Πέμπτη, 19 Φεβ, 2026

  • «Πεθαίνουμε Ακροναυπλιώτικα!» (Ντοκουμέντο)
  • ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τα χάλια των νοσοκομείων πίσω από φιέστες, κορδέλες και καταστολή
  • Από το Σύνταγμα το μήνυμα: σύγκρουση με ΚΑΠ και πολιτική ξεκληρίσματος
  • Με επιτυχία η παρουσίαση στην Αλεξάνδρεια του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα
  • «Κιβωτοί του Τρόμου»... Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, με περισσότερες κατηγορίες, ο π. Αντώνιος
  • Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και βαθύ σεβασμό μια ελεύθερη και γενναία γυναίκα, την συγγραφέα Ιωάννα Καρατζαφέρη
«Πεθαίνουμε Ακροναυπλιώτικα!» (Ντοκουμέντο)1 ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τα χάλια των νοσοκομείων πίσω από φιέστες, κορδέλες και καταστολή2 Από το Σύνταγμα το μήνυμα: σύγκρουση με ΚΑΠ και πολιτική ξεκληρίσματος3 Με επιτυχία η παρουσίαση στην Αλεξάνδρεια του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα4 «Κιβωτοί του Τρόμου»... Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, με περισσότερες κατηγορίες, ο π. Αντώνιος5 Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και βαθύ σεβασμό μια ελεύθερη και γενναία γυναίκα, την συγγραφέα Ιωάννα Καρατζαφέρη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ούτε να το σκεφτούν!

Ούτε να το σκεφτεί η κυβέρνηση να στείλει Ελληνες στρατιώτες στη Γάζα! Κανένας ένστολος να μην αποδεχτεί τη συμμετοχή στον στρατό κατοχής που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί τους. Κανένας εργαζόμενος, βιοπαλαιστής, νέος και νέα να μην το επιτρέψει!Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για τα βρώμικα σχέδιά τους, επειδή ξέρουν ότι... Περισσότερα

Η πανδημία...δεν πηγαίνει διακοπές...

από Η Άλλη Άποψη
Η πανδημία...δεν πηγαίνει διακοπές...

Ενα «de ja vou», σαν κακοστημένη φάρσα του περσινού καλοκαιριού, θυμίζουν οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την εξέλιξη της πανδημίας. Τι κι αν οι εμβολιασμένοι μετά από 7 μήνες είναι κάτω από το 50%, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην παραγωγή και διανομή των εμβολίων, που γίνεται με κριτήριο το κέρδος των φαρμακοβιομηχανιών και όχι τις λαϊκές ανάγκες... Η κυβέρνηση τα βλέπει όλα «καλώς καμωμένα», ανάβει πράσινο φως για να επισκεφτούν τη χώρα μας τουρίστες εμβολιασμένοι και με άλλα σκευάσματα, που δεν έχει εγκρίνει η ΕΕ και γι' αυτό δεν τα προμηθεύεται η ίδια. Κι από την άλλη, κουνάει το δάχτυλο της «ατομικής ευθύνης», την ώρα που οι παραδοχές της για το πώς έχει χειριστεί μια σειρά από αντενδείξεις των εμβολίων αποκαλύπτουν ότι το ζήτημα του εμβολιασμού όχι μόνο δεν μπορεί να είναι «ατομική υπόθεση», αλλά θα πρέπει απαραίτητα να περιλαμβάνει πολύ περισσότερα σε ό,τι αφορά την ιατρική παρακολούθηση πριν και μετά.

Προσπερνώντας όλα αυτά, και ενώ η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί για νέο κύμα έξαρσης από Σεπτέμβρη, την ώρα που η έξαρση σε άλλες χώρες, ακόμα κι εκεί που έχει προχωρήσει περισσότερο ο εμβολιασμός, προειδοποιεί για τις μεταλλάξεις, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν παίρνει κανένα επιπλέον μέτρο ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας και επίταξης του ιδιωτικού τομέα, αλλά προσποιείται ότι ξεμπερδέψαμε και ετοιμάζεται για το «νέο» ακόμα πιο εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ, με τα γνωστά τραγικά αποτελέσματα. Και παράλληλα ανάβει «πράσινο φως» ώστε τα όποια υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Τουρισμό να γίνονται ...«ελβετικό τυρί», όπως επιτάσσουν τα συμφέροντα των τουρ οπερέιτορ, των εφοπλιστών, των μεγαλοξενοδόχων, με μόνο «πιστοποιητικό» ασφαλείας τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Σε αντίθεση με το κλίμα εφησυχασμού, η πάλη για την υγεία του λαού επιβάλλεται να μην κάνει διακοπές.

Έχει διαβαστεί 551 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 197 επισκέπτες και 0 μέλη.