Σε συμφωνία για τις τροποποιήσεις στα συμβόλαια των παικτών κατέληξαν οι ομάδες της Euroleague και η Ένωση παικτών μετά από σχετική τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους διοικούντες των δυο πλευρών. Σημειώνεται πως το θέμα αποτελούσε αγκάθι από την στιγμή που υπήρξε η αναστολή της αγωνιστικής δραστηριότητας καθώς και η ρευστή κατάσταση όσον αφορά την συνέχεια της για την τρέχουσα σεζόν.
Μεταξύ άλλων για την υπόθεση των συμβολαίων αποφασίστηκε πως τα συμβόλαια παικτών για τη σεζόν 2019-20 παρατείνονται έως τις 31 Ιουλίου 2020. Το 85% των βασικών μισθών των παικτών για τη σεζόν 2019 - 20 θα καταβληθεί από τις ομάδες το αργότερο έως τις 15 Αυγούστου 2020.
Στη περίπτωση που η σεζόν ακυρωθεί και δεν ολοκληρωθεί τα συμβόλαια παικτών για τη σεζόν Ευρωλίγκα 2019 - 20 θεωρούνται ολοκληρωμένα. Επίσης για πολυετή συμβόλαια οι υποχρεώσεις των ομάδων θα ξεκινήσουν και πάλι την 1η Ιουλίου 2020. Το 80% των βασικών μισθών των παικτών για τη σεζόν 2019-20 θα καταβληθεί από τις ομάδες το αργότερο στις 15 Αυγούστου 2020.
Παράλληλα, όσον αφορά το ενδεχόμενο της επανέναρξης ως καταλυτική ημερομηνία για το τι θα συμβεί φέρεται να είναι η 24η Μάη προκειμένου να επισημοποιηθεί η απόφαση για το μέλλον της τρέχουσας σεζόν. ανακοινώθηκαν κάποιες ημερομηνίες ως καταληκτικές για τη συνέχεια της σεζόν. Σε περίπτωση θετικών εξελίξεων και επιστροφής στα παρκέ, από τις 29 Μάη έως τις 11 Ιούνη οι παίκτες των ομάδων θα μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα καθώς θα έχουν επιστρέψει στις ομάδες του.
Όσον αφορά της τελικές φάσεις σε Euroleague αλλά και στην δεύτερη διοργάνωση αυτή του Eurocup ανοικτό είναι το ενδεχόμενο διεξαγωγής Final 8 και όχι Final 4 η προημιτελικών και ημιτελικών (ισχύει για την δεύτερη).
















