Τρίτη, 26 Ιαν, 2021

  • Έπεσαν οι υπογραφές για τα «Rafale», σειρά έχουν οι φρεγάτες αυξάνοντας τον λογαριασμό για τον λαό
  • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/1
  • Παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στη Βέροια
  • Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΠΑ Βέροιας
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φέρνει νέο εκλογικό νόμο για Τοπική Διοίκηση πιο αποτελεσματική στην αντιλαϊκή πολιτική
Έπεσαν οι υπογραφές για τα «Rafale», σειρά έχουν οι φρεγάτες αυξάνοντας τον λογαριασμό για τον λαό1 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 25/13 Παράσταση διαμαρτυρίας των Συλλόγων Εκπαιδευτικών Α/Θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας στη Βέροια4 Συλλυπητήριο μήνυμα της ΚΕΠΑ Βέροιας5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Φέρνει νέο εκλογικό νόμο για Τοπική Διοίκηση πιο αποτελεσματική στην αντιλαϊκή πολιτική6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στοιχεία σοκ του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τα νοσοκομεία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του #ΠΟΥ και της @UNICEF που αποτυπώνονται στο γράφημα: - 1στα  4νοσοκομεία στο κόσμο δεν διαθέτει τρεχούμενο νερό - 1στα 10 βασικές υπηρεσίες υγιεινής και απολύμανσης. Ο καπιταλισμός σε όλο του το μεγαλείο! ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ Περισσότερα

Η ανάγκη και η ΜΚΟ

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Η ανάγκη και η ΜΚΟ

Την ένταξή της στη Δημοτική Ενότητα Μακεδονίδος ζήτησε από τον δήμο Βέροιας η εταιρεία Hopegenesis, μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας, με σκοπό την ανατροπή του κλίματος της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει η εταιρεία στο αίτημά της προς τον δήμο, με βάση τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑ.Τ., η συγκεκριμένη δημοτική ενότητα παρουσιάζει ιδιαίτερα χαμηλές γεννήσεις και ανησυχητικό ισοζύγιο γεννήσεων - θανάτου και θέλουν να δράσουν υποστηρικτικά, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση στη σταδιακή αύξηση των γεννήσεων και την υποστήριξη του γηγενούς πληθυσμού.

Διαβάζοντας στη σχετική ιστοσελίδα της ΜΚΟ «Η HOPEgenesis είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας και ασχολείται με το θέμα της υπογεννητικότητας στην Ελλάδα. Αποστολή της είναι να παρέχει ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε γυναίκες από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως τη μέρα του τοκετού τους. Η οργάνωση επικεντρώνεται κυρίως στις γυναίκες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή απομονωμένα νησιά στην Ελλάδα. Για να είναι πιο αποτελεσματική η δράση της, η HOPEgenesis έχει αναπτύξει στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες προκειμένου να παρέχει την απαραίτητη ασφάλεια στις γυναίκες που κυοφορούν ή επιθυμούν να μείνουν έγκυες.»

Η συζήτηση στο Δ.Σ ήταν ενδιαφέρουσα:

 «Γνωρίζουμε τα αποτελέσματα στις 350 περιοχές που ήδη δραστηριοποιείται η συγκεκριμένη ΜΚΟ, πόσοι θα απασχοληθούν και σε ποιους χώρους;», ρώτησε ο Παύλος Παυλίδης, συμπληρώνοντας, «Να δούμε σοβαρά το θέμα της υπογεννητικότητας, με κάποιο επίδομα για τα νέα ζευγάρια και να μην βάζουμε ΜΚΟ που δεν μπορούν να ελεγχθούν, μέσα στις τοπικές κοινωνίες». 

Ερωτήματα σχετικά με το πού θα παρακολουθούνται οι ωφελούμενες, πού θα γεννούν, ποιος θα τα πληρώνει, έκανε ο Γιώργος Μελιόπουλος, ασκώντας παράλληλα κριτική στη διοίκηση του δήμου για το κομμάτι της ιατρικής περίθαλψης, που άφησε, όπως είπε, στο έλεος τις απομακρυσμένες περιοχές και δεν αντέδρασε στις σοβαρές ελλείψεις του ΚΥ Βέροιας.

 

Να γίνει ευρεία σύσκεψη για το θέμα ζήτησε ο Αντώνης Μαρκούλης, λέγοντας προτείνοντας αν μπορεί ο δήμος να το αναλάβει μόνος του, με αυτή ή κάποια άλλη εταιρεία. Ρώτησε επίσης ποιο θα είναι το όφελος της εταιρείας, καθώς όπως είπε, κανένας δεν εργάζεται δωρεάν χωρίς αντιπαροχή και δηλώνοντας πως η παράταξή του δε θα ψηφίσει το θέμα.

Την πρότασή του να συμπεριληφθούν στον γηγενή πληθυσμό και οι οικογένειες μεταναστών που μένουν νόμιμα στην περιοχή, μετέφερε ο Θανάσης Δέλλας. «Ευτυχώς που υπάρχουν και οι μετανάστες που τεκνοποιούν και βοηθάνε να κρατήσουμε όρθια τα σχολεία στην περιοχή, αλλιώς τα σχολεία της περιοχής μας θα κλείσουν»,προτείνοντας να αποσαφηνιστεί ο όρος «γηγενής πληθυσμός» και να ωφεληθούν και αυτές οι οικογένειες από τις δωρεάν παροχές του προγράμματος. «Το κόστος παρακολούθησης και γέννας είναι υψηλό και το πρόγραμμα θα ωφελήσει την περιοχή», είπε κλείνοντας.

Το πρόβλημα της υπογεννητικότητας στον δήμο Μακεδονίδος είναι αποτέλεσμα οικονομικό μαρασμού», σημείωσε ο Γιάννης Τσαναξίδης, λέγοντας πως «δεν είναι λύση να βάλουμε μια ΜΚΟ να ξεγεννά τα παιδιά μας. Πρέπει να λύσουμε την αιτία του προβλήματος».

Το θέμα ψηφίστηκε από τις παρατάξεις Βοργιαζίδη και Μπατσαρά. ΛΕΥΚΟ ψήφισαν οι παρατάξεις του Παύλου Παυλίδη και Γιώργου Μελιόπουλου και ΚΑΤΑ η παράταξη του Αντώνη Μαρκούλη.

ΣΧΟΛΙΟ: Προφανώς και η κατάσταση στο πρώην δήμο Μακεδονίδος είναι σοβαρή για το ζήτημα αυτό. Όμως η υπογεννητικότητα έχει κοινωνικά-οικονομικά αίτια που προφανώς δεν αντιμετωπίζονται μέσω «εθελοντισμού» πολύ δε περισσότερα με ΜΚΟ. Χρειάζεται κρατική φροντίδα μέσω φορέων δημόσιας υγείας (Νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας) και ταυτόχρονα αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων στη συγκεκριμένη περιοχή. Ανεξάρτητα λοιπόν από προθέσεις παρόμοιες ενέργειες δεν λύνουν στη ουσία ζητήματα, ούτε  αντιμετωπίζουν τις αιτίες τους!

Έχει διαβαστεί 239 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 6 °C
Άνεμος Α 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία -1 ως 10 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία -2 ως 6 °C
Άνεμος ΔΒΔ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 147 επισκέπτες και 0 μέλη.