχρηματοδοτούμενο από το κράτος ΕΟΠΥΥ. Οι πληρωμές των ασθενών όλο και θα αυξάνονται, ενώ μέρος της στελέχωσης των δημόσιων μονάδων Υγείας εξαρτάται από το ύψος των πωλήσεων που θα κάνουν σε παροχές Υγείας.

Με την ίδια τροπολογία, οι ειδικευόμενοι γιατροί που αποκτούν τίτλο ειδικότητας κατά τη διάρκεια της θητείας τους σε ένα νοσοκομείο, θα μπορούν να παραμένουν στο νοσοκομείο, αλλά θα εξακολουθούν να αμείβονται ως ειδικευόμενοι.

 

Έχει διαβαστεί 208 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος ΝΝΑ 0-1 μποφόρ

Κυριακή, 23 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 13 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 83 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά