Τρίτη, 24 Νοέ, 2020

 • Φρόσω Καρασαρλίδου: «Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις βαθιές και αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν για το σύνολο της κοινωνίας από την πανδημία του κορονοϊού».
 • Δήλωση Δημάρχου Νάουσας για τη σημερινή ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Ημαθίας στη Βέροια, με επικεφαλής τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη
 • Το ΔΣ της ΕΝΙΘ (ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) καταδικάζει την προκλητική απόφαση κυβέρνησης και διοικητών για απόσπαση προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές
 • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία
 • Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι
 • ΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ... (Ένα βίντεο θυμίζει.. Αφορά βίντεο που κοινοποίησε 24 Νοεμβρίου 2020 το verianet. gr)
Φρόσω Καρασαρλίδου: «Η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στις βαθιές και αρνητικές συνέπειες που θα υπάρξουν για το σύνολο της κοινωνίας από την πανδημία του κορονοϊού».1 Δήλωση Δημάρχου Νάουσας για τη σημερινή ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων φορέων της Ημαθίας στη Βέροια, με επικεφαλής τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη2 Το ΔΣ της ΕΝΙΘ (ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) καταδικάζει την προκλητική απόφαση κυβέρνησης και διοικητών για απόσπαση προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές3 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία4 Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι5 ΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ... (Ένα βίντεο θυμίζει.. Αφορά βίντεο που κοινοποίησε 24 Νοεμβρίου 2020 το verianet. gr)6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκληματικός προϋπολογισμός

Το «κερασάκι στην τούρτα» της σφοδρής επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, που από σήμερα μπαίνει για συζήτηση στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια την υγεία και τη ζωή του λαού. Τη στιγμή που καθημερινά αναδεικνύεται με τον πιο ... Περισσότερα

Χρυσή Αυγή: Η απόλυτη μνημονιακή δύναμη ευλογεί ΕΕ-ευρώ

από Η Άλλη Άποψη
Χρυσή Αυγή: Η απόλυτη μνημονιακή δύναμη ευλογεί ΕΕ-ευρώ

 

