Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΑΑΔΕ: Ακριβαίνουν οι τιμές σε rapid, self test και στα μοριακά
από Η Άλλη Άποψη
Ακριβαίνουν οι τιμές σε rapid test, self test καθώς και στα μοριακά καθώς πλέον υπάγονται σε συντελεστή ΦΠΑ της τάξεως του 6%, ενώ από την αρχή της πανδημίας του κορονοϊού, μέχρι και τώρα ήταν μηδενικός.
Σύμφωνα με τηνεγκύκλιο της ΑΑΔΕ, ο μηδενικός ΦΠΑ ίσχυε μέχρι τις 31/12/2022 όπως όριζε ρητά η σχετική Οδηγία της ΕΕ και πλέον μετά τη λήξη των ανωτέρω ρυθμίσεων, τα εν λόγω αγαθά και υπηρεσίες υπάγονται στον κατά περίπτωση ισχύοντα συντελεστή ΦΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως Rapid test είναι υποχρεωμένοι να κάνουν με δικά τους έξοδα οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, υγειονομικοί και γιατροί ενώ πολλοί είναι οι πολίτες που προμηθεύονται self test λόγω της έξαρσης του κορονοϊού και της γρίπης το τελευταίο διάστημα.