Πέμπτη, 21 Οκτ, 2021

  • ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας
  • Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/10
  • Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα
  • Τάσος Μπαρτζώκας: Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι προτεραιότητά μας!
ΚΙΝΑΛ: Υποψήφιος πρόεδρος ο Γιώργος Παπανδρέου1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πανεπιστήμιο για την ικανοποίηση των αναγκών της κοινωνικής πλειοψηφίας2 Να σταματήσουν η δίωξη σε βάρος του Ν. Μπογιόπουλου και οι αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 20/104 Ενημέρωση του Σωτ. Τσιόδρα για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων και το εμβολιαστικό πρόγραμμα στην Ελλάδα5 Τάσος Μπαρτζώκας: Η επαγγελματική εκπαίδευση είναι προτεραιότητά μας!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δεν συγχωνεύονται!

«Συγχωνεύσεις», «εξορθολογισμός», «περιορισμός κόστους» και άλλα παρόμοια είναι στην ημερήσια διάταξη των αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων, με τον λαό να πληρώνει το μάρμαρο, αφού οι ανάγκες του συνθλίβονται για να θωρακίζονται η ανταγωνιστικότητα και η καπιταλιστική κερδοφορία.Κι αυτό είναι κάτι που επιβεβαιώνεται ξανά αυτές τις μέρες, με... Περισσότερα

ΠΑΓΙΔΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

από Η Άλλη Άποψη
ΠΑΓΙΔΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Κάποια πράγματα ξεπερνούν, την πραγματικότητα και τον ρεαλισμό ! Αντιδρούν οι υγειονομικοί για την υποχρεωτικότητα του εμβολίου και τους ξεφεύγουν άλλα πιο σοβαρά ζητήματα. Το εμβόλιο σίγουρα δε θα πρέπει να είναι υποχρεωτικό μ΄ αυτό τον τιμωρητικό τρόπο, όπως κάνει η κυβέρνηση, αλλά με την επιστημονική ενημέρωση, την πειθώ, με σεβασμό προς τον άνθρωπο και την ενίσχυση της κοινωνικής συνείδησης του καθενός.

Άρα, κακώς ο Μητσοτάκης υποχρεώνει και επιβάλλει μ΄ αυτόν τον τρόπο τους υγειονομικούς το εμβόλιο και τους διώχνει από τις δουλειές τους, λίγους μήνες μετά το χειροκρότημα. Όπως είναι φυσικό, οι εργαζόμενοι αντιδρούν και καλά κάνουν. Έχει όμως το σωστό προσανατολισμό ο αγώνας τους;

Αυτή την εποχή  πλανάται ένα ερώτημα. Πως θα αναπληρωθούν οι 20.000 θέσεις  που θα μείνουν κενές;

Από την άλλη ένα είναι το σίγουρο, ότι το σύστημα υγείας δε μπορεί να λειτουργήσει σωστά και να καλύψει τις ανάγκες ή να ανταποκριθεί μ΄ αυτές τις ελλείψεις…

Η απάντηση στο ερώτημα, πώς θα αναπληρωθούν οι κενές θέσεις από 1η Σεπτεμβρίου και πως θα λειτουργήσει η Δημόσια υγεία, περιγράφεται στο πρόγραμμα της ΝΔ.

Τί μας λέει σε γενικές γραμμές; Είσοδος του ιδιωτικού τομέα υγείας στο Δημόσιο,  αξιοποίηση του τεχνολογικού εξοπλισμού των νοσοκομείων, δανεισμό εργαζομένων του δημοσίου (μετακίνηση), συνεργασίες ΣΔΙΤ μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα σε έργα που αφορούν την υγεία και τέλος κλείσιμο νοσοκομείων με παράλληλη μείωση του αριθμού των εργαζομένων.

Βάζω μία παράμετρο, η οποία μπορεί να αξιοποιηθεί από την κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση  της Υγείας.

