Σάββατο, 19 Οκτ, 2019

  • Απάντηση του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα σε ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας
  • Ανένδοτος από το SOS Βέρμιο για το αιολικό στον 'Τρούλο'
  • Μαυρέτα Λενικάκη : «Ο χορός είναι ζωή!»
  • Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μ. Βορίδη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ
  • Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού εκπροσώπησε τον Δήμο Νάουσας σε άσκηση της Αστυνομικής Ακαδημίας
  • ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ:Όχι σε ένταξη Αλβανίας και Β. Μακεδονίας . Φραστική καταδίκη της Τουρκίας
Απάντηση του βουλευτή Ημαθίας Τάσου Μπαρτζώκα σε ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας1 Ανένδοτος από το SOS Βέρμιο για το αιολικό στον 'Τρούλο'2 Μαυρέτα Λενικάκη : «Ο χορός είναι ζωή!»3 Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Μ. Βορίδη με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ4 Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού εκπροσώπησε τον Δήμο Νάουσας σε άσκηση της Αστυνομικής Ακαδημίας5 ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ ΕΕ:Όχι σε ένταξη Αλβανίας και Β. Μακεδονίας . Φραστική καταδίκη της Τουρκίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ: Κομμένο και ραμμένο στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού!

print
email
Τελευταία ενημέρωση από Η Άλλη Άποψη
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΝΔ: Κομμένο και ραμμένο στις σύγχρονες ανάγκες του κεφαλαίου και όχι του λαού!

Το πρόγραμμα της ΝΔ για «Ισχυρή Ανάπτυξη και Αυτοδύναμη Ελλάδα» παρουσίασε την Παρασκευή ο Κυρ. Μητσοτάκης, ως καταλληλότερο για τη διεύρυνση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας, διεκδικώντας στις εκλογές «ισχυρή εντολή» για να το εφαρμόσει με «ταχύτητα» και «αποτελεσματικότητα».

 

Παρουσιάζοντας τις πτυχές του και με αφορμή την επικαιρότητα είπε ότι η κυβέρνησή του θα ιδρύσει «Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας ως μετεξέλιξη του σημερινού ΚΥΣΕΑ, υπό τον πρωθυπουργό, που θα εντοπίζει κινδύνους για την εθνική και την περιφερειακή ασφάλεια», και έβαλε στόχο τη μετεξέλιξη του ΥΠΕΞ σε υπουργείο και οικονομικής διπλωματίας, με αξιολόγηση των πρέσβεων και για το πόσο υποστηρίζουν τις ελληνικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Επανέλαβε τα δωράκια που υπόσχεται στο κεφάλαιο, όπως μειώσεις του φόρου σε επιχειρήσεις «από 28% στο 20% εντός διετίας, και του φόρου στα μερίσματα από το 10% στο 5% αμέσως», όπως και τη δυνατότητα για υπεραποσβέσεις μέχρι και 200%. Επίσης απαρίθμησε κι άλλα μέτρα για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, όπως για μείωση «γραφειοκρατικών διαδικασιών», «επίσπευση προσφυγών», «μείωση κόστους δανεισμού», υποσχόμενος «επιτελικό κράτος για το κεφάλαιο. Σε αυτό το πλαίσιο έθεσε ως στόχο την «αντικειμενική αξιολόγηση για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, ώστε μόνο οι άξιοι να προχωρούν πιο γρήγορα στην επετηρίδα του Δημοσίου».

Δεσμεύθηκε να επαναδιαπραγματευτεί το ύψος των υπερπλεονασμάτων για να δημιουργήσει «δημοσιονομικό χώρο» στήριξης των επιχειρήσεων, ενώ στα «κίνητρα» που σκοπεύει να δώσει στη μεγαλοεργοδοσία συμπεριέλαβε και την επιβράβευση της αντεργατικής πρακτικής να αντικαθίσταται μέρος του μισθού των εργαζομένων με κουπόνια σίτισης, μεταφοράς κ.λπ. Ρίχνοντας στους ανέργους το φταίξιμο της ανεργίας και κάνοντας λόγο για «χάσμα μεταξύ των δεξιοτήτων των μακροχρόνιων ανέργων και των αναγκών της αγοράς εργασίας», υποσχέθηκε προγράμματα κατάρτισης, ενώ προανήγγειλε νέο Ασφαλιστικό και «εισαγωγή μάνατζμεντ στα δημόσια νοσοκομεία», δηλαδή νέα βήματα στην ιδιωτικοποίησή τους.

