Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας
  • «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»
  • Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ
  • ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ
  • Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια
Όλοι και όλες στο πλευρό των διωκόμενων συναδέλφων! Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, στις 11 π.μ., στη ΔΙΠΕ Ημαθίας1 «Σύγχρονος Προαστιακός τώρα / όχι νέα διόδια χωρίς εναλλακτική για τους πολίτες»2 Οι αναχωρήσεις των λεωφορείων για το παλλαϊκό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ3 ΚΚΕ: Διαψεύδεται το κυβερνητικό αφήγημα των «ήρεμων νερών» αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα αδιέξοδα της εμπλοκής στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ4 Η ΝΕΕΑ ΠΑΣΟΚ Ημαθίας αποχαιρετά τον Παντελή Ζωγράφου5 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Ερώτηση για τη «ρήτρα διαφυγής» που αβαντάρει τους ομίλους ενώ ο λαός στενάζει από την ακρίβεια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Σύγκρουση με τη στρατηγική του κεφαλαίου, για να πάψει το νερό να είναι εμπόρευμα

του Αλέκου ΧατζηκώσταΣτη Νάουσα η Δημοτική Αρχή παραχωρεί μέρος του νερού σε εταιρεία εμφιάλωσης. Στη Βουλή ψηφίστηκε πρόσφατα νόμος με τίτλο "Επέκταση αρμοδιοτήτων της Εταιρείας Υδρεύσεως και Αποχετεύσεως Πρωτευούσης και της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ενίσχυση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων... Περισσότερα

Λίστα Χριστουγεννιάτικων αντιλαϊκών δώρων από την κυβέρνηση

από Η Άλλη Άποψη
Λίστα Χριστουγεννιάτικων αντιλαϊκών δώρων από την κυβέρνηση

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Και ενώ λίγες μέρες μας χωρίζουν από την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, η κυβέρνηση φαίνεται ότι δουλεύει ασταμάτητα για το «καλό μας». Ας σταθούμε στις τροπολογίες που ψηφίστηκαν στις 21/12.

1. Για την τροπολογία που απελευθερώνει το επάγγελμα του φαρμακοποιού, που στόχος είναι η συγκεντροποίηση, ικανοποιώντας την αξίωση των φαρμακοβιομηχάνων να μπουν και στη λιανική αγορά. Με αυτήν την τροπολογία διαμορφώνονται κίνδυνοι και για τη δημόσια υγεία από την υπερκατανάλωση φαρμάκων.

2. Δώρο στο κεφάλαιο είναι  η τροπολογία που διαγράφει τους πρόσθετους φόρους στους επιχειρηματικούς ομίλους. Τα ποσά αυτά είναι «απροσδιόριστα» από το Γενικό Λογιστήριο και η τροπολογία έρχεται την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση σκέφτεται τρόπους για να φορολογήσει επιπλέον τα λαϊκά εισοδήματα και ψάχνει κι άλλες μορφές φορολογικής επιβάρυνσης.

3. Τροπολογία που αυξάνει τον ΦΠΑ στα νησιά, που συνιστά πρόσθετη επίθεση στο βιοτικό επίπεδο των λαϊκών οικογενειών, καθώς έχουν να κουβαλήσουν και όλα τα προηγούμενα βάρη που τους φόρτωσαν η σημερινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

4. Είναι «αίσχος» την τροπολογία που επιβάλλει ασφαλιστικές εισφορές σε εργαζόμενους που πληρώνονται με απόδειξη επαγγελματικής δαπάνης, γιατί ότι έτσι μειώνεται ο μισθός κατά 26,9% και νομιμοποιείται αυτή η άτυπη μορφή απασχόλησης. Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση επιβραβεύει τον εργοδότη γιατί δεν θα έχει καμιά συμμετοχή στην ασφαλιστική δαπάνη. Έτσι  η κυβέρνηση στέλνει το μήνυμα στις επιχειρήσεις ότι δεν χρειάζεται να έχουν εργαζόμενους με εξαρτημένη μορφή εργασίας, νομιμοποιώντας την εργασιακή ζούγκλα.

5. Με την τροπολογία που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς,  η κυβέρνηση εντείνει την κρατική αυθαιρεσία. Επίδικο της τροπολογίας δεν είναι να προστατευτεί η λαϊκή κατοικία, αφού αυτό ομολογείται και από την εισηγητική έκθεση, όπου αναφέρεται ότι το μέτρο επιβάλλεται από «υπέρτατο συμφέρον δημόσιο και δημοσιονομικό». Το υπέρτατο συμφέρον αυτό είναι η σωτηρία του χρηματοπιστωτικού συστήματος και όχι η σωτηρία των αναγκών των λαϊκών στρωμάτων.  σημείωσε.

Το ζήτημα είναι το πώς όλα αυτά θα τα αντιμετώπισει οργανωμένα και παλεύοντας τα ο λαός και οι φορείς του το επόμενο διάστημα.

 

 

Έχει διαβαστεί 466 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1014 επισκέπτες και 0 μέλη.