Παρασκευή, 26 Φεβ, 2021

  • Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε δράση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης
  • Παρατείνεται η εξ αποστάσεως εργασία για το 50% των εργαζομένων
  • ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ»  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
  • ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ . «Ψηφιακός νόμος της ΕΕ»: Λογοκρισία κάθε ριζοσπαστικής φωνής στο φόντο των μονοπωλιακών ανταγωνισμών
  • ΚΚΕ:Για τη διαχείριση της πανδημίας
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/2
Συμμετοχή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας σε δράση Συμπεριληπτικής Εκπαίδευσης1 Παρατείνεται η εξ αποστάσεως εργασία για το 50% των εργαζομένων2 ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΕΚΤΟΣ ΣΕΙΡΑΣ»  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ3 ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ . «Ψηφιακός νόμος της ΕΕ»: Λογοκρισία κάθε ριζοσπαστικής φωνής στο φόντο των μονοπωλιακών ανταγωνισμών4 ΚΚΕ:Για τη διαχείριση της πανδημίας5 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/26

Το Σχόλιο της Ημέρας

Νέο ρεκόρ στις στρατιωτικές δαπάνες το 2020 παρά την πανδημία

Οι στρατιωτικές δαπάνες σε όλο τον κόσμο κατέρριψαν το 2020 νέο ρεκόρ, παρά την πανδημία της Covid-19 και τη σοβαρή οικονομική κρίση που προκάλεσε, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του βρετανικού Διεθνούς Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (IISS) που δημοσιοποιήθηκε σήμερα και η οποία αποτυπώνει τον αυξανόμενο αν... Περισσότερα

Τι περιμένεις..

από Η Άλλη Άποψη
Τι περιμένεις..

Τις τελευταίες μέρες πριν από την κάλπη των τοπικών εκλογών και ενόψει ευρωεκλογών, οξύνονται τα διλήμματα με ειδικό στόχο ένα πλήθος ψηφοφόρων που εμφανιζόταν να μην έχει αποφασίσει ακόμα, να ταλαντεύεται. Εκβιασμός και αυταπάτες εναλλάσσονται με στόχο η λαϊκή ψήφος να στηρίξει είτε τη σταθερότητα της σημερινής αντιλαϊκής κυβέρνησης είτε να ανοίξει το δρόμο της κυβερνητικής εναλλαγής, που θα αφήσει όμως άθικτα όσα ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση των εργαζομένων: Την ΕΕ, τα μονοπώλια, την εξουσία τους κ.ά.

Υπάρχει, όμως, μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμα χρόνος για δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Το ΚΚΕ απευθύνεται ακόμα και σε αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, που προβληματίζονται και ταλαντεύονται αλλά εκτιμούν τη δράση του, τη συνέπεια στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, χωρίς ανταλλάγματα, με ανιδιοτέλεια, με μια διαρκώς αποδεδειγμένη διάθεση να μπαίνει μπροστά παντού όπου απαιτείται να δοθεί αγωνιστική απάντηση, να ανοίξει δρόμος για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση.

Η καθημερινή προσφορά του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού είναι μια χειροπιαστή απόδειξη για το ποιος θα είναι ακλόνητο στήριγμα για το λαό και την επόμενη μέρα, μέσα στις δύσκολες συνθήκες κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης. Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας με το ΚΚΕ, μπορούν να ακουμπήσουν σε αυτό, να το ισχυροποιήσουν στην Ευρωβουλή, να δυναμώσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρειες και Δήμους. Γνωρίζοντας ότι αφού κλείσουν οι κάλπες αυτό που τελικά θα μετρηθεί από την αστική τάξη θα είναι το κατά πόσον οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έκαναν ένα βήμα στη χειραφέτησή τους από την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, θα πρέπει να μετρήσει:

-- Τι θα χάσει από τη σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, τι θα κερδίσει από ένα ρωμαλέο κίνημα με καρδιά το ΚΚΕ.

-- Τι θα χάσει από την εναλλαγή στη διακυβέρνηση κομμάτων που έχουν ενιαία στρατηγική τον ευρωμονόδρομο και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Τι θα κερδίσει από την ενίσχυση της δύναμης του ΚΚΕ, καρδιά και ψυχή μιας ισχυρής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους.

-- Τι θα χάσει - για παράδειγμα - αν αποδεχτεί σαν για πάντα χαμένα το επίδομα της καλοκαιρινής άδειας και τα δώρα Πάσχα - Χριστουγέννων, όπως ήδη δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κερδίσει από την ενίσχυση του ΚΚΕ που θεωρεί πως όλες οι εργατικές κατακτήσεις είναι μάχιμες από ένα κίνημα που θα προβάλλει όχι μόνο στόχους ανακούφισης αλλά τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

-- Τι θα χάσει από τα «μνημόνια διαρκείας» και την επιτήρηση από την ΕΕ, που ισχύουν είτε με μνημόνια είτε χωρίς. Τι θα κερδίσει από την πάλη στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

-- Τι θα χάσει αν αποδεχτεί αυτό που όλα τα άλλα κόμματα έχουν κορόνα στο κεφάλι τους, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Τι θα κερδίσει από τη στήριξη της μοναδικής δύναμης που δηλώνει ανοιχτά εχθρός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που προτάσσει τα συμφέροντα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

Τι περιμένεις, λοιπόν, δεν χρειάζεται καμία ταλάντευση. Αρκετά δεν εξαπατήθηκες, δεν ξεγελάστηκες. Μη διστάζεις, κάνε το βήμα. Χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς, έλεγε ο ποιητής, και σ' αυτό δεν χωράει καμία ταλάντευση. Το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο.

(Αναδημοσίευση από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 17/5)

Έχει διαβαστεί 369 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 10 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 7 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 ως 19 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 294 επισκέπτες και 0 μέλη.