Ποια είναι η γραμμή της Χρυσής Αυγής για το ευρώ και την Ε.Ε. Από το 2012 ο αρχηγός της εγκληματικής φασιστικής οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος ήταν αντίθετος με την έξοδο από το ευρώ. Σήμερα ευλογεί την Ε.Ε. και επαναλαμβάνει καθαρά «παραμονή στο ευρώ γιατί προέχει να δυναμώσει η οικονομία».    
 Η Χρυσή Αυγή παρουσιάζεται για άλλη μια φορά τάχα σαν αντιμνημονιακό κόμμα, και διεκδικεί να εκπροσωπήσει λαϊκά στρώματα που φτωχαίνουν. Το έχουμε ξαναδεί και τη γλώσσα την ξέρουμε. Εθνική υπερηφάνεια, γαλανόλευκα σεντόνια, ρατσιστικό μίσος, βρισιές για τους πολιτικούς. Τελευταία το φασιστικό κόμμα επαναδιατυπώνει την πολιτική του πρόταση, που βασίζεται στην παραδοχή των θυσιών που χρειάστηκε να κάνει ο λαός μας για την ένταξη στην Ε.Ε. προκειμένου να αρνηθεί το ριζοσπαστικό αίτημα της ρήξης και της αποδέσμευσης. Η πρόταση της Χ.Α. λοιπόν συνοψίζεται σε αυτά τα δύο συνθήματα: - Εθνική παραγωγή. - Σκληρή δουλειά. 
 Φυσικά δεν μιλάνε για έξοδο από την Ε.Ε. Αλλά ούτε και για έξοδο από το ευρώ. Πρέπει να είναι δυνατή η οικονομία, λέει ο αρχηγός των χρυσαυγιτών, για να μιλήσουμε για έξοδο από το ευρώ. Μιλάνε λοιπόν για σκληρή δουλειά, μέσα στο βάρβαρο πλαίσιο της Ε.Ε. των μνημονίων, για την ανόρθωση της καπιταλιστικής οικονομίας, για την ενίσχυση του ελληνικού καπιταλισμού. Και είναι πράγματι - το έχουν αποδείξει - η απόλυτη μνημονιακή δύναμη. 
 Η εμπειρία τι μας λέει: όπου επιχείρησαν να διώξουν από τη δουλειά τους οικονομικούς μετανάστες για να δουλέψουν ντόπιοι, στην ύπαιθρο, σε αγροτικές εργασίες, αλλά και σε βιοτεχνίες και εργοστάσια, το κέρδος για τους μικρούς και μεγάλους καπιταλιστές ήταν μεγάλο, αφού τα μεροκάματα έπεσαν και έμειναν χαμηλά. Γιατί η Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο ένα ρατσιστικό εγκληματικό χέρι, είναι το μακρύ χέρι της εργοδοσίας κατά της εργατικής τάξης για να μην σηκώνει κεφάλι ο εργάτης, Έλληνας ή ξένος, για να μην τολμά να έχει δικαιώματα, να διεκδικεί το δίκιο του. Να δουλεύει σκληρά για ένα κομμάτι ψωμί. Αυτή είναι η βασική γραμμή του φασιστικού κόμματος. Για αυτό μιλά για εθνική παραγωγή και σκληρή δουλειά. Για αυτό πολεμά με λύσσα τους κομμουνιστές, τους πρωτοπόρους αγωνιστές που κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, με την ανεργία στα ύψη, σκέφτονται και παλεύουν για να είναι ενωμένη, οργανωμένη η εργατική δύναμη και όχι κατακερματισμένη και υποταγμένη. 
 Η Χρυσή Αυγή εχθρεύεται κάθε ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας που αγωνίζεται, πλευρίζει τον μικροαστό, τον μικροϊδιοκτήτη, υπηρετεί όμως πάντα το μεγάλο κεφάλαιο, είναι εξάρτημα των εφοπλιστών και των μεγάλων καπιταλιστών.
 Το βαθύ κράτος την έχει ήδη αθωώσει, μόνο με τους λαϊκούς αγώνες και ένα μαζικό αντιφασιστικό κίνημα θα μαζευτεί και θα τσακιστεί. Για να τσακιστεί ιδεολογικά και πολιτικά και ηθικά χρειάζεται ο λαός να σηκώσει το ανάστημά του - να αντιμετωπίσει την φτώχεια και την κρίση σαν πρόβλημα του καπιταλισμού και όχι σαν δικό του πρόβλημα και δική του ενοχή. Ο ταπεινωμένος λαός, ο φοβισμένος λαός, ο προδομένος λαός είναι ένας λαός που μπορεί να συρθεί στην παγίδα του φασισμού. Ο περήφανος λαός, ο αγωνιζόμενος λαός, ο οργανωμένος λαός είναι αυτός που τσακίζει το φασισμό. 
 Αν κάτι χρειαζόμαστε σήμερα είναι μία Αριστερά της ρήξης που θα αποδεικνύει ότι αυτή η κρίση μπορεί να ξεπεραστεί με τους ανθρώπους όρθιους, αν μπουν όλοι στην παραγωγή, άνδρες και γυναίκες, Έλληνες και ξένοι, αν εργάζονται λιγότερες από 8 ώρες τη μέρα, αν απολαμβάνουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο, αυξάνοντας όμως τη συνολική παραγωγικότητα και τον πλούτο, παράγοντας τα αγαθά που χρειάζεται η κοινωνία για να ζήσει και να αναπτυχθεί. Αυτό σημαίνει παραγωγική ανασυγκρότηση με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον ενάντια ασφαλώς στην καπιταλιστική ιδιοκτησία και στα κέρδη. Αυτή είναι η βαθύτερη ιδεολογία και πολιτική που μπορεί να νικήσει το φασισμό και όχι τα ρηχά αντιμνημονιακά σχήματα και οι πολιτικάντικες πρακτικές.

Έχει διαβαστεί 277 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 7 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 6 ως 16 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος Α 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 216 επισκέπτες και 0 μέλη.