Κυριακή, 16 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Σε παρατεταμένο «βαθύ κόκκινο» τα Νοσοκομεία. Να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας

Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
Σε παρατεταμένο «βαθύ κόκκινο» τα Νοσοκομεία. Να επιταχθεί τώρα ο ιδιωτικός τομέας

Υπό κατάρρευση βρίσκεται το δημόσιο σύστημα Υγείας, το οποίο εξακολουθεί να λειτουργεί μόνο χάρις στην αυτοθυσία των υγειονομικών που έχουν ξεπεράσει πλέον τα όρια τους. 

Την ώρα που οι ανάγκες των Νοσοκομείων έχουν εκτοξευτεί λόγω των πολλών χιλιάδων κρουσμάτων, και εκατοντάδες εργαζόμενοι του ΕΣΥ νοσούν από κορονοϊό, η κυβέρνηση αντί για μαζικές προσλήψεις προσωπικού επιχειρεί να διαχειριστεί την υποστελέχωση με τα γνωστά «μπαλώματα» όπως η επίταξη ορισμένων ιδιωτικών γιατρών, καθώς και με επικίνδυνες εκπτώσεις στα υγειονομικά πρωτόκολλα όπως η μείωση της καραντίνας στις πέντε ημέρες. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι υγειονομικοί που έχουν τεθεί σε καραντίνα πανελλαδικά υπολογίζονται σε 2.500, ενώ στην Αττική υπολογίζονται σε 1.200. Σημειώνεται ότι περίπου 6.000 γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής.

Μια άλλη τραγική συνέπεια της υποστελέχωσης και των άλλων προβλημάτων είναι η λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας σχεδόν αποκλειστικά για Covid περιστατικά, με αποτέλεσμα χιλιάδες άλλοι ασθενείς με σοβαρές παθήσεις να αναγκάζονται να πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα ή να μην έχουν θεραπεία.


Σμπαραλιασμένα τα Nοσοκομεία

Σε παρατεταμένο «βαθύ κόκκινο» έχουν περάσει τα δημόσια Νοσοκομεία της Αττικής, με το προσωπικό και τους ασθενείς να δοκιμάζονται. 

Στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου παραμένουν κενές περισσότερες από 220 οργανικές θέσεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, τουλάχιστον 20 εργαζόμενοι είναι σε καραντίνα (χωρίς να έχει γίνει έλεγχος όλου του προσωπικού), 70 περίπου εργαζόμενοι είναι σε αναστολή εργασίας και περισσότεροι από 170 συμβασιούχοι εργαζόμενοι κινδυνεύουν με απόλυση τον Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Στην εφημερία στις 4 Γενάρη, σημειώθηκε «ρεκόρ» προσέλευσης στο ιατρείο Covid του ΤΕΠ, καθώς προσήλθαν πάνω από 250 άτομα. Από αυτά τα περιστατικά, έγιναν 31 εισαγωγές, όταν ο μέσος όρος του προηγούμενου διαστήματος ήταν 15 εισαγωγές Covid. Μάλιστα, κάποιες εισαγωγές Covid χρειάστηκε να διακομισθούν σε άλλα νοσοκομεία. Επίσης, άνοιξαν επιπλέον κρεβάτια απλής νοσηλείας για Covid περιστατικά, τα οποία από 45 αυξήθηκαν στα 61.

Επιπλέον, σχεδιάζεται να μετατραπεί η Α’ Παθολογική Κλινική αποκλειστικά σε Covid. Οι γιατροί της κλινικής έφτασαν να έχουν την ευθύνη για 81 ασθενείς Covid και μη, διασκορπισμένους σε τρεις διαφορετικούς ορόφους του Νοσοκομείου).

Στον «Ευαγγελισμό» που μπαίνει σε εφημερία από τo μεσημέρι, νοσηλεύονται ήδη πάνω από 150 ασθενείς με κορονοϊό, τα κενά κρεβάτια Covid είναι 10, ενώ περιστατικά διακομίζονται στο «Σισμανόγλειο» προκειμένου να αδειάσουν κρεβάτια. Οι ΜΕΘ (Covid και non Covid) αγγίζουν το 100% πληρότητα, ενώ οι υγειονομικοί που είναι εκτός μάχης λόγω καραντίνας υπολογίζονται σε 150.

Στο Γενικό Κρατικό Αθηνών που βγήκε σήμερα από εφημερία, άνοιξε νέο τμήμα για ασθενείς Covid, και έτσι λειτουργούν συνολικά έξι τμήματα, στερώντας αντίστοιχα κρεβάτια από άλλους ασθενείς. Ενώ 80 συνολικά υγειονομικοί στο Νοσοκομείο, είτε έχουν τεθεί σε καραντίνα είτε σε αναστολή.

Στο Αττικό Νοσοκομείο, από τις αρχές Γενάρη 50 υγειονομικοί έχουν βγει θετικοί στον κορονοϊό, με αποτέλεσμα να είναι εκτός μάχης.

Στην εφημερία του Γενικού Κρατικού Νίκαιας στις 5 Γενάρη, προσήλθαν 240 άτομα να εξεταστούν για Covid, εκ των οποίων έγιναν 37 εισαγωγές.

Στην Κρήτη, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ήδη νοσούν 30 εργαζόμενοι, ενώ σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, «δεν γίνονται τα πλέον απαραίτητα τεστ Covid (PCR) ακόμα και σε συναδέλφους που ζητάνε να ελεγχθούν όταν έχουν έρθει σε επαφή με θετικό κρούσμα και παραπέμπονται σε δομές Πρωτοβάθμιας, γεγονός που κάνει επισφαλή την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου».

Στο Νοσοκομείο Χανίων, το τελευταίο τετραήμερο σε καραντίνα έχουν τεθεί περίπου 25 εργαζόμενοι, 10 στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου και 10 στο Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου.

Η κυβέρνηση «σφυρίζει» αδιάφορα στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών και του εργατικού – λαϊκού κινήματος για:

- Άμεση ενίσχυση των δημόσιων μονάδων Υγείας με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

- Να στελεχωθούν και να επαναλειτουργήσουν τα κλειστά Νοσοκομεία.

- Να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας, χωρίς αποζημίωση των ιδιοκτητών και με μισθοδοσία του προσωπικού από το κράτος.

- Συστηματικό δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για SARS-COV-2, χωρίς διαχωρισμούς.

- Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας στους χώρους δουλειάς, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, σχολεία και τις σχολές.

-Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού, με στοχευμένη ενημέρωση, πλήρη προληπτικό έλεγχο και παρακολούθηση των εμβολιασμένων.

Πηγή: 902.gr

Έχει διαβαστεί 1142 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 589 επισκέπτες και 0 μέλη.