Αρωμα life style προσδίδουν τα αστικά επιτελεία και ΜΜΕ στην επικείμενη άφιξη της Κίμπερλι Γκιλφόιλ, νέας πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Τις προηγούμενες μέρες μάθαμε τι τρώει, πού διασκεδάζει, αν γυμνάζεται, πώς ήταν τα παιδικά της χρόνια, όπως και ότι ανυπομονεί να γνωρίσει από κοντά τον ελληνικό πολιτισμό και τον τρόπο ζωής, μιας κα... Περισσότερα
ΕΜΒΟΛΙΟ «ASTRAZENECA»: Διακόπτονται οι εμβολιασμοί σε Δανία, Νορβηγία, Ιταλία, λόγω φόβων για παρενέργειες
από Η Άλλη Άποψη
Οι υγειονομικές αρχές τηςΔανίαςκαι τηςΝορβηγίαςανακοίνωσαν σήμερα ότι διακόπτουν προσωρινά τη χορήγηση του εμβολίου της «AstraZeneca», έπειτα από αναφορές για εμφάνιση θρόμβων σε ορισμένα από τα άτομα που εμβολιάσθηκαν, ενώ παράλληλα η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων τηςΙταλίαςανακοίνωσε ότι διακόπτει τη χορήγηση εμβολίων από την παρτίδα που ήταν σε χρήση στην Αυστρία.
ΗΑυστρίαδιέκοψε τη χρήση εμβολίων από συγκεκριμένη παρτίδα της «AstraZeneca» για όσο διαρκεί η έρευνα για έναν θάνατο από θρόμβωση και ένα περιστατικό πνευμονικής εμβολής.
Τέσσερις ακόμη χώρες -ηΕσθονία, ηΛιθουανία, τοΛουξεμβούργοκαι ηΛετονία- έχουν διακόψει τη χρήση εμβολίων της παρτίδας αυτής για όσο θα συνεχίζονται οι έρευνες.
Καθησυχάζει ο ΕΜΑ
Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε χθες ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία που να συνδέουν το εμβόλιο της «AstraZeneca» με τα δύο περιστατικά στην Αυστρία.
Ο EMA ανακοίνωσε ότι η συχνότητα των θρομβοεμβολικών περιστατικών σε ανθρώπους που έχουν λάβει το εμβόλιο της «AstraZeneca» δεν είναι υψηλότερη από τη συχνότητα που παρατηρείται στον γενικό πληθυσμό, με 22 τέτοια περιστατικά μεταξύ των 3 εκατομμυρίων ατόμων που είχαν λάβει το εμβόλιο μέχρι την 9η Μάρτη.
Συνεχίζουν Σουηδία - Ισπανία
Από την άλλη Σουηδία και Ισπανία ανακοίνωσαν ότι συνεχίζουν τους εμβολιασμούς. «Δεν βρίσκουμε λόγο να αναθεωρήσουμε την έγκριση», δήλωσε η Βερόνικα Άρτουρσον, επικεφαλής της Σουηδικής Υπηρεσίας Φαρμακευτικών Προϊόντων. «Δεν υπάρχει τίποτε που να δείχνει ότι αυτό το εμβόλιο προκαλεί αυτό το είδος των θρόμβων».
Η Ισπανία δεν έχει καταγράψει περιστατικά σχηματισμού θρόμβων που να σχετίζονται με το εμβόλιο της «AstraZeneca» κατά της Covid-19 μέχρι στιγμής και θα συνεχίσει τη χορήγηση του εμβολίου, ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Καρολίνα Νταρίας.
Σε μία προσπάθεια να υπερασπιστεί το βρετανικό μονοπώλιο το εμβόλιο που αναπτύχθηκε από το βρετανικό εργαστήριο «AstraZeneca» και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, η βρετανική κυβέρνηση το χαρακτήρισε «ασφαλές και αποτελεσματικό» και διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει να χρησιμοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο
«Ήμασταν σαφείς για το γεγονός ότι το εμβόλιο είναι τόσο ασφαλές όσο και αποτελεσματικό», δήλωσε στους δημοσιογράφους εκπρόσωπος του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.