Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα
Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ Η ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΗ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΧΟΝΔΡΙΚΗ , ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΕ !!
από Η Άλλη Άποψη
του Στέργιου Μποζίνη, μέλους της Κεντρικής Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ
Πώς γίνεται ο δωρεάν ήλιος και ο αέρας να μας φέρνει στις πρώτες θέσεις της ακριβείας στην χονδρική ενέργεια της Ευρώπης? Στους πίνακες δεξιά φαίνεται μια ίδια σχεδόν εικόνα στην ενεργειακή κατανομή στην Ελλάδα και στη Γερμανία. Με την Ελλάδα να υπερέχει λόγω του ήλιου. Έχουμε σήμερα τις περισσότερες ΑΠΕ σε όλη την Ευρώπη. Που το πρωί υπερβαίνουν και το 75% στο μείγμα.
Και όμως είμαστε η δεύτερη ακριβότερη χώρα, με 92€/ΜWh, ενώ η Γερμανία μέσα στις φθηνότερες με 50 €/MWh !
Τις πολύτιμες...δωρεάν ανανεώσιμες πηγές, όπως μας διατυμπανίζουν, δεν τις καρπώνονται οι Έλληνες πολίτες και οι επιχειρήσεις της χώρας αλλά 4 εταιρείες, που ελέγχουν την αγορά.
Αύριο οι ίδιοι παίχτες θα διαμορφώσουν κατά το δοκούν τα παρδαλά τιμολόγια στη λιανική, με τιμές που αγόρασαν από τη χονδρική που περιγράψαμε. Καλώντας μας να επιλέξουμε τα φθηνότερα!