Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • "Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου
  • Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη
  • Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση
  • Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή
  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
"Εφυγε" ο Παντελής Ζωγράφου1 Όλοι στη μάχη για το πανελλαδικό συλλαλητήριο στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτέμβρη2 Φοιτητική στέγη εμπόρευμα και οικογένειες σε απόγνωση3 Η Τουρκία ανακήρυξε «Εθνικά Θαλάσσια Πάρκα» σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο στο φόντο των ιμπεριαλιστικών διευθετήσεων στην περιοχή4 ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»5 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Νοικάρηδες στα σπίτια τους ...

από Η Άλλη Άποψη
Νοικάρηδες στα σπίτια τους ...

Νοικάρηδες στα σπίτια τους θα γίνουν όσοι έχουν οφειλές στις τράπεζες και δεν μπορούν να τις αποπληρώσουν, σύμφωνα με όσα συζητάνε κυβέρνηση και θεσμοί για τα «κόκκινα» δάνεια. Οι τράπεζες, αλλά και τα funds, που ήδη βάζουν στο χέρι περιουσίες πολλών δισ. ευρώ αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών, με την απειλή του πλειστηριασμού και προκειμένου να σιγουρέψουν τα χρήματά τους, επεξεργάζονται μαζί με την κυβέρνηση ένα σχέδιο αξιοποίησης των υποθηκευμένων σπιτιών, που θα τα νοικιάζουν στους οφειλέτες για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με τη ρήτρα μάλιστα ότι τα ακίνητα θα μπορούν να επανέλθουν στην κυριότητά τους αν φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Με τον τρόπο αυτό, η «ρυθμισμένη» δόση του δανείου μετατρέπεται σε ενοίκιο, το σπίτι περνάει στην κυριότητα της τράπεζας ή του fund, ο πλειστηριασμός που φέρνει αντιδράσεις απομακρύνεται προς στιγμήν, ενώ σε βάθος χρόνου, αν ο οφειλέτης δεν καταφέρει να ανταποκριθεί στη ρύθμιση, χάνει μια κι έξω το σπίτι, αφού μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλειστηριαστεί.

Ετσι, ύστερα από πολλές «μεταλλάξεις» από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις, η νομοθεσία για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων χάνει και το τελευταίο «φύλλο συκής», αφήνοντας τα υπερχρεωμένα λαϊκά νοικοκυριά πλήρως εκτεθειμένα στις ορέξεις τραπεζών και επιχειρηματικών ομίλων, με το σπίτι χαμένο από χέρι και με την αγωνία να κρέμεται πάνω από τα κεφάλια τους ότι αν δεν μπορέσουν να πληρώσουν το ενοίκιο στο ίδιο τους το σπίτι, θα βρεθούν στο δρόμο και το ακίνητο οριστικά και αμετάκλητα στα χέρια των δανειστών του.

Έχει διαβαστεί 448 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 741 επισκέπτες και 0 μέλη.