Τετάρτη, 15 Ιούλ, 2020

  • Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η εξάπλωση του κορονοϊού .Πάνω από 580 χιλιάδες οι νεκροί
  • Τι είναι πραγματικά «αρρωστημένο»;
  • Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Βέροιας για την Χωροταξική Κατανομή Μαθητών
  • Δεν υπήρχε σαφής καταδίκη…
  • Η άμεση σύνδεση της Νάουσας με το δίκτυο φυσικού αερίου, στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα με στελέχη της EDIL HELLAS
  • ΕΟΔΥ: Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό. 1 κρούσμα στην Ημαθία
Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η εξάπλωση του κορονοϊού .Πάνω από 580 χιλιάδες οι νεκροί1 Τι είναι πραγματικά «αρρωστημένο»;2 Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Βέροιας για την Χωροταξική Κατανομή Μαθητών3 Δεν υπήρχε σαφής καταδίκη…4 Η άμεση σύνδεση της Νάουσας με το δίκτυο φυσικού αερίου, στο επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Νικόλα Καρανικόλα με στελέχη της EDIL HELLAS5 ΕΟΔΥ: Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό. 1 κρούσμα στην Ημαθία6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε: Καμιά έκπληξη

Η προχτεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) για τις σχέσεις της ΕΕ με την Τουρκία είναι αποκαλυπτική και ταυτόχρονα κόλαφος για την κυβέρνηση της ΝΔ και τα άλλα κόμματα, τα οποία, κάθε φορά που οξύνεται η ένταση στα Ελληνοτουρκικά, παρουσιάζουν ως «ασπίδα» τάχα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα τη «διεθ... Περισσότερα

"ΓΙΑΤΙ κύριοι, ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ";

από Η Άλλη Άποψη
"ΓΙΑΤΙ κύριοι, ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ";

Τάσος Καραμπατζός (πρώην δήμαρχος Νάουσας-από ανάρτηση στο fb)

