Παρασκευή, 28 Φεβ, 2020

 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δρομολογεί νέα επίθεση στα δικαιώματα των μαθητών και των φοιτητών
 • Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για το Ασφαλιστικό
 • Πικετοφορία στη Βέροια ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο
 • Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Νάουσας για το τριήμερο της Αποκριάς σύμφωνα και με την ΚΥΑ των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη
 • Καταστηματάρχες και Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες:Κανονικά θα γίνουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στη Νάουσα
 • «Άλλο υπεύθυνη στάση και άλλο συγκάλυψη του προβλήματος. Κανένα πρόβλημα δεν επιλύεται όταν κρύβεται κάτω από το χαλί»
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Δρομολογεί νέα επίθεση στα δικαιώματα των μαθητών και των φοιτητών1 Ενημερωτική εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για το Ασφαλιστικό2 Πικετοφορία στη Βέροια ενάντια στο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο3 Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις του Δήμου Νάουσας για το τριήμερο της Αποκριάς σύμφωνα και με την ΚΥΑ των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη 4 Καταστηματάρχες και Όμιλος Γενίτσαροι και Μπούλες:Κανονικά θα γίνουν οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στη Νάουσα5 «Άλλο υπεύθυνη στάση και άλλο συγκάλυψη του προβλήματος. Κανένα πρόβλημα δεν επιλύεται όταν κρύβεται κάτω από το χαλί»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Πολιτική και διαχείριση

print
email
από Η Άλλη Άποψη
Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας: Πολιτική και διαχείριση

του Αλέκου Χατζηκώστα

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου Βέροιας τη Δευτέρα 21/1 με βασικά θέματα τον Προϋπολογισμό και το Τεχνικό Πρόγραμμα, ανέδειξε κατά τη γνώμη μας ορισμένα γενικότερα πολιτικά ζητήματα.

1. Το ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει και για τα ζητήματα αυτά. Ουσιαστικά οι Δήμοι έχουν μετατραπεί σε γρανάζια της κεντρικά ακολουθουμένης (αντιλαϊκής) πολιτικής, σε «αποκεντρωμένες δημόσιες υπηρεσίες» , χωρίς ουσιαστική αυτοτέλεια. Η κατάρτιση των παραπάνω γίνεται υπό το «άγρυπνο μάτι» του Παρατηρητηρίου, ενώ και η διαδικασία συζήτησής τους είναι αυστηρά ελεγχόμενη, χωρίς δικαίωμα ακόμη και κατά να υπάρχει!

2. Το Δ.Σ είναι κατεξοχήν πολιτικό όργανο και όχι υπηρεσία του Δήμου. Πολύ απλά το Δ.Σ θα πρέπει πρώτιστα να εξετάζει τα ζητήματα πολιτικά και με βάση αυτό να δίνει κατευθύνσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την πρακτική εφαρμογή τους. Κάτι τέτοιο σε μεγάλο βαθμό έλειψε, όπως άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια. Φυσικά αυτό συμβαίνει πέρα απ’ τα’ άλλα και εξαιτίας του γεγονότος ότι η πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ συμφωνεί στα «βασικά» πολιτικά διακυβεύματα και δεν διαφωνεί με το υπάρχον θεσμικό πλαίσιο καθώς και με την ουσία της κεντρικά ακολουθούμενης πολιτικής και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, αντίθετα συχνά στο όνομα του «ρεαλισμού» βοηθά-πρωτοστατεί στην υλοποίησή της.

3. Το ζητούμενο της «συναίνεσης» από πολλούς συμβούλους που εκφράστηκαν παρόμοια, δεν έχει να κάνει πάντα με την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών. Οι δημότες απαιτούν λύσεις για τα βασικά τους προβλήματα. Λύσεις που δεν μπορούν να δοθούν όσο οι δημοτικές αρχές και η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων δεν ορθώνουν το ανάστημά τους απέναντι στην ακολουθουμένη πολιτική, όσο μετατρέπονται σε απλούς διαχειριστές της μίζερης κατάστασης.

Υπάρχουν παραδείγματα στην Ελλάδα αγωνιστικής αντιμετώπισης. Οφείλουν να τ’ ακολουθήσουν!

Έχει διαβαστεί 224 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Κόβοντας …πίτες!
Επόμενο άρθρο
Κόβοντας …πίτες!

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 4 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Κυρίως συννεφιασμένος με δυνατές βροχές
Θερμοκρασία 2 ως 13 °C
Άνεμος ΔΝΔ 2 μποφόρ

Σάββατο, 29 Φεβρουαρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 2 ως 12 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 56 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά