Κυριακή, 16 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Και ψεύτες ...και ένοχοι

από Η Άλλη Άποψη
Και ψεύτες ...και ένοχοι

Και ψεύτες

«Μα ο Γεωργιάδης έχει κάνει 400 προσλήψεις σ' αυτό το νοσοκομείο», υστέριζε τις προάλλες βουλευτής της ΝΔ, που συνόδευε τον υπουργό Εμπορίας της Υγείας στη φιέστα του Κρατικού της Νίκαιας. Πάλι καλά που δεν ζήτησε από τους εργαζόμενους αντί για κινητοποιήσεις να οργανώσουν τελετή υποδοχής και να περιμένουν γονυπετείς την κυβερνητική αντιπροσωπεία για την προσφορά στην Υγεία! Ποια είναι η πραγματικότητα πίσω από την άθλια κυβερνητική προπαγάνδα, που συμπλήρωμά της είναι η καταστολή;

Τα στοιχεία του Κέντρου Ερευνας και Εκπαίδευσης στη Δημόσια Υγεία, στην Πολιτική Υγείας και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι αποκαλυπτικά: Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων παραμένει σήμερα κατά 38% μικρότερη σε σχέση με τα επίπεδα του 2009 (πριν τη μεγάλη καπιταλιστική κρίση). Το υγειονομικό προσωπικό είναι κατά 9,6% λιγότερο.

Η χειρουργική δραστηριότητα των δημόσιων νοσοκομείων δεν έχει επανέλθει στα προ πανδημίας επίπεδα. Στις δομές ΠΦΥ, η μείωση του προσωπικού φτάνει το 9,8% την τελευταία τετραετία και οι επισκέψεις σε Κέντρα Υγείας και ΤΟΜΥ είναι 16,5% λιγότερες σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα, λόγω της διαλυτικής κατάστασης που επικρατεί σε αυτές, με αποτέλεσμα να στομώνουν τα νοσοκομεία.

... και ένοχοι

Και επειδή η κυβέρνηση κοκορεύεται ότι αύξησε τάχα τα κονδύλια για την Υγεία (για το Κρατικό διαδίδει ότι έχει 76% αυξημένο προϋπολογισμό), τα στοιχεία του ΚΕΠΥ είναι και εδώ αποστομωτικά: Ακόμα και η επιστροφή στα προ κρίσεων επίπεδα - που σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες - θα απαιτούσε αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης των νοσοκομείων κατά 2 δισ. ευρώ ετησίως, 5.778 επιπλέον νοσοκομειακές κλίνες (ισοδύναμες δηλαδή 6 νοσοκομείων, δυναμικότητας το καθένα αντίστοιχης με αυτής του ΓΝ «Ευαγγελισμός» στην Αθήνα ή του ΓΝ «Ιπποκράτειο» στη Θεσσαλονίκη), κάλυψη όλων των αποχωρήσεων σε υγειονομικό προσωπικό, επιπλέον προσλήψεις 11.000 μόνιμων εργαζόμενων και μονιμοποίηση των 9.884 επικουρικών υπαλλήλων που υπηρετούν σήμερα στα νοσοκομεία.

Αντίθετα, κράτος και κυβέρνηση παίρνουν όλα τα μέτρα για να απογυμνώνονται τα νοσοκομεία από προσωπικό, ενώ οι όποιες παρεμβάσεις εξαντλούνται σε φτιασιδώματα στα ρημαγμένα κτίρια. Γι' αυτό υγειονομικοί, σωματεία και φορείς περιμένουν τον υπουργό Υγείας με ...λουλούδια σε όποιο νοσοκομείο επισκεφτεί!

Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζουν, εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής, αλλά και της προσπάθειας της κυβέρνησης να κάνει το μαύρο άσπρο και να εμφανιστεί ως θύμα, ενώ είναι ο αδιαφιλονίκητος ένοχος και θύτης σε βάρος των λαϊκών αναγκών στην Υγεία.


Έχει διαβαστεί 549 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 384 επισκέπτες και 0 μέλη.