1. Για να περάσουν τα κερδοφόρα σχέδιά τους οι επιτήδειοι "επενδυτές", κάπως πρέπει να δικαιολογήσουν και να κάμψουν τις αντιστάσεις των Τοπικών Κοινωνιών για τις επικείμενες "επεμβάσεις" τους στα παρθένα βουνά μας. Το "μότο" τους γνωστό: "Για να ....σωθεί ο πλανήτης", "....Καθαρή ενέργεια", "Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)", "Ντιρεκτίβες της Ε.Ε για μέχρι το 2020 ή 2030 πρέπει να πιάσουμε τους στόχους...." κλπ. Είναι, το τυράκι.
2. Θα μου πει βέβαια κάποιος: "Ναι, αλλά συμφωνείτε και με τη συνέχιση λειτουργίας των εργοστασίων της ΔΕΗ στην Πτολεμαϊδα που εδώ και 50 χρόνια μας έχουν ήδη επιβαρύνει και περιβαλλοντικά και υγειονομικά" χωρίς η Νάουσα να κερδίζει τίποτε; Προφανώς ΟΧΙ.
3. Όμως, γιατί και πάλι το Βέρμιο να είναι ο "αποδέκτης" του Μεγαλύτερου Αιολικού Πάρκου της χώρας και κατά συνέπεια της μεγαλύτερης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης; Γιατί να ξαναγίνει η "χωματερή" της Ελλάδας; Χώρια που όταν θα κλείσουν αυτά τα λιγνιτοεργοστάσια, σε όλους εκείνους του χώρους των αχανών ορυχείων -δηλ. ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ ΒΕΡΜΙΟ !!! προβλέπεται η εγκατάσταση Φωτοβολταϊκων απόδοσης χιλιάδων Μεγαβάτ! Δηλαδή, το Βέρμιο γίνεται μια "νέα ΣΑΧΑΡΑ". Οι εγκέφαλοι των Αθηνών και της Ε.Ε. σχεδιάζουν ώστε η μισή και παραπάνω παραγωγή ρεύματος στην Ελλάδα, να παράγεται εντός και γύρω από το Βέρμιο !! Φαραωνικά Λιγνιτοεργοστάσια, Φαραωνικά Αιολικά Πάρκα, Φαραωνικά Φωτοβολταϊκά Πάρκα, Μεγάλα Υδροηλεκτρικά στον Αλιάκμονα ......και δεν συμμαζεύεται !!! Η απάντηση: Ήδη το Βέρμιο, δέχθηκε το "περιβαλλοντικό του ισοζύγιο", ήτοι 40 Α/Γ στην περιοχή Ζωοδόχου Πηγής μεταξύ Βέροιας-Κοζάνης. Γιατί να το γεμίσουμε ολόκληρο;
4. Χαζός δεν είναι ο κόσμος. Έχουμε καταλάβει πλήρως οι πάντες, οτι δεν τους ενδιαφέρει το χαμηλό "αιολικό δυναμικό" του Βερμίου. Γι αυτό άλλωστε την κάθε Α/Γ δεν θα την κάνουν παραγωγής 2 ΜW, αλλά 3 MW ! Που σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη "επένδυση", για ακόμη μεγαλύτερα κέρδη κατασκευής. Σημαίνει ψηλότερες Α/Γ που θα φτάνουν στα 120 και πλέον μέτρα! Και ακόμη μεγαλύτερα και βαθύτερα "θεμέλια" στήριξης των Α/Γ. Και πολύ φαρδύτεροι δρόμοι για να περάσουν οι τεράστιοι "τράκτορες" με τα φαραωνικά τους φορτία!
5. Όλο το παιχνίδι επομένως, είναι στο χαμηλό ΚΟΣΤΟΣ σύνδεσης του παραγόμενου ρεύματος, που θα φτάνει πολύ εύκολα για να "κουμπώσει" στα υπάρχοντα δίκτυα υψηλής τάσης της Πτολεμαϊδας και από εκεί να κατανεμηθεί σε ολόκληρη της χώρα. Για παράδειγμα, εάν γίνει ένα τέτοιο αιολικό πάρκο στην Πίνδο ή στο Γράμμο, τα κόστη μεταφοράς του ρεύματος στα κεντρικά δίκτυα διανομής, είναι τεράστια. Άρα το Βέρμιο το βλέπουν τα κοράκια ως "επενδυτικό" φιλέτο!
6. Ως αποκλειστικός ιδιοκτήτης της γης ο Δήμος Νάουσας, ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ εγκατάσταση τέτοιων Α/Γ μέσα στη γή του. Το θέμα αυτό, πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από το Δήμο μας.
7. Στις πιο πίσω κορυφές, εκεί που η ιδιοκτησία είναι μόνο του Δημοσίου, αλλά μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Νάουσας, η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του Δήμου πρέπει επίσης να είναι άμεση και απολύτως ΔΥΝΑΜΙΚΗ, συνδυαστικά με Βέροια, Έδεσσα και Πτολεμαϊδα.
8. Τα ανταποδοτκά οφέλη για το Δήμο Νάουσας, δεν μπορούν και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να δελεάζουν και να κάμπτουν φρονήματα εύπιστων ανθρώπων. Το διακύβευμα της "ιστορίας" αυτής, είναι τεράστιο. Και πού θα πάνε τα δύο Χιονοδρομικά Κέντρα μας; Πού θα πάει η ορεινή μας κτηνοτροφία; Πού θα πάει ο οικοτουρισμός (χιόνια, ορεινά μονοπάτια, δράσεις βουνού, κηνύγι, χλωρίδα, πανίδα, ξενοδοχεία;).
9. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ τους ΣΟΒΑΡΟΥΣ φόβους μου, για την επικείμενη απειλή των πηγών της "Αράπιτσας - Τριών/Πέντε Πηγαδιών- Καραμπουνάρ" αλλά και Τριπόταμου Βέροιας ) κλπ. Δεν υπάρχει καμία σοβαρή Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις Πηγές μας. Δεν λέω τίποτε άλλο: Φανταστείτε μια Νάουσα με στερεμένη την Αράπιτσα !!!
10. Οι πιο κάτω εικόνες, νομίζω πείθουν και τον πλέον δύσπιστο και φανατικό θιασώτη των Ανεμογεννητριών.
Κάτι τέτοιες ..."πανέμορφες εικόνες", με .... "εγκεκριμένες" περιβαλλοντικές επεμβάσεις, με.... "ήπιες" παρεμβάσεις, περιμένουν οσονούπω και το πολύπαθο Βέρμιό μας!
Εάν το επιτρέψουμε, είμαστε όλοι άξιοι της μοίρας μας και πολύ κατώτεροι των ιστορικών περιστάσεων.
Θα το αφήσουμε να περάσει έτσι;

 

Έχει διαβαστεί 52 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος ΑΝΑ 0-1 μποφόρ

Τετάρτη, 15 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 28 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 16 Ιουλίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 30 °C
Άνεμος Α 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 134 επισκέπτες και 0 μέλη.