Δευτέρα, 14 Οκτ, 2019

  • Απαιτούμενη τιμή
  • ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ 13/10/2019 ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ  ΣΠΥΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙΓΟΣΕΛΙΔΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΤΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟ ΦΕΤΛΗ
  • «Στέργιος Φετλής. Ο πρώτος εκλεγμένος Δήμαρχος της Νάουσας μετά την απελευθέρωσή της από το Γερμανικό ζυγό. (περίοδος: 10/9/1944 με 12/2/1945)»
  •  Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας
  • Δεν ήξερε...αλλά ήξερε!
  • Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αναπτύσσονται στις κουρδικές περιοχές
Απαιτούμενη τιμή1 ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΝ 13/10/2019 ΤΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΥ  ΣΠΥΡ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΟΛΙΓΟΣΕΛΙΔΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΑΙΡΕΤΟ ΜΕΤΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟ ΦΕΤΛΗ2 «Στέργιος Φετλής. Ο πρώτος εκλεγμένος Δήμαρχος της Νάουσας μετά την απελευθέρωσή της από το Γερμανικό ζυγό. (περίοδος: 10/9/1944 με 12/2/1945)» 3  Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας4 Δεν ήξερε...αλλά ήξερε!5 Συριακές κυβερνητικές δυνάμεις αναπτύσσονται στις κουρδικές περιοχές6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αλήθειες που δυστυχώς «ξεχάστηκαν»

print
email
από Η Άλλη Άποψη

Του Αλέκου Χατζηκώστα

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του Μουσείου της Εθνικής Αντίστασης στη Νικομήδεια θα περίμενε κανείς πέρα από την συγκίνηση και τις αναφορές για τον πατριωτισμό και την ανάγκη διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων να ακουγόταν (αλλά και να φαινόταν μέσω των ΦΩΤΟ του ίδιου του Μουσείου) δύο βασικές ΑΛΗΘΕΙΕΣ:

Η πρώτη έχει να κάνει με το γεγονός ότι το ΚΚΕ ήταν ο οργανωτής, καθοδηγητής και ο κύριος αιμοδότης της Εθνικής Αντίστασης (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ-ΕΘΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΟΠΛΑ). Κάθε προσπάθεια «αποχρωματισμού» της Αντίστασης είναι ιστορικά και πολιτικά λαθεμένη!

Η δεύτερη έχει να κάνει ότι οι αγώνες και οι θυσίες των αγωνιστών της Αντίστασης προφανώς και σήμερα δεν συνδέονται μόνο με την πάλη π.χ για τις γερμανικές επανορθώσεις ή κατά του φασισμού και του πολέμου αλλά και με την πάλη για να γίνουν πράξη τα ανεκπλήρωτα ιδανικά της. Ιδανικά που δεν χωρούν στα στενά "κοστούμια" της σημερινής κυβερνητικής πολιτικής όπως και των προηγούμενων. Ιδανικά που δέονται στενά με την πάλη ριζικές αλλαγές στη χώρα μας, μιας και το ΕΑΜ όπως έλεγε και ο ύμνος του "έχει πρόγραμμα ΛΑΟΚΡΑΤΙΑ".

Και για να μη ξεχνάμε, ένα χρόνο αργότερα από την ίδρυση του ΕΑΜ κυκλοφορεί η μνημειώδης μπροσούρα του Δημήτρη Γληνού «Τι είναι και τι θέλει το ΕΑΜ» που αποτέλεσε το «Ευαγγέλιο» του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα. Εκεί αναφέρεται: «… Ο σημερινός αγώνας του λαού μας στο περιεχόμενό του δεν μπορεί να είναι τίποτ’ άλλο παρά απελευθερωτικός. Πρόκειται να κατακτήσουμε τη λευτεριά μας, να διώξουμε τους ξένους επιδρομείς από τη χώρα μας, να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας στη ζωή και τον πολιτισμό. Πρόκειται ν’ ανοίξουμε το δρόμο για μιαν ελεύτερη, πολιτισμένη κι ευτυχισμένη Ελλάδα. Αυτός είναι ο πρώτος, ο υπέρτατος, ο μόνος σκοπός που μας προβάλλεται σήμερα επιτακτικά όσο ποτέ…».

 

Έχει διαβαστεί 264 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 15 Οκτωβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 12 ως 26 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 135 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά