Πέμπτη, 19 Φεβ, 2026

  • «Πεθαίνουμε Ακροναυπλιώτικα!» (Ντοκουμέντο)
  • ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τα χάλια των νοσοκομείων πίσω από φιέστες, κορδέλες και καταστολή
  • Από το Σύνταγμα το μήνυμα: σύγκρουση με ΚΑΠ και πολιτική ξεκληρίσματος
  • Με επιτυχία η παρουσίαση στην Αλεξάνδρεια του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα
  • «Κιβωτοί του Τρόμου»... Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, με περισσότερες κατηγορίες, ο π. Αντώνιος
  • Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και βαθύ σεβασμό μια ελεύθερη και γενναία γυναίκα, την συγγραφέα Ιωάννα Καρατζαφέρη
«Πεθαίνουμε Ακροναυπλιώτικα!» (Ντοκουμέντο)1 ΠΑΜΕ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να κρύψει τα χάλια των νοσοκομείων πίσω από φιέστες, κορδέλες και καταστολή2 Από το Σύνταγμα το μήνυμα: σύγκρουση με ΚΑΠ και πολιτική ξεκληρίσματος3 Με επιτυχία η παρουσίαση στην Αλεξάνδρεια του νέου βιβλίου του Αλέκου Χατζηκώστα4 «Κιβωτοί του Τρόμου»... Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό, με περισσότερες κατηγορίες, ο π. Αντώνιος5 Το ΚΚΕ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη και βαθύ σεβασμό μια ελεύθερη και γενναία γυναίκα, την συγγραφέα Ιωάννα Καρατζαφέρη6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ούτε να το σκεφτούν!

Ούτε να το σκεφτεί η κυβέρνηση να στείλει Ελληνες στρατιώτες στη Γάζα! Κανένας ένστολος να μην αποδεχτεί τη συμμετοχή στον στρατό κατοχής που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και οι σύμμαχοί τους. Κανένας εργαζόμενος, βιοπαλαιστής, νέος και νέα να μην το επιτρέψει!Προσπαθούν να θολώσουν τα νερά για τα βρώμικα σχέδιά τους, επειδή ξέρουν ότι... Περισσότερα

ΜΟΝΟ Η ΔΕΞΙΑ ΤΣΕΠΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ;

από Η Άλλη Άποψη
ΜΟΝΟ  Η ΔΕΞΙΑ  ΤΣΕΠΗ  ΜΠΟΡΕΙ  ΚΑΙ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΕΙΝΑΙ  ΠΛΟΥΣΙΑ ;

#Αριστεροί με δεξιά τσέπη#, # ταιριάζει η κομμουνιστική  ιδεολογία με πλούσια ζωή#; Είναι κάποια από τα ιδεολογήματα της αστικής προπαγάνδας, για τη συκοφάντηση των κομμουνιστών.  Επανέρχονται το τελευταίο διάστημα με ιδιαίτερη ένταση προσωποποιημένα (Μποφιλιου). Στόχο όμως έχουν τη κομμουνιστική ιδεολογία ,το όραμα της για μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και τη πρωτοπόρα καθημερινή δράση των ανθρώπων κομμουνιστών για τη πραγμάτωση της και την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος.

Γιατί η πλούσια τσέπη (αυτή δηλαδή πού έχει τη δυνατότητα να απολαμβάνει όλα τα αγαθά πού παρέχει η εξέλιξη και ανάπτυξη της τεχνολογίας και της επιστήμης) πρέπει να είναι μόνο η δεξιά? Έτσι όπως το έχει εδραιώσει δηλαδή το καπιταλιστικό σύστημα με την εξουσία του, μέσω της ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής, και της άγριας  εκμετάλλευσης τής εργασίας των εργαζομένων; Δεν είναι φυσικό φαινόμενο αυτό ώστε να μη μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά, κάποιοι το έχουν επιβάλει . Η ανθρώπινη λογική ,η έννοια τής δικαιοσύνης λένε . χωρίς δεύτερη σκέψη, ότι ο πλούτος ανήκει σε αυτούς πού τον παράγουν στους εργαζόμενους δηλαδή και ότι αυτοί θα πρέπει να τον απολαμβάνουν Οι κομμουνιστές γι'αυτό αγωνίζονται, για τα όμορφα τής ζωής. Να μην υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο ,να υπάρχει εργασία και κατοικία για όλους, τα κοινωνικά αγαθά της υγείας τής Παιδείας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, να παρέχονται δωρεάν και ισότιμα σε όλους τούς ανθρώπους.

Όμως και σε αυτό το σύστημα το  καπιταλιστικό, οι κομμουνιστές,  τίμια εργαζόμενοι, χωρίς να εκμεταλλεύονται, έχουν το δικαίωμα (δεν τούς το παραχωρεί κανένας, όπως και κανένας δεν μπορεί να το αφαιρέσει) να ζουν πλούσια και να απολαμβάνουν όλα τα αγαθά, και ταυτόχρονα να αγωνίζονται για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος καί να αναδεικνύουν τη βαρβαρότητα του. Οι τσέπες όλων των ανθρώπων μπορούν να γίνουν πλούσιες, γιατί υπάρχουν αυτές οι δυνατότητες, παράγεται τεράστιος πλούτος από τούς εργαζόμενους παγκοσμίως , αλλά και στη χώρα μας τον οποίο ιδιοποιούνται  λίγοι, ελάχιστοι με τη βοήθεια τού πολιτικού τους προσωπικού ( κυβερνήσεις) και των οργανώσεων τους .( Ευρωπαϊκή Ένωση, ΔΝΤ, ΟΟΣΑ  κλπ ), στους δε λαούς και στους εργαζόμενους επιφυλάσσουν ανεργία, φτώχεια και πολέμους. Σύμφωνα με έρευνα της McKinney and Co. (Bloomberg, Financial Time )Καθημερινή 16/11/2021 ,ο παγκόσμιος καθαρός πλούτος , ανήλθε το έτος 2020 στα 514 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στις δύο χώρες ΗΠΑ ,ΚΙΝΑ τα 2/3 του πλούτου βρίσκεται στα χεριά του πλουσιότερου 10%. Αν διαιρέσουμε το ποσό του καθαρού πλούτου 514 τρις με το πληθυσμό της γης 7,8 δις άνθρωποι τότε θα δούμε ότι το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε άνθρωπο της γης, το χρόνο είναι 66000 δολάρια.

Αν υπήρχε ισότητα και δικαιοσύνη  χωρίς πολέμους και εκμετάλλευση, πόσο πλουσιοπάροχα θα ζούσαν οι άνθρωποι, σε όλο τον κόσμο. Όμως στο καπιταλιστικό σύστημα τα χρήματα ξοδεύονται σε εξοπλισμούς, σε πολέμους για να σκοτώνονται οι λαοί. Είτε βρίσκονται στα ιδιωτικά θησαυροφυλάκια των λίγων και οι εργαζόμενοι  ζουν με ψίχουλα. Τίποτα δεν θα αλλάξει από μόνο του. Πρέπει να βάλουμε και εμείς το χέρι μας, για το απλό, το απλούστατο,  το αυτονόητο, δηλαδή να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας ,τα παιδιά μας από την βαρβαρότητα του καπιταλισμού, την οποία γευόμαστε καθημερινά.                           

 BAΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ  ΘΑΝΟΣ                                                                                        

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ  ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΣ

 

Έχει διαβαστεί 2500 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 200 επισκέπτες και 0 μέλη.