Κυριακή, 26 Απρ, 2026

  • Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές σε Λίβανο και Γάζα
  • Ένοπλος άνοιξε πυρ στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου παρόντος του Τραμπ
  • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ   : Κατάθεση προβλημάτων στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας
  • Νέα πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο παρά τη νέα εκεχειρία
  • ΚΚΕ: Οι συμφωνίες Μητσοτάκη και Μακρόν έχουν πυξίδα τα κέρδη των μονοπωλίων ενώ μπλέκουν βαθύτερα τη χώρα στους πολέμους
  • O τζόγος είναι σύμπτωμα σήψης και παρακμής της καπιταλιστικής κοινωνίας
Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν, ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τις σφαγές σε Λίβανο και Γάζα1 Ένοπλος άνοιξε πυρ στο δείπνο των ανταποκριτών του Λευκού Οίκου παρόντος του Τραμπ2 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ   : Κατάθεση προβλημάτων στο Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Ημαθίας3 Νέα πλήγματα του Ισραήλ στον Λίβανο παρά τη νέα εκεχειρία4 ΚΚΕ: Οι συμφωνίες Μητσοτάκη και Μακρόν έχουν πυξίδα τα κέρδη των μονοπωλίων ενώ μπλέκουν βαθύτερα τη χώρα στους πολέμους5 O τζόγος είναι σύμπτωμα σήψης και παρακμής της καπιταλιστικής κοινωνίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Για την πρόσβαση των παιδιών στα social media

Του Αλέκου Χατζηκωστα * Το πρόβλημα είναι υπαρκτό και παίρνει διαστάσεις. Η κρίση ψυχικής υγείας στα παιδιά παγκοσμίως επιδεινώνεται και έφθασε σε κρίσιμο σημείο, από την «ανεξέλεγκτη εξάπλωση» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης , σύμφωνα για παράδειγμα με έκθεση της οργάνωσης για τα δικαιώματα των παιδιών «KidsRig... Περισσότερα

KINA , ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Επίσημη εκτίμηση ότι το 80% του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει

από Η Άλλη Άποψη
KINA , ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Επίσημη εκτίμηση ότι το 80% του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει

Την εκτίμηση ότι το 80% του πληθυσμού της Κίνας έχει ήδη μολυνθεί με κορονοϊό διατύπωσε ο Γου Ζουνγιού, επικεφαλής επιδημιολόγος στο Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών.

Σχολιάζοντας τις μαζικές μετακινήσεις ανθρώπων στη διάρκεια της τρέχουσας εορταστικής περιόδου του κινεζικού Νέου Έτους (εκτιμάται ότι θα υπάρξουν περίπου 5 δισεκατομμύρια μετακινήσεις στην αχανή και πολυπληθή χώρα), ο Γου Ζουνγιού με ανάρτησή του στο κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo παραδέχθηκε ότι οι μετακινήσεις αυτές μπορεί να διαδώσουν την πανδημία, αυξάνοντας τις μολύνσεις σε μερικές περιοχές. Εκτίμησε ωστόσο ότι η πιθανότητα μιας μεγάλης αναζωπύρωσης της Covid-19 στην Κίνα κατά τους επόμενους δύο ή τρεις μήνες είναι μικρή, καθώς όπως είπε το 80% του πληθυσμού έχει ήδη νοσήσει.

Ο ίδιος ανέφερε ότι οι μολύνσεις από Covid έχουν περάσει την κορύφωσή τους, προσθέτοντας ότι πόλεις και επαρχίες σε όλη τη χώρα καταγράφουν κάμψη σε ό,τι αφορά στα νέα κρούσματα.

Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές ασθενών με Covid-19 σε νοσοκομεία

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, σχεδόν 60.000 άνθρωποι με Covid έχουν πεθάνει μέσα σε έναν μήνα (από τις 8 Δεκέμβρη ως τις 12 Γενάρη), αφότου η Κίνα κατάργησε απότομα την πολιτική της «μηδενικής Covid».

Ο αριθμός αυτός δεν αντανακλά πλήρως την πραγματικότητα, καθώς δεν περιλαμβάνει του ανθρώπους που πεθαίνουν στο σπίτι τους.

Οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν μεγάλη αύξηση του αριθμού των εισαγωγών ασθενών με Covid-19 σε νοσοκομεία την εβδομάδα 9-15 Γενάρη, τη μεγαλύτερη από την αρχή της πανδημίας, σύμφωνα με εβδομαδιαία έκθεση που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών με Covid-19 ανερχόταν σε 63.307 την εν λόγω εβδομάδα, αυξημένος κατά 70% σε σύγκριση με την προηγούμενη, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που επικαλείται τα επίσημα στοιχεία από το Πεκίνο. Πρόκειται για ρεκόρ νοσηλειών σε διάστημα μίας εβδομάδας από την έναρξη της πανδημίας πριν από περίπου τρία χρόνια.

Στο μεταξύ, δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία εμβολίων κατά της Covid-19 και ενώ το ποσοστό των εμβολιασμένων στους Κινέζους εμβολιασμένους παρέμενε όλο αυτά το διάστημα ιδιαίτερα χαμηλό, η διευθύντρια του Τμήματος Εμβολιασμών του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Κέιτ Ο' Μπράιαν εξήρε την Κίνα επειδή σημείωσε «τεράστια πρόοδο» στον εμβολιασμό των πιο ηλικιωμένων πολιτών με εμβόλια κατά της COVID-19 και με αναμνηστικές δόσεις των εμβολίων αυτών από τον περασμένο μήνα που ήρε τους ελέγχους κατά του ιού.

«Η Κίνα σημειώνει τεράστια πρόοδο και προσπάθεια να εμβολιάσει όλους τους μεγαλύτερους ηλικιακά πολίτες με τις βασικές δόσεις εμβολίων και με τις αναμνηστικές», είπε η ίδια στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων στη Γενεύη.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε, κάποιοι ηλικιωμένοι «δυσκολεύονται» να κατανοήσουν τις αλλαγές στην εμβολιαστική πολιτική της χώρας για τους ηλικιωμένους, αφού η ίδια ανέφερε ότι οι αρχικές κρατικές συστάσεις τους απέτρεπαν από το να εμβολιαστούν.

Πηγές: China Daily, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters


Έχει διαβαστεί 1178 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 346 επισκέπτες και 0 μέλη.