Παρασκευή, 24 Σεπ, 2021

  • ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»
  • Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!
  • Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/9
  • Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας
  • Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ «ΜΑΡΙΝΟΣ ΑΝΤΥΠΑΣ»: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του «Βαρβαρέσου»1 Ο οργανωμένος μαζικός αγώνας έδειξε τη δύναμή του!2 Μ.Α.μ.Α: Γνωρίζουμε την πόλη μας περπατώντας.3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 24/94 Ο Δήμος Βέροιας ευχαριστεί ιδιαιτέρως όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένη Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας5 Τάσος Μπαρτζώκας για τη συνάντηση με το ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας: Κανένας αθέατος από την Πολιτεία!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Συνθήκες φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά

Τις συνθήκες απόλυτης φτώχειας για εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά επιβεβαιώνουν και στοιχεία που δημοσιοποίησε η ΕΛΣΤΑΤ, με βάση τα οποία προχώρησε σε οριακές αλλαγές των προηγούμενων εκτιμήσεών της σχετικά με το «εισόδημα και συνθήκες διαβίωσης των νοικοκυριών» έτους 2020, που αφορά τα εισοδήματα των νοικοκυριών για το έτος 201... Περισσότερα

Γ.Τριχόπουλος : «Μαζί με τον Τ. Κασαμπαλή θέλουμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, ώστε να κάνουν το κάτι παραπάνω στο μπάσκετ»

από Η Άλλη Άποψη
Γ.Τριχόπουλος : «Μαζί με τον Τ. Κασαμπαλή θέλουμε να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, ώστε να κάνουν το κάτι παραπάνω στο μπάσκετ»

Η «πορτοκαλί θεά» μπήκε από μικρό παιδί στη ζωή του Γιώργου Τριχόπουλου, με την οποία απέκτησε μια σχέση τέτοια, που στάθηκε αδύνατο να ανακοπεί. Αφετηρία ο ΑΟΚ Βέροιας για το Βεροιώτη γκαρντ και μια διαδρομή στη συνέχεια με σημαντικούς σταθμούς : Ολύμπια Λάρισας (Α1), Ρέθυμνο, Ελευσίνα, Φίλιππος Βέροιας (για 5 χρόνια), Καρδίτσα, Δόξα Λευκάδας, για να καταλήξει εκεί απ' όπου ξεκίνησε, στον ΑΟΚ Βέροιας. «Έχοντας πάρει την απόφαση να επιστρέψω πέρυσι στη Βέροια, αναλάβαμε μαζί με το... μπαρουτοκαπνισμένο και γεμάτο με πολλές παραστάσεις από το ελληνικό μπάσκετ Τάσο Κασαμπαλή, να βοηθήσουμε το σύλλογο, παίζοντας και καθοδηγώντας την Ακαδημία του, με την οποία του χρόνου θα αγωνιζόμαστε στη Γ' Εθνική. Εμείς θέλουμε να παίζουμε, βέβαια, λιγότερο και περισσότερο να βοηθήσουμε αυτά τα νεαρά παιδιά, ώστε να κάνουν το κάτι παραπάνω στο χώρο του μπάσκετ. Στον οποίο χρειάζεται να έχεις υπομονή και επιμονή», ανέφερε ο Γιώργος Τριχόπουλος, φιλοξενούμενος στη χθεσινή εκπομπή «ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ» του Ράδιο Αιχμή -102,8 Fm, που επιμελούνται και παρουσιάζουν οι ΑΛΕΚΟΣ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ και ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗΣ.

Ο Γιώργος Τριχόπουλος, αν και νιώθει χαρούμενος που βλέπει να υπάρχουν πολλά παιδιά, τα οποία θέλουν να ασχοληθούν με το μπάσκετ, εν τούτοις δεν κρύβει τον προβληματισμό του.

«Η έλλειψη κλειστών αθλητικών χώρων αποστερεί από αυτά τα παιδιά να αγωνισθούν. Και δεν μιλάω μόνο για τα παιδιά που έχουν τη θέληση να παίξουν μπάσκετ, αλλά και για όσα άλλα παιδιά επιθυμούν να ασχοληθούν με άλλα αθλήματα στην πόλη μας. Πολλώ δε μάλλον, βέβαια, μ' ένα άθλημα σαν το μπάσκετ, για το οποίο υπάρχει ένα μόνο κλειστό γήπεδο μέσα στην πόλη, αυτό της Ελιάς», επεσήμανε.

