Παρασκευή, 03 Ιουλ, 2026

  • Κόλαση επί Γης η Γάζα μετά από 1.000 μέρες πολέμου
  • Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων του τετραετούς πολέμου
  •  Ο ιδρώτας μας δεν παραδίδεται χωρίς τιμή
  • 35η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Βίτσι
  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
Κόλαση επί Γης η Γάζα μετά από 1.000 μέρες πολέμου1 Μεγαλώνει ο κατάλογος των θυμάτων του τετραετούς πολέμου2  Ο ιδρώτας μας δεν παραδίδεται χωρίς τιμή3 35η Αντιιμπεριαλιστική Κατασκήνωση της ΚΝΕ στο Βίτσι4 Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό5 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Μέσα απ' τον κουρνιαχτό

Αποδόσεις που αγγίζουν το 80% καταγράφουν οι μετοχές του χρηματιστηρίου στο α' εξάμηνο του 2026, με τον γενικό δείκτη να «ακμάζει» για 6η διαδοχική χρονιά (+15%). Στην 1η δεκαπεντάδα των κερδοφόρων επιχειρήσεων κυριαρχούν ενεργειακοί, φαρμακευτικοί και κατασκευαστικοί όμιλοι, όπως και μονοπώλια που επενδύουν στην πολεμική βιομηχανία.Τα... Περισσότερα

Όχι στον εθνικισμό και την ξενοφοβία!

από Η Άλλη Άποψη
Όχι στον εθνικισμό και την ξενοφοβία!

Η τραγωδία που εκτυλίσσεται το τελευταίο διάστημα στον Έβρο, στα σύνορα με την Τουρκία, δεν έχει τέλος για τους χιλιάδες εξαθλιωμένους πρόσφυγες και μετανάστες.

Ο εγκλωβισμός δεκάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά και τον Έβρο, είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Συγχρόνως είναι αποτέλεσμα της εκμετάλλευσης του προσφυγικού προβλήματος από την Τουρκία.

Αξιοποιώντας την κατάσταση διάφορες εθνικιστικές, φασιστικές ομάδες βγήκαν από τα λαγούμια τους και με την ανοχή του κράτους, συμπεριφέρονται σαν σερίφηδες και κυνηγοί κεφαλών. Στόχος τους είναι κατατρεγμένοι, πρόσφυγες και μετανάστες. Στήνουν μπλόκα, βρίζουν, απειλούν. Υποτίθεται ότι έτσι "προστατεύουν" τα σύνορα, από ανθρώπους που εγκατέλειψαν τη δική τους πατρίδα, εξαιτίας της φτώχειας και του πολέμου. Αδιαφορούν ότι η χώρα μας συμβάλει στους πολέμους αυτούς, άρα και στη δημιουργία του προβλήματος.

Φυσικά δεν δείχνουν καμιά προθυμία να καταδικάσουν την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, όταν τα Τουρκικά αεροπλάνα και πλοία κάνουν σουρωτήρι τα σύνορα στο Αιγαίο.

Σιωπούν, όταν η πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δίνει "αέρα στα πανιά" της τουρκικής επιθετικότητας, να ενεργεί στρατιωτικά σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων άλλων χωρών και την καταπάτηση των συμφωνιών που καθορίζουν τα σύνορα, όπως είναι η Συμφωνία της Λοζάνης.

Ο εθνικιστικός λόγος της κυβέρνησης, στοχοποιεί τους πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ παράλληλα φουσκώνει τα πανιά της ακροδεξιάς και οπλίζει το χέρι της. Είναι τεράστια η ευθύνη της, που ανέχεται τη δράση των φασιστοειδών και που με την προπαγάνδα της ανάγει σε εχθρούς - απειλή τους πρόσφυγες και μετανάστες.

Η αναγκαία φύλαξη των συνόρων στον Έβρο, σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για να νομιμοποιούνται ακροδεξιές φωνές και δράσεις, ανοικτές η συγκαλυμμένες. Υπάρχουν οι αναγκαίοι μηχανισμοί του κράτους, για το σκοπό αυτό.

Πραγματικός πατριωτισμός δεν είναι αυτός που λανσάρουν διάφοροι που "περιπολούν" στον Έβρο, ψάχνοντας "λαθρομετανάστες". Ας έχουμε υπόψη ότι σε τέτοιες δραστηριότητες συμμετέχει και ο υπόδικος φασίστας ευρωβουλευτής Γ. Λαγός, που είχε εκλεγεί με τη Χρυσή Αυγή. Επίσης, Γερμανοί ακροδεξιοί έχουν καταφθάσει στη Μυτιλήνη για να συνεργαστούν με τάγματα εφόδου που δραστηριοποιούνται στο νησί, ενώ νεοναζί έχουν βρίσκονται ήδη στον Έβρο από τη Γερμανία και την Αυστρία.

Καταδικάζουμε κάθε ρατσιστική, ξενοφοβική και φασιστική συμπεριφορά απέναντι σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Παράλληλα, καταδικάζουμε και τις φωνές για "ανοικτά σύνορα", που ουσιαστικά τροφοδοτούν τον εθνικισμό

 

Έχει διαβαστεί 529 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 550 επισκέπτες και 0 μέλη.