Κυριακή, 26 Σεπ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/9
  • Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ
  • Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
  • Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας
  • Περί αριθμών της οικονομίας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 26/91 Αλληλεγγύη στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στη ΝΗΜΑΤΟΥΡΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ ΑΕ2 Εκδήλωση της ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ Βέροιας στη Βεργίνα3 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ4 Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Rapid Test στον Δήμο Βέροιας5 Περί αριθμών της οικονομίας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Τσουχτερός χειμώνας

Παράγοντας της αγοράς Ενέργειας και κάτοχος ενός από τα μεγαλύτερα μονοπώλια του κλάδου έλεγε τις προάλλες ότι «η άνοδος της τιμής στο φυσικό αέριο έχει φτάσει σε τέτοια επίπεδα, ώστε αναλογικά είναι σαν η βενζίνη από τα 1,6 ευρώ που πωλείται σήμερα να είχε αυξηθεί στα 7 ευρώ». Προσθέτοντας πως η κατάσταση που διαμορφώνεται από τις ανα... Περισσότερα

ΚΚΕ:Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής - Ημαθίας

από Η Άλλη Άποψη

Τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της Θεσσαλονίκης «Αλεξάνδρειο»,«Ναυταθλητικό», Περιφερειακό και Μίκρας, εξαιτίας της πολιτικής υποχρηματοδότησης και εμπορευματοποίησης, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποίησε το Αθλητικό Τμήμα τηςΚομματικής Οργάνωσης Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ με το Σωματείο Εργαζομένων Εθνικών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης - Πιερίας - Χαλκιδικής - Ημαθίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Γιάννης Ζιώγας.

Το προσωπικό των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων έχει συρρικνωθεί στα επίπεδα του προσωπικού ασφαλείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που αναφέρθηκαν, στα ΕΑΚΘ σήμερα έχουν απομείνει 31 εργαζόμενοι, από αυτούς οι17 διοικητικοί, δύο νοσηλευτές, δύο ναυαγοσώστες, ένας φύλακας, μία καθαρίστρια και οι υπόλοιποι τεχνικοί διαφόρων ειδικοτήτων. Δυο - τρεις εργαζόμενοι έχουν υπό την εποπτεία τους ολόκληρα Αθλητικά Κέντρα και ασχολούνται απ' την καθαριότητα μέχρι και τις μηχανολογικές εργασίες. Ενδεικτικό της έλλειψης προσωπικού είναι το γεγονός ότι υπάρχει μόνο ένας υδραυλικός για όλα τα Κέντρα. Υπάρχει νοσηλεύτρια η οποία κάνει όλες τις δουλειές και ορισμένες ώρες απασχολείται στο κολυμβητήριο της Νεάπολης, μετά στο Καυτανζόγλειο και μετά στο Παλαί ντε Σπορ. Υπεύθυνος λειτουργίας του Εθνικού εμφανίζεται ένας ελαιοχρωματιστής, ο οποίος μπορεί να βρίσκεται σε οποιοδήποτε άλλο γυμναστήριο για εργασίες.

Όπως εξήγησαν, τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου, η κατάσταση είναι πλέον εκτός ορίων. Η τεράστια έλλειψη σε προσωπικό οδηγεί σε απαράδεκτες συνθήκες εργασίας. Εργάζονται καθημερινά και Σαββατοκύριακα χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες και αργίες. Οι ανάγκες σε προσωπικό, όταν αυτές καλύπτονται, αντιμετωπίζονται μέσω ολιγόμηνων συμβάσεων ή ιδιωτών εργολάβων, όπως π.χ. στην καθαριότητα και τη φύλαξη, που κρατούν απλήρωτους για μήνες τους εργαζόμενους.

Επιπλέον δεν συντηρούνται σωστά οι εγκαταστάσεις, ο μηχανολογικός εξοπλισμός είναι παλιός και αυτό έχει επιπτώσεις στην υγιεινή και ασφάλεια τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους αθλούμενους. Η ελλιπής συντήρηση των υποδομών έχει ως αποτέλεσμα να μη λειτουργούν όλες οι υποδομές (π.χ. πισίνες, αίθουσες γυμναστικής κ.ά.).

Αποκαλυπτική είναι και η κατάσταση στο Καυτανζόγλειο. Ενώ έχει προϋπολογισμό 1,5 εκατ. ευρώ χρηματοδοτήθηκε μόλις με 650.000 ευρώ. Ποσό που ίσα ίσα μπορεί να καλύψει τη μισθοδοσία, τα έξοδα για ρεύμα, νερό κλπ. Έχει μόλις εννέα εργαζόμενους, ενώ απαιτούνται τουλάχιστον 30. Το ταρτάν στο βασικό γήπεδο φτιάχθηκε με σκληρό υλικό για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και από τότε δεν λειτουργεί. Υπάρχει εγκεκριμένο έργο με θεωρητικά εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 790.000 ευρώ, για την αντικατάσταση του ταρτάν στο βασικό γήπεδο και του χόρτου στο βοηθητικό, που δεν μπορεί να υλοποιηθεί καθώς, πέρα από τη χρηματοδότηση, εξαρτάται και από το πρόγραμμα της ομάδας του Ηρακλή, που δεσμεύεται από τη Σούπερ Λιγκ και τη NOVA. Επίσης υπάρχουν αίθουσες γυμναστηρίων που έχουν κλείσει και άλλες δόθηκαν στο ΣΕΓΑΣ, ο οποίος πλέον έχει επιβάλει τιμές εισόδου για τους αθλούμενους.

Όλα αυτά συνδέονται με τη διαρκή μείωση της χρηματοδότησης για τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα που επιπλέον εδώ και 1,5 χρόνο παραμένουν χωρίς διοίκηση. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στη συνάντηση, για τη λειτουργία των αθλητικών κέντρων (πλην Καυτανζογλείου) απαιτούνται τουλάχιστον 5 εκατ. ευρώ και το κράτος αποφάσισε να διαθέσει για φέτος 2,9 εκατ. ευρώ. Τα υπόλοιπα χρήματα θα πρέπει να βγουν από την ανταποδοτική λειτουργία. Έτσι, οι αθλητές, όσοι δεν εγκαταλείπουν και εξακολουθούν να αθλούνται, χαρατσώνονται μέσα από τα Σωματεία τους καθώς καλούνται να πληρώνουν επιπλέον χρήματα για τα λειτουργικά έξοδα των αθλητικών κέντρων.

Τα στελέχη του ΚΚΕ σημείωσαν τη στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα των εργαζομένων για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και λειτουργίας των ΕΑΚΘ. Τόνισαν τις ευθύνες και της σημερινής συγκυβέρνησης που δεν ενδιαφέρονται για την ουσιαστική λύση των προβλημάτων. Δεσμεύθηκαν ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για να εξασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία των ΕΑΚ με επαρκές προσωπικό, οικονομικούς πόρους κλπ., προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του λαού για άθληση.

Τόνισαν ότι για το ΚΚΕ ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα και πρέπει να παρέχεται εντελώς δωρεάν. Και παρουσίασαν την πρόταση του Κόμματος για Ενιαίο Κρατικό Φορέα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, με ενιαίο φορέα αξιοποίησης εγκαταστάσεων, με αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Πρόταση που προϋποθέτει ο λαός να πάρει την εξουσία στα χέρια του.

Έχει διαβαστεί 169 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ (70-59)
Προηγούμενο άρθρο
ΚΑΡΔΙΤΣΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ (70-59)

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 29 °C
Άνεμος ΝΝΑ 2-3 μποφόρ

Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 18 ως 30 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 17 ως 31 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 250 επισκέπτες και 0 μέλη.