Ο Γ. Οικονόμου ανέφερε: «Το υπουργείο Υγείας έχει πάρει όλα τα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστούν οποιεσδήποτε αρρυθμίες».. Σε σχετική ερώτηση για τις επιλογές του ΕΣΥ είπε ότι αυτές αφορούν σε αναδιάταξη δυνάμεων στο εσωτερικό των νοσοκομείων, σε νέο ανθρώπινο δυναμικό και πρόσληψη νέου προσωπικο καθώς και συμβολή και από τον ιδιωτικό τομέα για διοικητικές υπηρεσίες για όσο χρειαστεί.

 Με βάση το πρόγραμμά της, οι εργαζόμενοι που σήμερα αντιδρούν για τον εμβολιασμό, ουσιαστικά (χωρίς να κρίνω την στάση τους) μπορεί να βάζουν το κερασάκι στην τούρτα που έφτιαξε ο Μητσοτάκης. Η κυβέρνηση δεν θα κάνει καμία νέα μόνιμη πρόσληψη (ίσως κάποιους επικουρικούς μέχρι να ετοιμάσει το σχέδιό της) και με την δικαιολογία ότι το δημόσιο σύστημα υγείας πρέπει να ενισχυθεί, θα θελήσει να προχωρήσει προς την ιδιωτικοποίηση του, με κλείσιμο των νοσοκομείιων και μείωση των θέσεων εργασίας.

Θα μπορούσε να τους αξιοποίηση σε άλλες υπηρεσίες, αλλά δεν το κάνει, γιατί έχει το σχέδιο του.

 Εδώ η κυβέρνηση δεν το ενίσχυσε με την πανδημία θα το ενισχύσει τώρα; Απλά συντομεύει το σχέδιό της για πλήρη κατάλυσή του. Γι΄ αυτήν τώρα είναι η χρυσή ευκαιρία για να υλοποιήσει το σχέδιό της, πατώντας πάνω στις πλάτες των ανεμβολίαστων εργαζομένων, ρίχνοντας τους την ευθύνη για τις ελλείψεις , κάτι που κάνει συχνά.

Οι εργαζόμενοι στην Υγεία πρέπει να κάνουν τις σωστές κινήσεις και να εστιάσουν στην καταιγίδα που έρχεται.

Ο εμβολιασμός  πρέπει να γίνει όχι με την υποχρεωτικότητα, αλλά με την κοινωνική ευθύνη που έχουμε όλοι. Δεν είναι προσωπική υπόθεση μόνο, δεν αφορά τον καθένα ξεχωριστά, αλλά μας αφορά όλους σαν κοινωνία.

Πρέπει όμως τώρα να μην δίνουν πάτημα, σε μια σκληρή και ανάλγητη κυβέρνηση, να υλοποιήσει τα καταστροφικά της σχέδια. Να παλέψουν μαζί με τους συναδέλφους τους που έχουν εμβολιαστεί.

Πρέπει να προστατεύσουν όλοι το δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, να απαιτήσουν να ενισχυθεί ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις υπηρεσίες του και όχι να κάνουν την χάρη στην κυβέρνηση και  να φύγουν από μόνοι τους, λόγω της αντίθεσής τους στο να εμβολιαστούν.

Εδώ πρέπει να εστιαστεί ο αγώνας υγειονομικών και πολιτών και μαζί να αντισταθούν  προς αυτή τη κατεύθυνση. Ας μη ξεχνάμε ότι τα θέματα της υγείας μας αφορούν όλους!

Επομένως οι πολίτες αλλά και οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία οφείλουν να προστατέψουμε τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας, να ζητήσουν πραγματικά να ενισχυθεί και να πουν ένα μεγάλο όχι στην εισβολή του ιδιωτικού τομέα.

 

Κωστόπουλος Αναστάσιος


Έχει διαβαστεί 1623 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΒΑ 2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 241 επισκέπτες και 0 μέλη.