Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο
  • Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας
  • ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)
  • Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση
  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο1 Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας 2 ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)3 Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!4 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση5 Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα

Θεόφιλος Παπαδόπουλος : «Εμπιστοσύνη και όχι καχυποψία στους Έλληνες διαιτητές καλαθοσφαίρισης»

από Η Άλλη Άποψη
Θεόφιλος Παπαδόπουλος : «Εμπιστοσύνη και όχι καχυποψία στους Έλληνες διαιτητές καλαθοσφαίρισης»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ και στην εκπομπή «Λόγια Σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο διαπρεπής δικηγόρος και γνωστός διαιτητής καλαθοσφαίρισης Θεόφιλος Παπαδόπουλος την Δευτέρα 7/9

Αφορμή η πρόσφατη εκλογή του με ψήφους 21 στους 25 (τρίτος) στο 7μελες Δ.Σ της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΟΔΚΕ) κάτι που αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον ίδιο και την Ημαθία.

Αναφερόμενος στην 20χρονη παρουσία του στο χώρο της διαιτησίας του μπάσκετ (έφτασε μέχρι διαιτητής Α1) θεώρησε την επιλογή του ως αποτέλεσμα της εκτίμησης της δουλειάς του αλλά και της «προϋπηρεσίας» του ως Προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης  Ημαθίας (αυτό είχε ως αποτέλεσμα «τη ρευστοποίηση μιας εικοσάχρονης πορείας» σημείωσε χαρακτηριστικά) και υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για την παραπέρα ανάπτυξη της διαιτησίας στη χώρα μας αλά «και της προάσπισης της εικόνας του διαιτητή». Σημείωσε μάλιστα ότι η ύπαρξη Β’θμιου Οργάνου (όπως είναι η Ομοσπονδία) δεν υπάρχει σε άλλα αθλήματα.

Αναφερόμενος γενικότερα για τη διαιτησία σημείωσε ότι «ο διαιτητής θα πρέπει να περνά απαρατήρητος, χωρίς όμως να είναι αόρατος» καθώς και ότι να είναι πάντα «στο πνεύμα του αγώνα και όχι πρωταγωνιστής». Απάντησε σε αυτούς που σχολιάζουν ότι διαιτητές στο μπάσκετ γίνονται «αυτοί που δεν τα κατάφεραν ως αθλητές» σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχουν νέοι διαιτητές 20-22 ετών με πολύ πλούσια προσόντα.

Τόνισε ότι η διαιτησία θα πρέπει να είναι «πάντρεμα αθλητισμού και δικαιοσύνης» και πως στο νέο Δ.Σ της ΟΔΚΕ είναι παλιοί και καλοί διαιτητές, «γαλουχημένοι με τους ίδιους στόχους και ιδανικά κάτι που σημαίνει ότι θα είναι μία πολύ καλή ομάδα».

Απαντώντας στο επίπεδο της διαιτησίας στην Ελλάδα εκτίμησε ότι «είναι στην 3η θέση στον κόσμο, μετά το NBA και την Ισπανία» καθώς οι διαιτητές έχουν υψηλό και συνεχές επίπεδο ουσιαστικής επιμόρφωσης, ήθος, υπάρχει συνεχόμενη φροντίδα για την φυσική τους κατάσταση, ενώ σημείωσε το μορφωτικό τους επίπεδο (μέχρι και κάτοχοι μεταπτυχιακών-διδακτορικών),.

Χαρακτήρισε τους διαιτητές «καθαρούς εραστές του αθλητισμού» αναφέροντας το παράδειγμα των διαιτητών π.χ από την Ρόδο που πηγαίνουν στην Κω για αγώνες με 10 ευρώ και τα οδοιπορικά με συχνό τον κίνδυνο να μην υπάρχει καράβι για να γυρίσουν…

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα διάφορα σεμινάρια επιμόρφωσης ιδιαίτερα υψηλού επίπεδο για να καταλήξει λέγοντας για τους περίπου 700 διαιτητές όλων των κατηγορών (268 εθνικών πρωταθλημάτων, οι υπόλοιποι τοπικών κατηγοριών): «Χρειάζεται εμπιστοσύνη και όχι καχυποψία στους διαιτητές καλαθοσφαίρισης»!

Έχει διαβαστεί 1056 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 501 επισκέπτες και 0 μέλη.