Ακόμα, ο Γιώργος Τριχόπουλος δεν δείχνει να συμμερίζεται τη... συλλογιστική άποψη μπασκετόφιλων της Βέροιας, ότι ο ΑΟΚ Βέροιας λειτουργεί ανταγωνιστικά απέναντι στο συμπολίτη Φίλιππο. «Σε καμία περίπτωση δεν θα το έλεγα αυτό. Ίσα - ίσα, ο υγιής ανταγωνισμός είναι επωφελής, όταν δύναται να υπάρχει βέβαια. Όμως υγιής ανταγωνισμός για να υπάρχει, πρέπει να υπάρχουν και αθλητικοί χώροι, στους οποίους να μπορούν να αγωνίζονται παιδιά. Γιατί παιδιά, όπως προείπα, υπάρχουν, τα οποία όμως δεν έχουν που να προπονούνται. Και για να το τελειώσω, θα πω και κάτι ακόμα: Ο υγιής ανταγωνισμός θα φέρει και πολύ καλά αποτελέσματα. Τα όνειρά μας είναι να συνάδουν με αυτά της νεολαίας. Οπότε και η Δημοτική Αρχή της πόλης μας φρονώ πως πάνω σ' αυτό το ζήτημα θα πρέπει να δώσει πολύ περισσότερη προσοχή. Ένα νέο κλειστό γήπεδο, ένας νέος πολυχώρος αθλητισμού στη Βέροια, κρίνεται άκρως απαραίτητος».

Ο ίδιος δείχνει βαθιά ανήσυχος και ιδιαίτερα προβληματισμένος, κατόπιν σχετικού ερωτήματος που του ετέθη, για την κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί το ελληνικό μπάσκετ. «Η χώρα μας περνά μια κρίση, μια κρίση διαρκείας. Και αυτό αποτυπώνεται σ' ένα άθλημα όπως είναι το μπάσκετ, στις εθνικές κατηγορίες του οποίου ακόμα δεν ξέρουμε ποιές ομάδες θα κατέβουν να αγωνισθούν στη νέα αγωνιστική χρονιά. Παλιά βλέπαμε πιο πολλές ομάδες να συμμετέχουν σε σχέση με το σήμερα, αλλά και παιδιά συνάμα που τώρα ασχολούνται με τα τάμπλετ, τους υπολογιστές και δεν θέλουν να τα θυσιάζουν. Και πως μπορεί να θυσιάζεις αυτά τα παιδιά, όταν δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι, για να αγωνισθούν; Παίρνοντας παράδειγμα την πόλη μας, η οποία σε σχέση με άλλες πόλεις υστερεί πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Καβάλα, που έχει 4 κλειστά γήπεδα! Δεν γίνεται να χτίζεις σήμερα σχολεία, όπως στα «Γιοτζαλίκια» και να μην έχεις ένα κλειστό γήπεδο. Μα είναι φυσικό ότι έτσι διώχνουμε τα παιδιά από τον αθλητισμό και τα οδηγούμε σε άλλους χώρους, που καθίστανται επικίνδυνοι».

Τέλος, ο Γιώργος Τριχόπουλος προσδιόρισε - και πάλι - ότι ο ρόλος του στον ΑΟΚ Βέροιας τώρα έχει να κάνει περισσότερο ως... συμβουλευτικός κι όχι ως προπονητής - παίκτης, ενώ, όπως έκανε γνωστό, «σχεδιάζουμε να πάρουμε κι άλλα νεαρά παιδιά στο σύλλογο κι από άλλες περιοχές, που η νέα χρονιά θα μας βρει στη Γ' Εθνική εκ νέου.

Σε μια κατηγορία και σ' έναν όμιλο, που θα έχει λιγότερα ταξίδια και συνεπώς λιγότερα έξοδα και στην οποία πρώτιστος στόχος είναι η παραμονή και να παίξουμε όμορφο μπάσκετ. Που θα φέρει και περισσότερο κόσμο στις κερκίδες για το καλό της πόλης».

 

Έχει διαβαστεί 183 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 21 °C
Άνεμος ΝΔ 1-2 μποφόρ

Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 15 ως 25 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Σάββατο, 25 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 16 ως 29 °C
Άνεμος ΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 336 επισκέπτες και 1 μέλος.