Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

Ένας συνεχιζόμενος αντικομμουνιστικός κατήφορος

από Η Άλλη Άποψη
Ένας συνεχιζόμενος αντικομμουνιστικός κατήφορος

Του Αλέκου Χατζηκώστα

Κάνουμε λόγο για την κα. Βούλτεψη  (υφυ­πουρ­γός  μετα­νά­στευ­σης και ασύλου) που συνεχίζει την αντικομμουνιστικό της «κατήφορο» προσθέτοντας και νέα «επεισόδια» μετά την παρουσία της στο ΣΚΑΙ (για την οποία είχαμε σχολιάσει παλιότερα με το άρθρο μας στο atexnos.gr«Ανιστόρητη χυδαιολογία» στις 8/3). Αυτή τη φορά με άρθρο της στο liberal.gr με τίτλο: « Από την «Ελένη» ως τις Sugar Babies ένα ΚΚΕ δρόμος» (10/3) κάνει και άλλα βήματα προς τον αντικομμουνιστικό… «πάτο»!

Καταρχήν λόγω ένδειας επιχειρημάτων συνεχίζει την ωμή διαστρέβλωση των όσων είπε στη Βουλή ο Δ. Κουτσούμπας για τα ιδιωτικά ΑΕΙ. Υποστηρίζει ανερυθρίαστα ότι δήθεν αυτός τόνισε : «Ότι τάχα αν έλθουν τα μη κρατικά πανεπιστήμια, οι κοπέλες θα εκπορνεύονται για να πληρώνουν τα δίδακτρά τους!» Μία ματιά στα πρακτικά μπορεί ο κάθε καλοπροαίρετος να διαπιστώσει το μέγεθος της διαστρέβλωσης. Απλά συνεχίζει το ψέμα γιατί έτσι εξυπηρετεί το συντονισμένο αντικομμουνιστικό αφήγημα που έχει τη σφραγίδα του ίδιου του πρωθυπουργού αλλά και άλλων κομμάτων της συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης και που προβλέπεται να ενταθεί όσο βλέπουν την συσπείρωση νέων δυνάμεων στο ΚΚΕ, τη αύξηση της επιρροής του.

Συκοφαντεί ωμά και εν γνώση της, τη ιστορία του ΚΚΕ κάνοντας λόγο ότι «.. η Ιστορία του είναι γραμμένη με λάθη: Από την αποχή του 1946 ως τον εμφύλιο, τις διαγραφές των πιο υψηλόβαθμων στελεχών τους ως οπορτουνιστές, σεχταριστές, πράκτορες της Ιντέλιτζενς Σέρβις, φραξιονιστές, χαφιέδες της Ασφάλειας. Δεκαετίες μετά, αναγνωρίζουν (κάποια) λάθη, αποκαθιστούν τους στιγματισμένους, ξανακάνουν κηδείες και τελετές. Και μετά ξανά από την αρχή...» Απλά να της τονίσουμε ότι τα όποια λάθη του (που φυσικά δεν είναι αυτά που υποστηρίζει, διαστρεβλωτικά, η υπουργός) και τα οποία αυτοκριτικά αναγνώρισε τα έκανε μαχόμενο με θυσίες και πολύ αίμα για το λαό και τα δίκια του. Ότι ποτέ δεν έκανε το λάθος να πάει με τη λάθος πλευρά της ιστορίας που είναι ο καπιταλισμός που αυτή υποστηρίζει με πάθος…

Εξαιτίας μάλιστα της ένδειας ιστορικών επιχειρημάτων καταφεύγει στο «Άγιο δισκοπότηρο» της παραχάραξης του αγώνα του ΔΣΕ, των απανταχού πολιτικών εκπροσώπων αυτών που στη κατοχή (συνήθως) συνεργάστηκαν πολύπλευρα με τους κατακτητές ενώ μεταπολεμικά «πολέμησαν» στο πλευρό των Άγγλων και των ΗΠΑ για τη συντριβή του αντιστασιακού μας κινήματος, την ταινία «Ελένη» του Γκατζογιάννη.

Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο βιβλίο (πρόσφατα κυκλοφόρησε ξανά από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ) χρησιμοποιείται από στελέχη της Ν.Δ. Υπενθυμίζεται ότι το αντικομμουνιστικό αυτό βιβλίο, γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 (και αργότερα έγινε ταινία) κατ' εντολή της αμερικανικής κυβέρνησης με στόχο να αθωώσει την αγγλοαμερικανική επέμβαση στην Ελλάδα το 1944 - '49 και να συκοφαντήσει το μεγάλο εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και τον αντιιμπεριαλιστικό - δημοκρατικό αγώνα του ΔΣΕ. Να αντιστρέψει, δηλαδή, την ιστορία και να συκοφαντήσει το ΚΚΕ.

Να θυμίσουμε ακόμη ότι με αφορμή εκδήλωση του 2023 με τη συμμετοχή και του Α. Σαμαρά στη Θεσπρωτία, η εκεί Κ.Ο του ΚΚΕ τόνιζε: «..Όσα ψέματα και αν χρησιμοποιήσουν στα βιβλία τους, όσο μελάνι και αν ρίξουν όσες αντίστοιχες αποφάσεις πάρουν στην ΕΕ, δεν θα μπορέσουν να σβήσουν την ιστορική αλήθεια, ότι το χώμα της Μουργκάνας του “Μικρού Γράμμου” είναι ποτισμένο με το αίμα αυτών που πάλεψαν τους φασίστες. Ότι η κόκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο στο Ραϊχσταγκ αποτελεί άσβεστο μάρτυρα για το ποιος εξολόθρευσε το ναζισμό. Ότι την ιστορία την γράψανε και την γράφουν οι λαοί με την πάλη τους ενάντια στο εκμεταλλευτικό σύστημα. Ότι η Μουργκάνα αποτελεί ιστορικό μνημείο της θέλησης και της πίστης για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο…».

Να θυμίσουμε ακόμη ότι για το συγκεκριμένο βιβλίο έχουν δοθεί-γραφτεί πλήθος αναφορές που αναλυτικά απαντούν στα όσα ψέματα και κατασκευές αναφέρει, ενώ και για την ένδοξη ιστορία του ΔΣΕ έχουν εκδοθεί πλήθος έργων, αλλά φαίνεται πως η κ.α Βούλτεψη δεν έκανε τον κόπο να μελετήσει…

Όσο δε αφορά την ταινία να της θυμίσουμε τη θύελλα διαμαρτυριών που ξεσήκωσε όχι μόνο από την ΚΝΕ, αλλά και πλήθος πνευματικών και δημοκρατικών ανθρώπων (Εδώ να σημειώσουμε ότι παρά τις διευκολύνσεις που παρείχε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για τη διεξαγωγή των γυρισμάτων, τα σωματεία των τεχνικών αντέδρασαν έντονα με αποτέλεσμα το φιλμ να γυριστεί τελικά στην Ισπανία) γι’αυτό και προβλήθηκε για λίγες μέρες και μετά κατέβηκε.

Και για το τέλος, παρουσιάζουμε ένα απόσπασμα από την τότε ανακοίνωση της ΚΝΕ: «…Το γεγονός ότι [η ταινία] γυρίστηκε και ότι "λυτοί και δεμένοι" μπήκαν στο "χορό" της υποστήριξής της δείχνει ότι ήταν πολιτική απόφαση αντιδραστικών κέντρων να παιχτεί αυτή η ταινία στην Ελλάδα… Οι Αμερικανοί, όπως με τα Ράμπο και τα Ρόκι επιδιώκουν να φουντώσουν τον ψυχρό πόλεμο, έτσι και με την "Ελένη" προωθούν τον αντικομμουνισμό στην πιο χυδαία του μορφή. Η ΚΝΕ καλεί τους νέους αγωνιστές του σήμερα να αποκαλύψουν την πολιτική πρόκληση της "Ελένης" και να πουν όχι στην υποτέλεια των υποστηρικτών της. Η αντίθεση στην "Ελένη" της συμμορίας Ρίγκαν – Γκέιτζ είναι αγώνας ενάντια στους Αμερικανούς και τις πολιτιστικές βάσεις τους». 

Υ.Γ Της αφιερώνουμε τα όσα έγραψε η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ στην επανέκδοση του βιβλίου «ΕΛΕΝΗ»: «Το μίσος δεν κερδίζει, η ιστορία, η αλήθεια, δεν κρύβεται και η αγάπη είναι η μεγαλύτερη δύναμη».

 Πρώτη δημοσίευση atexnos.gr

 

 

Έχει διαβαστεί 3375 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 484 επισκέπτες και 0 μέλη.