Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Παλιό και νέο...

από Η Άλλη Άποψη
Παλιό και νέο...

Σύμφωνα με όσα έγραφε χτες αρθρογράφος των «Νέων», πριν ακριβώς έναν χρόνο, «23 Δεκεμβρίου 2024, ο πρόεδρος Κυριάκος συναντήθηκε με τον Ευ. Βενιζέλο στην κατοικία σοβαρού Ελληνα επιχειρηματία στη Φιλοθέη και του δήλωσε καθαρά ότι θα τον προτείνει για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. Εδωσαν και τα χέρια», αλλά μετά η συμφωνία χάλασε.

Σήμερα, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρώην συγκυβερνήτης της ΝΔ παρουσιάζεται ως «διαθέσιμος» για «κυβερνήσεις συνεργασίας», όπως και το άλλοτε «πουλέν» του Τσίπρα, ο Κασσελάκης, ο οποίος ...δεν ήθελε να έχει καμία σχέση με το «παλιό πολιτικό σύστημα».

Ο Τσίπρας πάλι στέλνει τάχα στον εξώστη τα απολειφάδια της χρεοκοπημένης σοσιαλδημοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά βάζει από την πόρτα τον υπουργό της ΝΔ Πιερρακάκη, στον οποίο τηλεφώνησε μετά την εκλογή του στο Γιούρογκρουπ, μάλλον για να τον ...σκιάξει, ως «φάντασμα που πλανιέται πάνω από το καθεστώς Μητσοτάκη», όπως έλεγε προχτές στην Πάτρα.

Απεριόριστη εκτίμηση για τον Πιερρακάκη, επειδή έχει δώσει «ένα στίγμα απόδοσης δικαιοσύνης» (!) εκφράζει και η άλλη «αντισυστημική» του συστήματος, η Κωνσταντοπούλου. Τέλος, το «νέο» σχήμα που ετοιμάζει η Μ. Καρυστιανού έχει για υποστυλώματα πρόσωπα γνωστά για τη «μούχλα» τους.

Με δυο λόγια, όσο η πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση δυναμώνει στους δρόμους, στα πανίσχυρα μπλόκα των αγροτών και στους αγώνες των εργαζομένων, τόσο τα «μηχανάκια» του συστήματος παίρνουν φωτιά, για να ανακατεύεται η ξινισμένη σούπα των δήθεν «εναλλακτικών» της αστικής διαχείρισης - στην πραγματικότητα συγκοινωνούντων δοχείων - με στόχο να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Ο λαός, από την άλλη, τίποτα δεν έχει να περιμένει από το παμπάλαιο «νέο» που πλασάρει το σύστημα. Το πραγματικά νέο βρίσκεται στην πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, που δείχνει τον δρόμο για να σαρώσει μια και καλή το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και όσους το στηρίζουν με μοιρασμένους ρόλους.

(Αναδημοσίευση από τον «Ριζοσπάστη»)


Έχει διαβαστεί 1248 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 888 επισκέπτες και 0 μέλη.