Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση μπορούν να εξασφαλιστούν πραγματικά υψηλής ποιότητας, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας για όλους

από Η Άλλη Άποψη
Μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση μπορούν να εξασφαλιστούν πραγματικά υψηλής ποιότητας, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας για όλους

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας αναφέρονται τα εξής:

«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, το ΚΚΕ εκφράζει τη συμπαράστασή του στους ανθρώπους με ψυχικές διαταραχές, στους φροντιστές τους, καθώς και στους εργαζόμενους του χώρου που δίνουν καθημερινά έναν δύσκολο αγώνα.

Η φετινή θεματική που έχει επιλεγεί από τους αρμόδιους φορείς και έχει τίτλο "πρόσβαση σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας σε ανθρωπιστικές καταστροφές και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης", αναδεικνύει ότι σε συνθήκες πολέμων, φυσικών καταστροφών και κοινωνικών κρίσεων οι ανάγκες για στήριξη πολλαπλασιάζονται, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες παραμένουν ανεπαρκείς. Οι πληγές από το Μάτι, τις πυρκαγιές στη Β. Εύβοια, τα Τέμπη, αλλά και η κατάσταση των προσφύγων, αποδεικνύουν τη γύμνια του αστικού κράτους που ως επίσημη πολιτική έχει την υποκατάσταση της φροντίδας από ΜΚΟ και τηλεφωνικές γραμμές. Την ίδια στιγμή, η υποκρισία των ιμπεριαλιστικών οργανισμών και των αστικών κυβερνήσεων περισσεύει: Μιλούν για "δικαίωμα στην ψυχική υγεία" την ώρα που συμμετέχουν σε ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, ανέχονται τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και αντιμετωπίζουν τις καταστροφές ως "μοιραία νομοτελειακά γεγονότα".

Οι πολεμικές συγκρούσεις, η φτώχεια και η ανεργία, η έλλειψη ουσιαστικής προστασίας των λαών από πλημμύρες, πυρκαγιές και σεισμούς δείχνουν το απάνθρωπο πρόσωπο του καπιταλισμού. Σε αυτό το έδαφος η ψυχική υγεία των εργαζομένων, των νέων, των οικογενειών πλήττεται σκληρά. Οι κρατικές δομές απαξιώνονται, το προσωπικό εξαντλείται, ενώ την ίδια ώρα ανθίζουν οι ιδιωτικές κλινικές και οι ΜΚΟ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας δεν μπορεί να αποτελεί επικοινωνιακό πυροτέχνημα, αλλά μια ακόμα ευκαιρία να αναδειχθεί ότι μόνο μέσα από τον συλλογικό αγώνα και τη διεκδίκηση μπορούν να εξασφαλιστούν πραγματικά υψηλής ποιότητας, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες ψυχικής υγείας για όλους».


Έχει διαβαστεί 505 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 743 επισκέπτες και 0 μέλη.