Σε άλλα σημεία της ομιλίας του ξεχώρισε και συγκεκριμένους κλάδους - πεδία επενδύσεων, που απορρέουν από τη στρατηγική της αστικής τάξης και έχουν υπηρετηθεί από όλες τις κυβερνήσεις και προφανώς και από τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως ενεργειακές υποδομές, αξιοποίηση λιμένων, διαχείριση δασών, οδικοί άξονες κ.ά., όλα στο πλαίσιο της μετατροπής της χώρας σε διαμετακομιστικό κόμβο.

Ακόμα και οι «παροχές» που περιέλαβε στο πρόγραμμά της η ΝΔ, στην πραγματικότητα είναι πακέτα προς το κεφάλαιο, όπου μαζί με την «οριζόντια μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% εντός διετίας» έταξε και εκπτώσεις στη φορολογία για «εργασίες ενεργειακής και αισθητικής αναβάθμισης κτιρίων», κουπόνια για να «αναγκάζονται οι γονείς να πάνε το παιδί τους σε ιδιωτικό παιδικό σταθμό» αντί να χρηματοδοτείται ένα σύγχρονο δημόσιο δίκτυο Προσχολικής Αγωγής κ.λπ.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας εξήρε το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ και ολοκλήρωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, σαρώνοντας επιδόματα που είχαν κατακτήσει οι εργαζόμενοι για την ανακούφισή τους.

Εστίασε επίσης στη λεγόμενη «ασφάλεια» και υποσχέθηκε προσλήψεις αστυνομικών, επαναφορά της ομάδας «Δ», ενίσχυση της «ΔΙΑΣ», κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, σύσταση φυλακής τύπου Γ, υψίστης ασφαλείας κ.λπ. Επιμένοντας στο δόγμα «νόμος και τάξη» δεσμεύτηκε ξανά για άμεση κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου στο όνομα των «βανδαλισμών», ώστε να γίνουν τα πανεπιστήμια ακόμα πιο ελκυστικά στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Σε ό,τι αφορά το Μεταναστευτικό βάζει στόχο να επενδύσει στην κληρονομιά που αφήνει ο ΣΥΡΙΖΑ, εμπλέκοντας πιο ενεργά την ΕΕ στη «φύλαξη των συνόρων» και εφαρμόζοντας την αντιδραστική συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας.

Για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, δεσμεύτηκε ότι θα εντείνει την πολυδιάσπαση του όποιου ενιαίου χαρακτήρα, αφήνοντας π.χ. τους εκπαιδευτικούς να προσαρμόσουν τη δουλειά τους, ακόμα και να επιλέγουν βιβλία. Μίλησε για ενίσχυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, μεγαλύτερη σύνδεση των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, δυνατότητα για δίδακτρα σε ξενόγλωσσα τμήματα, αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας, σύνδεση της χρηματοδότησης με την αντιδραστική «αξιολόγηση» κ.λπ.

Τέλος, προαναγγέλλοντας ένταση της συγκέντρωσης της γης σε λίγα χέρια, προέτρεψε τους αγρότες να «συνεργάζονται» σε «ομάδες αγροτών», με την υπόσχεση να τις φορολογεί με 10% ως κίνητρο, ενώ ανέλαβε γενικόλογες δεσμεύσεις για την αντιμετώπιση του συρρικνωμένου ευρωενωσιακού προϋπολογισμού.

Έχει διαβαστεί 86 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

«Μεταμνημονιακό»...έγκλημα
Προηγούμενο άρθρο
«Μεταμνημονιακό»...έγκλημα
ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ
Επόμενο άρθρο
ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως καθαρός
Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος ΝΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 19 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 24 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Κυριακή, 20 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 13 ως 25 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 222 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά