Πέμπτη, 29 Οκτ, 2020

  •  ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Πέμπτη για τον κορονοϊό
  • Ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ δίνει η κυβέρνηση στα κανάλια για να παίξουν σποτάκια για τον κορονοϊό...
  • Και νέα αύξηση των κρουσμάτων
  • Και η πραγματική σχέση;
  • Σταθερή…αξία!
  •  Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ στη Βέροια
 ΕΕ: Έκτακτη σύνοδος κορυφής την Πέμπτη για τον κορονοϊό1 Ακόμα 2 εκατομμύρια ευρώ δίνει η κυβέρνηση στα κανάλια για να παίξουν σποτάκια για τον κορονοϊό...2 Και νέα αύξηση των κρουσμάτων3 Και η πραγματική σχέση;4 Σταθερή…αξία!5  Κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οταν η Ελλάδα έμπαινε στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο

28 Οκτώβρη 1940: Στις 3 το πρωί ο Ιταλός πρέσβης Ε. Γκράτσι επιδίδει στον Ελληνα δικτάτορα Ι. Μεταξά τηλεγραφική διακοίνωση, με την οποία η φασιστική κυβέρνηση της Ιταλίας, που βρισκόταν σε εμπόλεμη κατάσταση με τη Βρετανία, απαιτούσε - ως «έμπρακτη» απόδειξη της ουδετερότητας της Ελλάδας - να της επιτραπεί να καταλάβει στρατιω... Περισσότερα

Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει…

από Η Άλλη Άποψη

"Μια «συννεφιασμένη» Κυριακή. Μια μέρα που στη δημοκρατική πόλη της Νάουσας, έπεσε βαρύ το σύννεφο του σκότους, της αλαζονείας, της εγωπάθειας και του διχασμού...  γράφει τους θεσμούς εκεί που δεν πιάνει μελάνι... αποφεύγει «όπως ο διάολος το θυμάρι» τον δημοκρατικό διάλογο... Ο κατήφορός του δεν έχει τέλος. Η Νάουσα, οι πολίτες, ολόκληρος ο Δήμος, δεν θα τον επιτρέψουμε." [όλη η άποψη του κ. Καραμπατζού στο http://www.laos-epea.gr/topika/item/37020-peri-dimokratias-dilosi-sxolio-tou-pr-dimarxou-tasou-karampatzoy.html]

Σε ποια δεκαετία βρισκόμαστε; Aπό ποιο σεντούκι της ιστορίας βγήκε αυτή η διχαστική ρητορική; Kαι για ποιο θέμα;

H πραγματικότητα με δύο λόγια: Σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλύτερο για όλους να μεταφέρουμε το δημαρχείο σε πιο βολικό, πιο οικονομικό κτίριο. Το δηλώσαμε ως πρόθεση και το μελετάμε για να το εισηγηθούμε εμπεριστατωμένα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η αντιπολίτευση διάλεξε να κάνει το θέμα σημαία και προκάλεσε έκτακτο ΔΣ για να δημιουργήσει δημόσια αίσθηση. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχουν ακόμα τα επαρκή στοιχεία για την απόφαση (παρότι φαίνεται ωφέλιμη ήδη από τώρα) η πλειοψηφία του ΔΣ αποφάσισε να αναβάλει τη συζήτηση. Αυτά είναι τα γεγονότα.

Μια πιθανή ερμηνεία της κίνησης της αντιπολίτευσης είναι η μετατόπιση του ενδιαφέροντος και της δημοσιότητα από το μείζον, που είναι τα νέα αναπτυξιακά έργα στο Δήμο Νάουσας, στο έλασσον, που είναι η μικροπολιτική αντίρρηση για το κτιριακό του δημαρχείου.

