Παρασκευή, 22 Οκτ, 2021

  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/10
  • Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια
  • Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
  • Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "
  • Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook
  • Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας
Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 22/101 Κανονικά θα γίνει η παρέλαση και οι Εορταστικές εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Αλεξάνδρεια2 Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 20213 Συνεργασία Δήμου Βέροιας με ΟΙΚΟΤΟΠΙΑ για τις δράσεις "Θαλάσσια απορρίμματα, από τα ποτάμια στο Δέλτα "4 Εντείνονται οι πιέσεις στο Facebook5 Μαθητές Προγράμματος Erasmus στο Δημαρχείο Βέροιας6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Το «νέο σχολείο»...

Το «νέο σχολείο», που διαμορφώνεται ακολουθώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και που αποτυπώνεται στον πρόσφατο νόμο, που πέρασε καλοκαιριάτικα η κυβέρνηση της ΝΔ, κάνει το ταξικό σχολείο, το σχολείο των κοινωνικών φραγμών ακόμα χειρότερο.Το κράτος απαλλάσσεται από τις ευθύνες του για τη χρηματοδότηση και τη λειτουργία των σχο... Περισσότερα

15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ ΔΣΕ

από Η Άλλη Άποψη
15ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ  ΔΣΕ

Σε κλίμα αγωνιστικής ανάτασης, αντάξιο της δρακογενιάς της Αντίστασης και της εποποιίας του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα το 15ο Συνέδριο της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, οι εργασίες του οποίου ολοκληρώθηκαν με την εκλογή νέου Γενικού Συμβουλίου και Διοικητικού Συμβουλίου.

Με ιδιαίτερη θέρμη υποδέχτηκαν οι σύνεδροι τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, που απηύθυνε χαιρετισμό. Τον Δ. Κουτσούμπα υποδέχτηκαν ο πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Χρ. Τσιντζιλώνης, και άλλα μέλη του ΔΣ, την ώρα που στην αίθουσα ηχούσε το σύνθημα «ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ, ΟΠΛΑ - ΔΣΕ, δόξα και τιμή στο ΚΚΕ». Εξάλλου, τους ακατάλυτους δεσμούς της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας με το ΚΚΕ υπενθύμιζε και η φράση πάνω από το Προεδρείο του Συνεδρίου: «Με την πείρα των λαϊκών αγώνων των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ - ΟΠΛΑ, του Δεκέμβρη του 1944 και της εποποιίας του ΔΣΕ, με την καθοδήγηση του ηρωικού ΚΚΕ, συνεχίζουμε την πάλη για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση». Υπενθύμιση ιδιαίτερα χρήσιμη σε μια περίοδο που αναζωπυρώνεται η καπηλεία αυτών των αγώνων από δυνάμεις της αστικής διαχείρισης.

Στην έναρξη των εργασιών παρευρέθηκαν αντιπροσωπείες της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, του ΠΑΜΕ, της ΕΕΔΥΕ, της ΟΓΕ, του ΣΦΕΑ και της ΠΕΚΑΜ, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Στ. Λάμπρου από το «Σπίτι του Αγωνιστή» και ο πρόεδρος του ΣΦΕΑ Σπ. Χαλβατζής. Χαιρετισμό έστειλε η FIR, καταγγέλλοντας την αντικομμουνιστική επιχείρηση και την προσπάθεια να ξαναγραφτεί η ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Από τις πλέον συγκινητικές στιγμές του Συνεδρίου η μνημόνευση των αγωνιστών που «έφυγαν» από τη ζωή τα προηγούμενα τρία χρόνια και στη μνήμη τους κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Το Συνέδριο ενέκρινε ψηφίσματα ενάντια στην ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία και στις ανατριχιαστικές δηλώσεις του Ελληνα υπουργού Αμυνας ότι «θα ξαναματώσουμε και στο μέλλον στους πολέμους δίπλα στις ΗΠΑ», που βαθαίνουν την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, αλλά και για την ανάπτυξη, το δυνάμωμα της παρέμβασης για την ανάδειξη των ιδανικών και οραμάτων της Εθνικής Αντίστασης σε μια εποχή που ο ιμπεριαλισμός επιδιώκει να ξαναγράψει στα μέτρα του την Ιστορία, να παραγράψει μέσα από τη διαστρέβλωση και τη συκοφάντηση την τεράστια προσφορά του σοσιαλισμού και την καθοριστική του συμβολή στη συντριβή του φασισμού.

Στην εισήγηση που εκ μέρους του απερχόμενου ΔΣ έκανε ο αντιπρόεδρος της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, Γρ. Τουγλίδης, έγινε εκτενής αναφορά στην πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, στην ευρύτερη περιοχή αλλά και διεθνώς, με την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, ενώ καταγγέλθηκε με δριμύτητα ο αντικομμουνισμός της ΕΕ. Αναφορά έγινε στην εσωτερική κατάσταση που βιώνει ο ελληνικός λαός με την κλιμάκωση της αντεργατικής - αντιλαϊκής επίθεσης από την κυβέρνηση της ΝΔ, στο έδαφος που έστρωσε η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενα μεγάλο μέρος της εισήγησης αφορούσε φυσικά τον πλούσιο απολογισμό δράσης της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, που έδωσε ανελλιπώς το «παρών» σε κάθε κινητοποίηση και δράση του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ενώ ανέλαβε και η ίδια πλήθος πρωτοβουλιών για την προώθηση των στόχων της.

Τέλος, αναλυτικά παρουσιάστηκε ο προγραμματισμός δράσης, που σε γενικές γραμμές αφορά: Συνέχιση της προσπάθειας μαζικοποίησης των παραρτημάτων και συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων, οργάνωση εκδηλώσεων επετειακού, ιστορικού και διεκδικητικού περιεχομένου, ολοκληρωμένη δράση για τη διάδοση της ιστορίας της περιόδου 1940 - 1950, ανάδειξη των αξιών του αγώνα, διοργάνωση συναντήσεων με τη νεολαία που θέλει να μάθει την πραγματική Ιστορία της Αντίστασης, του ΔΣΕ, του εργατικού - λαϊκού κινήματος, ανάπτυξη δράσης με αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό και αντιΝΑΤΟικό περιεχόμενο, εκδρομές - προσκυνήματα με πολιτικό - ιδεολογικό και ιστορικό περιεχόμενο, διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων τιμής ζώντων αγωνιστών και απονομής αναμνηστικών διπλωμάτων στους συγγενείς θανόντων αγωνιστών, προβολή του ζητήματος των γερμανικών αποζημιώσεων και διεκδίκησή τους, εκδηλώσεων με αφορμή επετείους, ακόμα πιο δραστήρια συμβολή των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων, που αποτελούν μεγάλο σε αριθμό και αξιόλογο δυναμικό της ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ στην προβολή της προσφοράς του σοσιαλισμού που γνώρισαν στις χώρες όπου έζησαν, μεγάλωσαν, σπούδασαν, δίνοντας αποστομωτική απάντηση στους συκοφάντες λασπολόγους.

Έχει διαβαστεί 175 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Συνέντευξη τύπου της πρέσβειρας της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Καθαρός
Καθαρός
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 19 Οκτωβρίου

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 18 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 9 ως 17 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 344 επισκέπτες και 0 μέλη.