Δευτέρα, 10 Αύγ, 2020

 • Κυβερνητική υποκρισία πάνω στο θρήνο και την κατακραυγή
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (10/8)
 • Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊου
 • Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών του Δήμου Βέροιας (Κοινότητας Βέροιας ,Μακροχωρίου ,Αγίου Γεωργίου)
 • Αγροτικός σύλλογος γεωργών Βέροιας : Ο δρόμος του αγώνα γίνεται πλέον καθολικός
 • ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Τη νεολαία στοχοποιεί ο υπουργός Υγείας για την αύξηση των κρουσμάτων
Κυβερνητική υποκρισία πάνω στο θρήνο και την κατακραυγή1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (10/8)2 Νέα αυστηρότερα μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση λόγω της ραγδαίας διασποράς του κορονοϊου3 Ρυθμίσεις λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών του Δήμου Βέροιας (Κοινότητας Βέροιας ,Μακροχωρίου ,Αγίου Γεωργίου)4 Αγροτικός σύλλογος γεωργών Βέροιας : Ο δρόμος του αγώνα γίνεται πλέον καθολικός5 ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: Τη νεολαία στοχοποιεί ο υπουργός Υγείας για την αύξηση των κρουσμάτων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μέτρα που επιβεβαιώνουν την επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης σε βάρος του λαού

Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αύξησε την πληρότητα στα πλοία στο 85%, δεν λαμβάνει μέτρα για το συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς, δεν εξαγγέλλει συγκεκριμένα μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, σήμερα, εξήγγειλε μία σειρά νέα μέτρα εμπαιγμό που αφορούν τις πύλες εισόδου της χώρας και το ωράριο λειτουργία... Περισσότερα

Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ:Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

από Η Άλλη Άποψη
 Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ:Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Γράφει ο Πέτρος Τσαπαρόπουλος

Η αξιοποίηση της περιφερειακής αγοράς στον κόμβο της Κουλούρας θεωρήθηκε ότι θα μπορούσε να λειτουργήσει δυναμικά στην κατεύθυνση της στήριξης της πρωτογενούς μας  παραγωγής, σαν ένα διαμετακομιστικό κέντρο, για την προώθηση των προϊόντων μας  και σε συνεργασία με άλλους φορείς θα μπορούσε να αποτελέσει ένα σπουδαίο αναπτυξιακό εργαλείο που με παράλληλες δραστηριότητες  θα συνέβαλε αποφασιστικά στην ανάπτυξη της χειμαζόμενης περιοχής μας.

Όμως κατέληξε  στα ερείπια της Αμάλθειας που στέκουν σιωπηλά στον κόμβο της Κουλούρας.

Η περιφερειακή αγορά Κουλούρας, έχοντας μια σπουδαία κομβική θέση, χρηματοδοτήθηκε για πρώτη φορά την 10τία του 1980 από την τότε ΕΟΚ με 1 δις. δχμ. για την

αγορά του οικοπέδου[337 στρεμ.] και την κατασκευή εγκαταστάσεων 12000 τ.μ[καταστήματα, εκθεσιακό κέντρο, χώρος

αμφιθεάτρου, ψυγεία κλπ] που χρόνια τώρα παραμένουν ανεκμετάλλευτες, εγκαταλειμμένες και λεηλατημένες.

Με βάση τον νόμο 2538/1997[ανασυγκρότηση περιφερειακών αγορών Ημαθίας, Βόλου, Χανίων] ανασυγκροτείται  με σκοπό να αποτελέσει ένα εξαγωγικό και διαμετακομιστικό κέντρο νωπών και μεταποιημένων αγροτικών προϊόντων καθώς επίσης και έκθεση αγροτικών προϊόντων.

Το 2005 η διαχείριση της αγοράς παραχωρήθηκε στη ΑΜΑΛΘΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΑΕ που σήμερα αποτελεί νομικό πρόσωπο της περιφέρειας κ. Μακεδονίας, στην οποία συμμετέχουν η νομαρχία Ημαθίας, νυν περιφέρεια, με ποσοστό 51% ο Δήμος Αποστόλου Παύλου, νυν Δ.Βεροίας, με 24% και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, σήμερα υπό εκκαθάριση, με 25%. Σκοπός της εταιρείας ήταν η αξιοποίηση, ανάπτυξη και διαχείριση των κτιριακών εγκαταστάσεων και του υπάρχοντος χώρου ώστε να αποτελέσει ένα εργαλείο ανάπτυξης της περιοχής μας.

Στα χρόνια που ακολούθησαν  δεν λειτούργησε ποτέ, παρά μόνο σαν σημαία προεκλογικών υποσχέσεων, ενώ εγκαταλείφθηκε και λεηλατήθηκε με αποτέλεσμα να εμφανίζει την σημερινή εικόνα κουφαριού χωρίς ποτέ κανείς να αναλάβει τις πολιτικές ευθύνες.

Οι παραγωγικοί φορείς της πόλης μας με μπροστάρη το επιμελητήριο, εδώ και 15 χρόνια, δίνει ένα ηρωικό αγώνα με ιδιαίτερα εύστοχες παρεμβάσεις ώστε η αγορά της Κουλούρας να γίνει ένα σύγχρονο εξαγωγικό κέντρο με παράλληλες υποστηρικτικές  λειτουργίες και  να διαδραματίσει  έναν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του νομού μας.

Ιδιαίτερα μετά τις 22/2/2012 που έγινε η τροπολογία-προσθήκη του ν.2538/1997 με την οποία επιτρέπεται στους χώρους της αγοράς η εγκατάσταση δημόσιων υπηρεσιών που θα εξυπηρετούν τις δραστηριότητές της ,όπως τελωνείο, υπηρεσίες φυτοπαθολογικού ελέγχου, χημείο ,δημοπρατήριο κλπ

δημιουργήθηκαν ευνοϊκές συνθήκες για την πλήρη ανάπτυξη της περιοχής. Παρόλα αυτά είναι εμφανές ότι όλα αυτά τα χρόνια οι υπεύθυνοι δεν κατόρθωσαν να διαχειριστούν τις υπάρχουσες δομές για την αξιοποίηση πρώτα και κύρια της αγροτικής παραγωγής του τόπου.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια περιοχή που βασίζεται  στον πρωτογενή τομέα  ο οποίος αποτελεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του Νομού και τον χαρακτηρίζει στα εγχώρια και διεθνή επιχειρηματικά δρώμενα.

Σήμερα  με δεδομένη την πολιτική βούληση της κυβέρνησης, της Περιφέρειας ,του Δήμου μας και των παραγωγικών τάξεων του Νομού είναι η μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε το πρώτο βήμα μαζί, ώστε η παραχώρηση τμήματος της παραπάνω έκτασης για την δημιουργία του τελωνείου, να ανοίξει τον δρόμο για την πλήρη αξιοποίηση της περιοχής που θα συμβάλει αποφασιστικά στην τοπική ανάπτυξη στηρίζοντας δυναμικά την πρωτογενή μας παραγωγή.

 

 

 

Έχει διαβαστεί 315 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 25 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 11 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 22 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 12 Αυγούστου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 22 ως 32 °C
Άνεμος ΒΑ 2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 130 επισκέπτες και 0 μέλη.