Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Χαράτσια και «κοινωνικός αυτοματισμός» αντί για μέτρα προστασίας, στη σκιά του πρώτου κρούσματος της «Όμικρον» στην Ελλάδα

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Χαράτσια και «κοινωνικός αυτοματισμός» αντί για μέτρα προστασίας, στη σκιά του πρώτου κρούσματος της «Όμικρον» στην Ελλάδα
Σε μια περίοδο που η μετάλλαξη «Όμικρον» προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία - ήδη ανακοινώθηκε το πρώτο κρούσμα αυτής της παραλλαγής στην Ελλάδα- η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται έστω και τώρα να λάβει μέτρα πρόληψης και θεραπείας. Αντί για την οργάνωση ενός εμβολιαστικού προγράμματος με ιατρικό έλεγχο, φαρμακοεπαγρύπνηση, ουσιαστική και προσωποποιημένη ενημέρωση του λαού, αντί για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, αντί για την αποσυμφόρηση των κρίσιμων χώρων διασποράς η κυβέρνηση απογειώνει την λογική της «ατομικής ευθύνης». 

Εξειδικεύοντας τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στις ηλικίες άνω των 60 και του «κορονοσηλίου» το οποίο ανοίγει επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση αντίστοιχων χαρατσιών σε όσους θεωρούνται ότι «δεν τηρούν υπεύθυνη στάση», ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης αποθέωσε για ακόμη μια φορά τον «κοινωνικό αυτοματισμό», για να συγκαλύψει τις εγκληματικές ευθύνες που έχει η κυβέρνηση για την τραγική κατάσταση με την πανδημία. 

Όσοι είναι άνω των 60 ετών θα πρέπει να έχουν προγραμματίσει έστω την πρώτη δόση εμβολιασμού ως τις 16 Γενάρη, αλλιώς θα τους επιβάλλεται οικονομικό πρόστιμο 100 ευρώ τον μήνα, το οποίο θα βεβαιώνεται μέσω της ΑΑΔΕ που θα αντλεί στοιχεία από τις σχετικές πλατφόρμες. 

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι θα συσταθούν ειδικές Επιτροπές προκειμένου να εξετάσουν τις αιτήσεις όσων δεν μπορούν να εμβολιαστούν για λόγους υγείας. 

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι το διάστημα από τις 6 έως τις 11 Δεκεμβρίου θα διαθέσει δωρεάν ένα self-test σε κάθε ενήλικο, εμβολιασμένο και μη, ώστε να εντοπιστούν πιθανοί ασυμπτωματικοί φορείς του ιού πριν από τα Χριστούγεννα. Το ίδιο ακριβώς θα επαναληφθεί και από τις 3 έως τις 7 Ιανουαρίου, μετά τις γιορτές δηλαδή, χωρίς βέβαια η «αυτοδιάγνωση» να συνιστά μια σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση. 

Όσον αφορά τα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα που θα ανοίξουν αυτές τις ημέρες θα μπορούν να μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο και τα ανήλικα παιδιά θα μπαίνουν με rapid test. Για το πιστοποιητικό νόησης δεν θα αρκεί το rapid test αλλά θα χρειάζεται μοριακός έλεγχος (PCR τεστ).

Ανακοίνωσε ότι η επιτροπή άναψε ήδη το πράσινο φως για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5-11 ετών. Ο εμβολιασμός των παιδιών θα ξεκινήσει όπως είπε μόλις έρθουν στην Ελλάδα οι κατάλληλες παρτίδες των εμβολίων.

Για τη σύντμηση της αναμνηστικής δόσης στο τετράμηνο σημείωσε ότι είναι υπό συζήτηση. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμια Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους εντός των επόμενων 24ωρων θα υπάρξει και η επίσημη απόφαση της Επιτροπής Εμβολιασμού για τον εμβολιασμό των πολιτών στους τέσσερις αντί στους 6 μήνες με την αναμνηστική δόση.

Ο Μ. Θεμιστοκλέους αναφέρθηκε στους εμβολιασμούς και έδωσε στατιστικά στοιχεία για την πορεία τους. Σημείωσε ότι έχει εμβολιαστεί πλήρως το 63,3% επί του γενικού πληθυσμού και το 72,7% του ενήλικου πληθυσμού.


Έχει διαβαστεί 838 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1473 επισκέπτες και 0 μέλη.