Πέμπτη, 01 Οκτ, 2026

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
  • Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας
  • Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα
  • Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ
  • Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!
  • ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία
ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ1 Στην τελική ευθεία το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας της ΚΕΠΑ Δήμου  Βέροιας   2 Την Τρίτη ο Ρούμπιο στην Αθήνα3 Νέες ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα από τις ΗΠΑ4 Ασπρόπυργος: Σε άλλο ένα επικοινωνιακό σόου, ο Κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σχολικό κτίριο... μετά από 27 ολόκληρα χρόνια!5 ΠΑΜΕ: Όσο τα κέρδη των ομίλων μένουν στο απυρόβλητο, κάθε κυβερνητικό «μέτρο» θα είναι σκέτη κοροϊδία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Τους έπιασε ο πόνος για την πανδημία

από Η Άλλη Άποψη
Τους έπιασε ο πόνος για την πανδημία

«Εμάς μας νοιάζει η επιδημιολογική εικόνα, να έχουμε σωστή καταγραφή (...) Το να υποκαταγράφονται περιπτώσεις θανάτων από εμφράγματα, λόγου χάρη, ή ογκολογικά περιστατικά, δεν βοηθούν την επιδημιολογική εικόνα», υποστήριξε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θ. Πλεύρης, την περασμένη Πέμπτη, σχετικά με τις αλλαγές στον τρόπο καταγραφής των θανάτων από Covid στην Ελλάδα. Υπενθυμίζεται ότι τόσο τον Ιούλη, όσο και την πρώτη βδομάδα του Αυγούστου, καταγράφηκε τριπλάσιος αριθμός θανάτων από Covid στη χώρα σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Τώρα το υπουργείο Υγείας παριστάνει πως νοιάζεται τάχα για τους ...καρδιακούς και τους ογκολογικούς ασθενείς, μην τυχόν και ξεπέσουν στις καταγραφές, όταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με το σύστημα Υγείας μιας νόσου, τους καταδίκασε να επιβιώνουν (όσοι επιβίωσαν...) χωρίς καμιά ουσιαστική φροντίδα, πριν τα πράγματα επανέλθουν στην «κανονικότητα» των ατελείωτων αναμονών για ένα ραντεβού ή μια θεραπεία.

Ας μην ανησυχεί όμως ο υπουργός για την «υποκαταγραφή» των θανάτων από άλλες ασθένειες πλην Covid. Διαθέτει άλλωστε έναν ασφαλή δείκτη, την «πλεονάζουσα θνησιμότητα», όπως προκύπτει από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Στην προκειμένη περίπτωση, η θνητότητα στη χώρα μας αυξήθηκε κατά 6,46% (73.835 νεκροί) τις πρώτες 26 βδομάδες του 2022 (3/1/2022 - 3/7/2022) σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021 (69.357). Αν απ' αυτούς τους επιπλέον θανάτους αφαιρέσει κανείς όσους προκάλεσε η Covid, εύκολα διαπιστώνει ότι ένα μεγάλο μέρος της «πλεονάζουσας θνησιμότητας» οφείλεται σε άλλες ασθένειες, που δεν έτυχαν της αναγκαίας φροντίδας, εξαιτίας της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας, με όρους «κόστους - οφέλους».

Έχει διαβαστεί 626 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 981 επισκέπτες και 0 μέλη.