Τρίτη, 01 Δεκ, 2020

  • Μακριά από την ανάγκη για απολύτως δωρεάν καθολικούς περιοδικούς ελέγχους
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πρόοδος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας
  • Δείχνουν απλά τον φόβο τους...
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/11
  • Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...
  • ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων
Μακριά από την ανάγκη για απολύτως δωρεάν καθολικούς περιοδικούς ελέγχους1 ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: Πρόοδος η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας2 Δείχνουν απλά τον φόβο τους...3 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 30/114 Παράνομη κρίθηκε από το Πρωτοδικείο η εξαγγελθείσα κινητοποίηση των εφοριακών...5 ΚΚΕ:Αναλυτική ενημέρωση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Ουσιαστική ενημέρωση…

Η κυβερνητική συσκότιση σημαντικών στοιχείων για την εξέλιξη της πανδημίας, οι μεθοδεύσεις σε ό,τι αφορά το τι δημοσιεύεται και τι όχι, αλλά και η πραγματική απουσία στοιχείων λόγω ελλιπούς ή ανύπαρκτης πρόληψης και ιχνηλάτησης σε μια σειρά κρίσιμους χώρους, δεν είναι καινούργιο «φρούτο». Ούτε είναι βέβαια ζήτημα «ανικανότητα... Περισσότερα

15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ

από Η Άλλη Άποψη
15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ  ΔΣΕ

Σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης, αντάξιο της δρακογενιάς της Αντίστασης και της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα το 15ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου και Διοικητικού Συμβουλίου.

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκαν οι σύνεδροι τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που απηύθυνε χαιρετισμό. Τον Δ. Κουτσούμπα υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρ. Τσιντζιλώνης, και άλλα μέλη του ΔΣ, την ώρα που στην αίθουσα ηχούσε το σύνθημα «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ - ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ». Εξάλλου, τους ακατάλυτους δεσμούς της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με το ΚΚΕ υπενθύμιζε και η φράση πάνω από το Προεδρείο του Συνεδρίου: «Με την πείρα των λαϊκών αγώνων των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΟΠΛΑ, του Δεκέμβρη του 1944 και της εποποιίας του ΔΣΕ, με την καθοδήγηση του ηρωικού ΚΚΕ, συνεχίζουμε την πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση». Υπενθύμιση ιδιαίτερα χρήσιμη σε μια περίοδο που αναζωπυρώνεται η καπηλεία αυτών των αγώνων από δυνάμεις της αστικής διαχείρισης.

Στην έναρξη των εργασιών παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ, της ΟΓΕ, του ΣΦΕΑ και της ΠΕΚΑΜ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Στ. Λάμπρου από το «Σπίτι του Αγωνιστή» και ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Σπ. Χαλβατζής. Χαιρετισμό έστειλε η FIR, καταγγέλλοντας την αντικομμουνιστική επιχείρηση και την προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Από τις πλέον συγκινητικές στιγμές του Συνεδρίου η μνημόνευση των αγωνιστών που «έφυγαν» από τη ζωή τα προηγούμενα τρία χρόνια και στη μνήμη τους κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Το Συνέδριο ενέκρινε ψηφίσματα ενάντια στην ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία και στις ανατριχιαστικές δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Αμυνας ότι «θα ξαναματώσουμε και στο μέλλον στους πολέμους δίπλα στις ΗΠΑ», που βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και για την ανάπτυξη, το δυνάμωμα της παρέμβασης για την ανάδειξη των ιδανικών και οραμάτων της Εθνικής Αντίστασης σε μια εποχή που ο ιμπεριαλισμός επιδιώκει να ξαναγράψει στα μέτρα του την Ιστορία, να παραγράψει μέσα από τη διαστρέβλωση και τη συκοφάντηση την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού και την καθοριστική του συμβολή στη συντριβή του φασισμού.

Στην εισήγηση που εκ μέρους του απερχόμενου ΔΣ έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Γρ. Τουγλίδης, έγινε εκτενής αναφορά στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς, με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ενώ καταγγέλθηκε με δριμύτητα ο αντικομμουνισμός της ΕΕ. Αναφορά έγινε στην εσωτερική κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός με την κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενα μεγάλο μέρος της εισήγησης αφορούσε φυσικά τον πλούσιο απολογισμό δράσης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που έδωσε ανελλιπώς το «παρών» σε κάθε κινητοποίηση και δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ενώ ανέλαβε και η ίδια πλήθος πρωτοβουλιών για την προώθηση των στόχων της.

Τέλος, αναλυτικά παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός δράσης, που σε γενικές γραμμές αφορά: Συνέχιση της προσπάθειας μαζικοποίησης των παραρτημάτων και συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων, οργάνωση εκδηλώσεων επετειακού, ιστορικού και διεκδικητικού περιεχομένου, ολοκληρωμένη δράση για τη διάδοση της ιστορίας της περιόδου 1940 - 1950, ανάδειξη των αξιών του αγώνα, διοργάνωση συναντήσεων με τη νεολαία που θέλει να μάθει την πραγματική Ιστορία της Αντίστασης, του ΔΣΕ, του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ανάπτυξη δράσης με αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό και αντιΝΑΤΟικό περιεχόμενο, εκδρομές - προσκυνήματα με πολιτικό - ιδεολογικό και ιστορικό περιεχόμενο, διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων τιμής ζώντων αγωνιστών και απονομής αναμνηστικών διπλωμάτων στους συγγενείς θανόντων αγωνιστών, προβολή του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων και διεκδίκησή τους, εκδηλώσεων με αφορμή επετείους, ακόμα πιο δραστήρια συμβολή των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων, που αποτελούν μεγάλο σε αριθμό και αξιόλογο δυναμικό της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην προβολή της προσφοράς του σοσιαλισμού που γνώρισαν στις χώρες όπου έζησαν, μεγάλωσαν, σπούδασαν, δίνοντας αποστομωτική απάντηση στους συκοφάντες λασπολόγους.

Έχει διαβαστεί 123 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 3 °C
Άνεμος Β 3-5 μποφόρ

Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 2 ως 7 °C
Άνεμος ΑΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 02 Δεκεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 5 ως 8 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 203 επισκέπτες και 1 μέλος.