Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Αντώνης Μαρκούλης: Επιτελικό Βατερλώ

από Η Άλλη Άποψη
Αντώνης Μαρκούλης: Επιτελικό Βατερλώ

Ακόμη και το πασίγνωστο κλισέ του Ουμπέρτο Έκο ότι τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις, κατάφερε να αποδομήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Κατά πρώτο λόγο, με τη μεγαλύτερη οικολογική καταστροφή των τελευταίων χρόνων στη χώρα από τις πυρκαγιές, ως αποτέλεσμα της παντελώς ανεπαρκούς προετοιμασίας στον επιτελικό τομέα και των τραγικών λαθών στον επιχειρησιακό. Οι επιδοκιμασίες και οι μαρτυρίες όλων στις πυρόπληκτες περιοχές για τον σύγχρονο τρόπο λειτουργίας των ξένων δυνάμεων πυρόσβεσης που ευτυχώς συνέδραμαν, αποδεικνύουν την εγχώρια υστέρηση και του λόγου μας το ασφαλές.

Κατά δεύτερον. Στο ζήτημα των προκαταβολών των αποζημιώσεων των αγροτών για τον παγετό. Όπου οι χτυπητές οργανωτικές αδυναμίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και των δομών του, σε συνδυασμό με τα άπειρα επικοινωνιακά τεχνάσματα και τις παλινωδίες-κανόνα λειτουργίας, έβγαλαν μεγάλη μερίδα αγροτών στα κεραμίδια! Είτε επειδή ακόμη δεν διέκριναν καμία κίνηση στον λογαριασμό τους, είτε διότι βλέποντας το ποσό της προκαταβολής, 40% όπως πολυδιαφημίστηκε, ψίχουλα επί της ουσίας, άρχισαν από τώρα να σκέφτονται πώς θα βγει ο χειμώνας.

Κατά τρίτον. Η στάση Μηταράκη στο θέμα της παράτασης των αλλοδαπών εργατών γης, που έβγαλε και τους υπόλοιπους αγρότες στα κεραμίδια! Όταν ομοϊδεάτες του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου εκφράζονται απαξιωτικά εναντίον του για το συγκεκριμένο θέμα, τότε τι να πουν οι αγρότες, οι οποίοι για τη συνέχιση της συνεργασίας τους με τους εργάτες γης καλούνται να πληρώσουν και πάλι το μάρμαρο (βλ. ιδιωτική ασφάλιση και βίζα)! Το είδαμε κι αυτό. Ελπίζουμε μόνο να μην ζήσουμε αντίστοιχες εκδικητικές και χαοτικές πρακτικές από τον Υπουργό, κατά τη διάρκεια του νέου μεταναστευτικού ρεύματος από το Αφγανιστάν.

Τέλος, το ατέρμονο μαρτύριο της πανδημίας. Όπου η κυβέρνηση «διορθώνει» τα λάθη της κάνοντας νέα, ακόμη χειρότερα, λάθη. Καταφέρνοντας, τελικά, να μην πιάσει το 50% της ανοσίας, αλλά να εξαντλήσει το 100% της υπομονής μας, με τιμωρητικά μέτρα, όπως η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, η αναστολή εργασίας, η στέρηση μισθού κ.ά. Το δε τέταρτο κύμα του ιού, συμπίπτει με τον χρόνο κατά τον οποίον ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπολόγιζε να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, ποντάροντας ακριβώς στα πολιτικά οφέλη της επιτυχημένης εξόδου από την πανδημία. Τέτοιος προγραμματισμός!

Τον Αύγουστο λοιπόν, υπάρχουν ειδήσεις. Κι όταν κυβερνά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, υπάρχουν μόνο κακές ειδήσεις. Το ερώτημα είναι: ως πότε;

Αντώνης Μαρκούλης

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία

Έχει διαβαστεί 3090 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 500 επισκέπτες και 0 μέλη.