Διέπρεψαν πάλι οι «γεωπολιτικοί αναλυτές» της δεκάρας με αφορμή την επίσκεψη Μακρόν. Και τι δεν είπαν! Για τη «στρατηγική σχέση» και τη «ρήτρα αμυντικής συνδρομής», που θωρακίζει τάχα τα κυριαρχικά δικαιώματα απέναντι στις αμφισβητήσεις της Τουρκίας.Κάνουν πως δεν βλέπουν ότι οι «ρήτρες» αυτές είναι ρήτρες εμπλοκής, που αξιοποιούνται γ... Περισσότερα
«Ποδαρικό» σήμερα για την Εθνική «κόντρα» στη Λευκορωσία
από Η Άλλη Άποψη
«Ποδαρικό» στα προκριματικά του Μουντιάλ το οποίο θα διεξαχθεί στα γήπεδα των ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικού, κάνει σήμερα το βράδυ (21.45, «ALPHA») η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών που αντιμετωπίζει τη Λευκορωσία στο «Γ. Καραϊσκάκης».
«Είναι μια ομάδα που στην προηγούμενη διοργάνωση ήταν στη League C. Δύσκολα κερδίζει, δύσκολα χάνει, παίζει στο κλειστό σκορ. Ξέρει να παίζει, αλλά μπορεί και να αμύνεται χαμηλά. Όσον αφορά τον βαθμό ετοιμότητας είναι αρκετά μεγάλος, έχουν πολλά παιχνίδια σε σχέση με εμάς» είπε ο ομοσπονδιακός προπονητής Ιβάν Γιοβάνοβιτς στην καθιερωμένη πριν τον αγώνα συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε ότι «πρέπει να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι με υπομονή για να κερδίσουμε. Κάθε αρχή είναι δύσκολη, όμως ο στόχος παραμένει ίδιος. Πρέπει να παίξουμε με σεβασμό στον αντίπαλο και σοβαρότητα που πρέπει να δείξουμε».
Παράλληλα είπε μετά την άνοδο στο Nations League, «είμαστε σε ένα καλό σημείο και ελπίζω να συνεχιστεί έτσι» ενόψει και των αγώνων με τη Δανία και τη Σκωτία που συμπληρώνουν τον όμιλο της Εθνικής ομάδας.
Από την πλευρά του ο Κάρλος Αλός, τεχνικός της Λευκορωσίας ανέφερε μεταξύ άλλων πως «καταλαβαίνουμε πως θα έχουμε ένα σκληρό και δύσκολο παιχνίδι με την ελληνική ομάδα, που είναι μία πολύ καλή ομάδα» με τον Γιοβάνοβιτς να αλλάζει το στιλ της ομάδας αφού έχει εμπειρία δουλεύοντας σε ομάδες της Ελλάδας «και ξέρει καλά τους παίκτες και τη νοοτροπία τους».
Σε ότι αφορά τα αγωνιστικά, ο προπονητής του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος δεν αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς είδε όλους τους διεθνείς που έχει καλέσει (Βλαχοδήμο, Μανδά, Τζολάκη, Μαυροπάνο, Χατζηδιάκο, Ρέτσο, Κουλιεράκη, Ρότα, Κυριακόπουλο, Βαγιαννίδη, Τσιμίκα, Σιώπη, Ζαφείρη, Μάνταλο, Κουρμπέλη, Μουζακίτη, Μπακασέτα, Μασούρα, Πέλκα, Τζόλη, Κωνσταντέλια, Ιωαννίδη, Παυλίδη, Καρέτσα και Δουβίκα) να προπονούνται κανονικά.