Κυριακή, 26 Σεπ, 2021

  • Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ
  • Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ
  • Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αιχμές Σαμαρά για τη «διεύρυνση» και Κύρτσου για τη ΔΕΗ1 Ο ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τις εξελίξεις στη ΔΕΗ2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/93 Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ4 Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα5 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ: Επιστροφή στον τόπο του εγκλήματος από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό ξαναπαίζουν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζομένων και να εξυπηρετήσουν και προεκλογικές σκοπιμότητες, όπως γράφεται σε δημοσιεύματα.Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος, για να τάξουν αύξηση του κατώτατου μισθού όταν φέρουν ευθύνες όχι μόνο για το ύψος πείνας... Περισσότερα

Στη Βουλή το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα: Τι θα πράξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ημαθίας;

από Η Άλλη Άποψη
Στη Βουλή το νέο περιβαλλοντικό έγκλημα: Τι θα πράξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές της Ημαθίας;

Γράφει ο Αλέκος Χατζηκώστας

Θυσία στην κερδοφορία των ομίλων, για να βρουν διέξοδο τα λιμνάζοντα κεφάλαια που προκαλούν την κρίση, συνεχίζουν να προσφέρουν το περιβάλλον η μία κυβέρνηση μετά την άλλη, με τη σκυτάλη να παίρνει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση έφερε στη Βουλή, και ήδη από χτες συζητείται σε επίπεδο αρμόδιας Επιτροπής, ένα ακόμα αντιπεριβαλλοντικό τερατούργημα με τίτλο «Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ενσωμάτωση στην ελληνική νομοθεσία των Οδηγιών 2018/844 και 2019/692 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου και λοιπές διατάξεις». Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στην Επιτροπή ξεκαθάρισε κυνικά ποιος είναι ο στόχος, σημειώνοντας πως «επείγεται η Ελλάδα να είναι έτοιμη για τη μετά κορονοϊό εποχή. Η οικονομία υφίσταται πλήγμα». Πρόσθεσε ότι γι' αυτό πρέπει «να είμαστε έτοιμοι να προσελκύσουμε επενδύσεις», όπως στη λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη» και «να είμαστε οργανωμένοι την επόμενη μέρα. Αν τα αφήσουμε έτσι και οι περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις διαρκούν χρόνια προφανώς ο επενδυτής θα πάει αλλού να ανοίξει δουλειές και εμείς θα είμαστε εδώ θύματα μιας νέας ύφεσης και κρίσης». πρόκειται για ένα «νομοσχέδιο - τερατούργημα» σε βάρος του περιβάλλοντος, φέρει τη σφραγίδα του ΣΕΒ και της ΕΕ και «αποτελεί έναν ακόμα οργανικό κρίκο της προσαρμογής της περιβαλλοντικής νομοθεσίας στις ανάγκες της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων, συνέχεια της πολιτικής που άσκησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, ανεξαρτήτως χρώματος».

Το Νομοσχέδιο αποτελείται από 130 άρθρα. Το  πρώτο κεφάλαιο, που προβλέπει την «απλοποίηση» της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, προβλέπονται μια σειρά από διατάξεις που μετατρέπουν σε προσχηματική την όλη διαδικασία, ενώ δρομολογείται η ιδιωτικοποίηση των ελέγχων που σήμερα υλοποιούν κρατικοί φορείς, χωροθετούνται με ακόμα μεγαλύτερη ευκολία έργα σε βάρος οικοσυστημάτων και υψηλής περιβαλλοντικής αξίας περιοχών.

Το δεύτερο κεφάλαιο, αφορά τις ΑΠΕ, και οι διαδικασίες που προβλέπονται και οδηγούν σε ταυτόχρονη περιβαλλοντική καταστροφή βουνά με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά και τεράστια επιβάρυνση των λαϊκών στρωμάτων.

Και εδώ υπάρχει και το Ημαθιώτιο ενδιαφέρον λόγω και της δυνατότητας που δίνει για επέκταση (και άρα παραπέρα καταστροφή) του Βερμίου μέσω νέων  των αιολοικών πάρκων. Προοπτική που την αντίθεση έχει εκφράσει τόσο ο δήμος Νάουσας όσο και φορείς της περιοχής.

Το ερώτημα απλό. Τι θα κάνουν οι 3 κυβερνητικοί βουλευτές; Θα υπάρχουν δηλώσεις τους για το όλο ζήτημα;

Η θέση μας ξεκάθαρη: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο - τερατούργημα

 

Έχει διαβαστεί 391 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 27 °C
Άνεμος ΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΒΒΔ 1-3 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 239 επισκέπτες και 0 μέλη.