Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

Περί τουριστών και φιλοξενίας…

από Η Άλλη Άποψη
Περί τουριστών και φιλοξενίας…

Του Αλέκου Χατζηκώστα

Η γραμμή έχει δοθεί από καιρό και αναπαράγεται από ΜΜΕ και γνωστά «παπαγαλάκια»

Όποιος είναι ενάντια στο κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ, είναι «αντισημίτης». Και ας οι θηριωδίες στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη έχουν στοιχίσει πάνω από 60.000 ζωές, με 28.000 γυναίκες και παιδιά. Με μία σαφέστατη στόχευση που είναι η εξάλειψη των Παλαιστινίων από τα εδάφη τους, μία δηλαδή πραγματική γενοκτονία…

Όποιος κατεβαίνει στο δρόμο (πάνω από 500 κινητοποιήσεις καταμέτρησε το διάστημα αυτό ο αρμόδιος υπουργός με βάση πρόσφατη δήλωση του) είναι απλά- με ήπιους χαρακτηρισμούς-  «απληροφόρητος» και «παρασυρμένος».

Όποιος εμποδίζει π.χ καράβια που κουβαλούν υλικό για την πολεμική μηχανή του Ισραήλ είναι κάτι σαν «τρομοκράτης».

Όσοι υποστηρίζουν γενικότερα τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού στηρίζουν τους «ισλαμοφασίστες» και δεν κατανοούν τις στρατηγικές επιλογές της χώρας μας «έναντι της Τουρκίας»..

Και το πλέον πρόσφατο με βάση τα όσα συνέβησαν στη Σύρο και την αγωνιστή εμπόδιση κατάπλευσης κρουαζιερόπλοιου με «ισραηλινούς τουρίστες» , δεν «σέβεται τον Ξένιο Δία», «κάνει κακό στον Τουρισμό και άρα στην οικονομία μας» κλπ.

Θα πρέπει αρχικά να τονίσουμε ότι η κυβέρνηση μας έχει δείξει πλείστα  δείγματα «φιλοξενίας» και μάλιστα παίρνει άριστα!

Είναι ιδιαίτερα φιλόξενη απέναντι στους «στρατηγικούς μας συμμάχους». Τους δίνει κυριολεκτικά «γην και ύδωρ». Βάσεις, όπλα, «επενδύσεις», κάθε είδους «στρατιωτική συνδρομή» εντός και εκτός συνόρων. Μάλιστα χρησιμεύει και ως  τουριστικός προορισμός για αναψυχή και ανάκτηση δυνάμεων από στρατιώτες του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ όπως έχει αποκαλυφθεί και που γι’αυτό υπήρχαν αντιδράσεις (π.χ πρόσφατη καταγγελία από την Κ.Ο του ΚΚΕ Ιωαννίνων) .

Μάλιστα σεβόμενη το «τουριστικό προϊόν» προβαίνει ακόμη και σε απαγορεύσεις συγκεντρώσεων, σε επιθέσεις των ΜΑΤ, σε συλλήψεις και εφαρμογή του «αντιρατσιστικού νόμου» (π.χ Ρόδος). Η αστυνομική επέμβαση εκεί έγινε κατ' εφαρμογή των κυβερνητικών απειλών ότι «όποιος επιχειρήσει να εμποδίσει πολίτη τρίτης χώρας να εισέλθει στη χώρα νομίμως, θα ακολουθείται σε βάρος του η διαδικασία της μήνυσης, της σύλληψης και εν συνεχεία της ποινικής μεταχείρισης βάσει του αντιρατσιστικού νόμου», όπως είχε πει πρόσφατα σε τηλεοπτική συνέντευξη ο Μ. Χρυσοχοΐδης. Με αυτόν τον τρόπο, η κυβέρνηση, σε συνεννόηση προφανώς με τις ενδιαφερόμενες πρεσβείες, προσπαθεί να ανοίξει άλλο ένα «κανάλι» ποινικοποίησης της έκφρασης αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό και ταυτόχρονα να εμποδίσει με κάθε τρόπο κάθε διαμαρτυρία για την εγκληματική στήριξη που προσφέρει στο κράτος - δολοφόνο και στους συμμάχους της, ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Από την άλλη όμως η κυβέρνηση είναι ιδιαίτερα αφιλόξενη απέναντι στο λαό της. Που η οικονομική της πολιτική τον οδηγεί καθημερινά σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση. Ετσι πάνω από το 50% δεν θα κάνει καμία μέρα διακοπές, ενώ οι υπόλοιποι λίγες μέρες και αυτές ξοδεύοντας μία ολόκληρη περιουσία (μεταφορά, νοίκια κλπ). Οσο δε για «κρουαζιέρες» και συμμετοχή τους σ’αυτές απλά τις βλέπουν από την τηλεόραση σε σήριαλ όπως «Τόλμη και γοητεία»

Η κυβέρνηση είναι επίσης ιδιαίτερα αφιλόξενη στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες (που και αυτή με την πολιτική τους συνέβαλε…), εφαρμόζοντας βάρβαρη πολιτική με συλλήψεις, αναστολή παροχής ασύλου, κλειστά κέντρα - φυλακές για τους θαλασσοπνιγμένους μετανάστες με νέα ένταση της πολιτικής των "pushbacks", η οποία αποδεδειγμένα οδηγεί σε Μεσόγειο – θάλασσα νεκρών.

Από την άλλη υπάρχει όμως και ο λαός και οι φορείς του. Είναι η Ελλάδα της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης. Που το έδειξαν χρόνια τώρα και παρά τις φωνές ρατσιστικού-εθνικιστικού μίσους απέναντι στους πρόσφυγες-μετανάστες. Το δείχνουν και τώρα παίρνοντας σαφώς θέση υπέρ το λαού της Παλαιστίνης .

Στις δραματικές ώρες που βιώνει ο Παλαιστινιακός λαός αποτελεί χρέος για κάθε λαϊκό άνθρωπο να σταθεί στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, απαιτώντας να διακοπή διακόπτοντας οποιαδήποτε στήριξη και συνεργασία με το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ, υψώνοντας έτσι το ανάστημα του στο μπόι του δίκιου και της ανθρωπιάς. Απαιτώντας να σταματήσει τώρα η εμπλοκή της Ελλάδας, να υλοποιηθεί η απόφαση και του Ελληνικού κοινοβουλίου για ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οποιεσδήποτε σχέσεις εμπορικές - οικονομικές με το κράτος-κατακτητή του Ισραήλ.Να σταματήσουν τώρα όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του κράτους του Ισραήλ στη Γάζα.Να ανοίξουν τώρα όλες οι ανθρωπιστικές δίοδοι ώστε να αποσταλεί άμεσα βοήθεια, νερό, τρόφιμα, φάρμακα, υγειονομικό υλικό και γιατροί, για να αντιμετωπιστεί ο λιμός για τους Παλαιστινίους. Έξω τώρα η Ελλάδα από τον πόλεμο και τους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ! Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, σε όλους τους λαούς του κόσμου που δοκιμάζονται στο ιμπεριαλιστικό μακελειό!

πρώτη δημοσίευση atexnos.com

 

 

 

Έχει διαβαστεί 613 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 688 επισκέπτες και 0 μέλη.