Την «εκτόξευση του ελατηρίου» που συμπιέστηκε στη διάρκεια της πανδημίας και θα προκαλέσει «αναπτυξιακό άλμα», όταν φύγει η βαριά σκιά της από την οικονομία, προαναγγέλλουν τα αστικά επιτελεία, καλλιεργώντας προσδοκίες στο λαό ότι τα δύσκολα πέρασαν και τα καλύτερα είναι μπροστά.Ισχυρίζονται λοιπόν ότι η «δοκιμασία» της πανδημίας φτάνε... Περισσότερα
«Έφυγε» ο Νίκος Αλέφαντος
από Η Άλλη Άποψη
Μία από τις πιο χαρακτηριστικές μορφές του ελληνικού ποδοσφαίρου, έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών.
Ο Νίκος Αλέφαντος, που ήταν «ατάκα» στο στόμα των ποδοσφαιρόφιλων, αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα και σήμερα απεβίωσε από καρδιακή προσβολή.
Ο προπονητής με τον εκρηκτικό χαρακτήρα, ήταν μία από τις «σημαίες» του Ολυμπιακού παρόλο που είχε αγωνιστεί μόλις μία χρονιά με την «ερυθρόλευκη» φανέλα «σηκώνοντας» το Πρωτάθλημα Πειραιά (1958-59). Στον πάγκο της ομάδας έκατσε ως προπονητής τρεις σεζόν (1983-84, 1994-95 και 2003-04) χωρίς όμως να συνοδευτεί με ένα τίτλο.
Τις προπονητικές του γνώσεις είχε ξετυλίξει σε δεκάδες ομάδες όπως ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ηρακλή, Ξάνθη, ΟΦΗ, Πανιώνιο, Προοδευτική, Ιωνικό, ΠΑΣ Γιάννινα, Λάρισα, Δόξα Δράμας, Παναχαϊκή, Εθνικό Αστέρα, Εθνικό Πειραιά, Αστέρα Εξαρχείων, Κόρινθο, ΠΑΟ Ρουφ, Πιερικό, Καλαμάτα, Λύκους, Παναργιακό και Φωστήρα.
Πέρασμα έκανε και από την Κύπρο κατακτώντας μάλιστα το κύπελλο με τον ΑΠΟΕΛ το 1996-97 αλλά και από την Ανόρθωση.