Μια ακόμα πιο πιθανή ερμηνεία είναι, δυστυχώς, η συνήθεια. Η συνήθεια να μιλάς και να πολιτεύεσαι τυχοδιωκτικά και με φανφάρες αντί με έργο και νέες ιδέες. Έτσι συνήθισαν να πολιτεύονται τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Και έτσι, οι συγγραφείς των μεγαλοστομιών περί "σκότους, αλαζονείας, εγωπάθειας και διχασμού" δημιούργησαν τεράστια χρέη από τις πρώην δημοτικές επιχειρήσεις, επιβάρυναν το Δήμο με πρόστιμο 1,8 εκατομμυρίων ευρώ για τα αυθαίρετα κτίσματά τους, οδήγησαν στη διάλυση την δημοτική επιχείρηση τουρισμού στον Άγιο Νικόλαο και εγκλημάτησαν παραχωρώντας κατά κυριότητα σε μια προβληματική επιχείρηση την ψυχή της πόλης -20 στρέμματα του άλσους του Αγίου Νικολάου-, άφησαν την πόλη χωρίς κάδους, τους δρόμους σε μαύρο χάλι και την περιοχή και τους κατοίκους της χωρίς ούτε ένα έργο πνοής.

Το βέβαιο είναι ότι εμείς, που προσπαθούμε να εκφράσουμε τα πιο δυναμικά και ελπιδοφόρα στοιχεία αυτού του Δήμου, δεν έχουμε πολύ χρόνο για φλυαρίες. Δεν έχουμε και τα χρήματα που κάποτε έβρεχαν τις διοικήσεις των σημερινών αντιπολιτευόμενων επικριτών.

Είμαστε απασχολημένοι με τη διόρθωση των παλιότερων σφαλμάτων.

Είμαστε απασχολημένοι με το σχεδιασμό των έργων για ένα καλύτερο μέλλον.

Αξιοποιούμε τον πλούτο της πόλης και δημιουργούμε μικρούς υδροηλεκτρικούς σταθμούς εκμεταλλευόμενοι για πρώτη φορά πανευρωπαϊκά το δίκτυο της ύδρευσης.

Εξασφαλίζουμε τη μεγαλύτερη δυνατή εξοικονόμηση πόρων μέσα από την εκμετάλλευση των ΑΠΕ.

Τοποθετούμε κάδους σε όλο τον Δήμο.

Ξεκινάμε πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων για την αποκατάσταση των δημοτικών οδών.

Δημιουργούμε σύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε όλο τον Δήμο – μάλιστα στη Νάουσα υλοποιείται μια από τις πρώτες ολοκληρωμένες παιδικές χαρές για ΑμΕΑ.

Φροντίζουμε οι μαθητές μας να έχουν σχολεία της προκοπής με έργο που ήδη υλοποιείται.

Υλοποιούμε ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα κοινωνικής πολιτικής δίνοντας στήριξη στους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Προχωρούμε στην υλοποίηση μελέτης για το branding της πόλης ώστε να αποκτήσει ταυτότητα και να αναπτυχθεί τουριστικά.

Υλοποιούμε υποδομές που θα διευκολύνουν την τουριστική ανάπτυξη, όπως το διώροφο στεγασμένο παρκινγκ στη Βέτλανς.

Με τη μελέτη οριοθέτησης της Αράπιτσας αποκαθιστούμε χρονίζοντα προβλήματα και δημιουργούμε συνθήκες ανάπτυξης.

Με τον κανονισμό λειτουργίας των κοινόχρηστων χώρων δημιουργούμε μια ανοικτή, προσπελάσιμη, βιώσιμη πόλη.

Η φιλοσοφία μας είναι διαφορετική. Εμείς κοιτάμε μπροστά και προετοιμάζουμε το αύριο του Δήμου. Χωρίς να μας ενδιαφέρει η προσωπική μας προβολή. Σύντομα, θα διαπιστώσετε – θέλω να πιστεύω με χαρά – πως η Νάουσα θα γίνει πόλος αναφοράς για την καινοτομία, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την πρόοδο. Και αυτό κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Παρακαλούμε, λοιπόν, τους λαϊκιστές να αφήσουν κατά μέρος τα τεχνάσματα και να πάψουν να μπερδεύουν τον διάολο με το θυμάρι. Δεν έχουν σχέση και δεν θα αποκτήσουν ποτέ.

Κουτσογιάννης Νικόλαος

Δήμαρχος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας

Έχει διαβαστεί 232 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 12 °C
Άνεμος Β 2 μποφόρ

Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 21 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 5 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 192 επισκέπτες και 0 μέλη.