Τρίτη, 27 Οκτ, 2020

 • ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός μπορεί να χαράξει τον δικό του δρόμο
 • Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»
 • Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας
 • Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους
 • Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας
ΔΗΛΩΣΗ ΤΑΣΟΥ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: Στηριγμένος στην ιστορική πείρα ο λαός μπορεί να χαράξει τον δικό του δρόμο2 Στέργιος Ζυγουλιάνος: «Καλεστήκαμε να κάνουμε πράξη με αξιοπρέπεια όλα όσα εξαγγέλθηκαν από την κυβέρνηση»3 Δελτίο Τύπου της Δημοτικής Αστυνομίας Βέροιας4 Ενημέρωση για την διενέργεια επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης του αναψυκτηρίου που βρίσκεται εντός του κτηρίου της Σχολής Αριστοτέλους5 Έναρξη υποβολής αιτήσεων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Γόρδιος δεσμός

Γόρδιος δεσμός

Το «αφήγημα» της «απομονωμένης Τουρκίας» ξαναζεσταίνει η κυβέρνηση, για να κρύψει από το λαό τα αδιέξοδα και τους κινδύνους από την πολιτική εμπλοκής της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τη στήριξη των ευρωατλαντικών «διευθετήσεων» που προωθούνται στην περιοχή. Κι ενώ όλα «φωνάζουν» για το αντίθετο, συνεχίζει προκλητικά να εμφαν... Περισσότερα

Τι περιμένεις..

από Η Άλλη Άποψη
Τι περιμένεις..

Τις τελευταίες μέρες πριν από την κάλπη των τοπικών εκλογών και ενόψει ευρωεκλογών, οξύνονται τα διλήμματα με ειδικό στόχο ένα πλήθος ψηφοφόρων που εμφανιζόταν να μην έχει αποφασίσει ακόμα, να ταλαντεύεται. Εκβιασμός και αυταπάτες εναλλάσσονται με στόχο η λαϊκή ψήφος να στηρίξει είτε τη σταθερότητα της σημερινής αντιλαϊκής κυβέρνησης είτε να ανοίξει το δρόμο της κυβερνητικής εναλλαγής, που θα αφήσει όμως άθικτα όσα ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση των εργαζομένων: Την ΕΕ, τα μονοπώλια, την εξουσία τους κ.ά.

Υπάρχει, όμως, μέχρι την τελευταία στιγμή ακόμα χρόνος για δεύτερες και τρίτες σκέψεις.

Το ΚΚΕ απευθύνεται ακόμα και σε αυτούς που δεν συμφωνούν σε όλα μαζί του, που προβληματίζονται και ταλαντεύονται αλλά εκτιμούν τη δράση του, τη συνέπεια στην υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων, χωρίς ανταλλάγματα, με ανιδιοτέλεια, με μια διαρκώς αποδεδειγμένη διάθεση να μπαίνει μπροστά παντού όπου απαιτείται να δοθεί αγωνιστική απάντηση, να ανοίξει δρόμος για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση.

Η καθημερινή προσφορά του ΚΚΕ στους αγώνες του λαού είναι μια χειροπιαστή απόδειξη για το ποιος θα είναι ακλόνητο στήριγμα για το λαό και την επόμενη μέρα, μέσα στις δύσκολες συνθήκες κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης. Οι εργαζόμενοι, ανεξάρτητα από το βαθμό συμφωνίας με το ΚΚΕ, μπορούν να ακουμπήσουν σε αυτό, να το ισχυροποιήσουν στην Ευρωβουλή, να δυναμώσουν τη «Λαϊκή Συσπείρωση» σε Περιφέρειες και Δήμους. Γνωρίζοντας ότι αφού κλείσουν οι κάλπες αυτό που τελικά θα μετρηθεί από την αστική τάξη θα είναι το κατά πόσον οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα έκαναν ένα βήμα στη χειραφέτησή τους από την πολιτική της ΕΕ και των μονοπωλίων.

Ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο αυτοαπασχολούμενος, ο φτωχός αγρότης, θα πρέπει να μετρήσει:

-- Τι θα χάσει από τη σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, τι θα κερδίσει από ένα ρωμαλέο κίνημα με καρδιά το ΚΚΕ.

-- Τι θα χάσει από την εναλλαγή στη διακυβέρνηση κομμάτων που έχουν ενιαία στρατηγική τον ευρωμονόδρομο και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Τι θα κερδίσει από την ενίσχυση της δύναμης του ΚΚΕ, καρδιά και ψυχή μιας ισχυρής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης απέναντι στο κεφάλαιο, στην ΕΕ, στα μονοπώλια και τις κυβερνήσεις τους.

-- Τι θα χάσει - για παράδειγμα - αν αποδεχτεί σαν για πάντα χαμένα το επίδομα της καλοκαιρινής άδειας και τα δώρα Πάσχα - Χριστουγέννων, όπως ήδη δήλωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, τι θα κερδίσει από την ενίσχυση του ΚΚΕ που θεωρεί πως όλες οι εργατικές κατακτήσεις είναι μάχιμες από ένα κίνημα που θα προβάλλει όχι μόνο στόχους ανακούφισης αλλά τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες.

-- Τι θα χάσει από τα «μνημόνια διαρκείας» και την επιτήρηση από την ΕΕ, που ισχύουν είτε με μνημόνια είτε χωρίς. Τι θα κερδίσει από την πάλη στην κατεύθυνση της αποδέσμευσης από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία.

-- Τι θα χάσει αν αποδεχτεί αυτό που όλα τα άλλα κόμματα έχουν κορόνα στο κεφάλι τους, την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Τι θα κερδίσει από τη στήριξη της μοναδικής δύναμης που δηλώνει ανοιχτά εχθρός του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και της ΕΕ, που προτάσσει τα συμφέροντα των εργατικών - λαϊκών στρωμάτων.

Τι περιμένεις, λοιπόν, δεν χρειάζεται καμία ταλάντευση. Αρκετά δεν εξαπατήθηκες, δεν ξεγελάστηκες. Μη διστάζεις, κάνε το βήμα. Χρέος με τα χέρια σου να σηκωθείς, έλεγε ο ποιητής, και σ' αυτό δεν χωράει καμία ταλάντευση. Το ΚΚΕ δείχνει το δρόμο.

(Αναδημοσίευση από τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ 17/5)

Έχει διαβαστεί 345 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 19 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Τρίτη, 27 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 10 ως 21 °C
Άνεμος Δ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου

Βροχή
Βροχή
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 213 επισκέπτες και 1 μέλος.