Τρίτη, 22 Οκτ, 2019

  • Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ
  • ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ
  • Δυσαρέσκεια τοπικών φωτογράφων στην Βέροια για απευθείας ανάθεση δουλειάς του δήμου στην Θεσσαλονίκη
  • ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Η.Δ.: «Ίδρυση και λειτουργία προστατευόμενης στέγης  ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, στη Βέροια»
  • Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»
Συνέντευξη του Αντώνη Μαρκούλη1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Τ.Ο. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ ΗΜΑΘΙΑΣ2 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ3 Δυσαρέσκεια τοπικών φωτογράφων στην Βέροια για απευθείας ανάθεση δουλειάς του δήμου στην Θεσσαλονίκη4 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Σ.Η.Δ.: «Ίδρυση και λειτουργία προστατευόμενης στέγης  ημιαυτόνομης διαβίωσης νέων που προέρχονται από δυσλειτουργικές οικογένειες ή φιλοξενούνται σε δομές παιδικής προστασίας, στη Βέροια»5 Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Κώστα Κουτρουμπάκη «Ο Μαραγκός»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

6 στις 10 συμβάσεις με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση

print
email
από Η Άλλη Άποψη
6 στις 10 συμβάσεις με μερική και εκ περιτροπής απασχόληση

Πάνω από 200.000 (209.040) μισθωτοί έχασαν την εργασία τους το Νοέμβρη του 2017, διαμορφώνοντας αρνητικό ισοζύγιο 39.221 θέσεων εργασίας στις ροές απασχόλησης τον προτελευταίο μήνα του έτους, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη».

Την ίδια στιγμή, η «ευελιξία» και η προσωρινότητα στην εργασία έχουν παγιωθεί στην αγορά εργασίας, με τις συμβάσεις πλήρους απασχόλησης να είναι μόλις στο 42%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το Νοέμβρη έγιναν 209.040 απολύσεις και 169.819 προσλήψεις. Ομως, από τις προσλήψεις αυτές μόνο οι 71.255 (41,96%) ήταν με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Οι 73.897 (43,51%)ήταν με συμβάσεις μερικής απασχόλησης και οι 24.667 (14,53%) ήταν με συμβάσεις εκ περιτροπής εργασίας.

Ακόμα, 5.181 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία, διαμορφώνοντας το συνολικό ποσοστό υποαπασχόλησης στο 60%!

Το αρνητικό ισοζύγιο στις ροές απασχόλησης του προηγούμενου μήνα ήταν το μεγαλύτερο από το 2011, όταν τον ίδιο μήνα είχε καταγραφεί αρνητικό ισοζύγιο 55.855 θέσεων εργασίας.

Στη διάρκεια του 11μηνου (Γενάρης - Νοέμβρης), για το οποίο η κυβέρνηση «διαφημίζει» το θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - απολύσεων κατά 128.230 θέσεις εργασίας, μόνο το 45,33% των προσλήψεων ήταν με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης ανέρχονται στο 40,83% και η εκ περιτροπής εργασία στο 13,84%.

Ταυτόχρονα, το σύστημα «Εργάνη» αποτυπώνει μια τεράστια κινητικότητα του εργατικού δυναμικού και την ευκολία με την οποία οι επιχειρήσεις απολύουν μισθωτούς, είτε καταγγέλλοντας τις συμβάσεις αορίστου χρόνου είτε με τη λήξη της σύμβασης ορισμένου χρόνου. Ετσι, το 11μηνο Γενάρη - Νοέμβρη αποχώρησαν από την εργασία τους 2.100.104 μισθωτοί, αριθμός που ξεπερνά ακόμα και τον απόλυτο αριθμό μισθωτών που σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΦΚΑ υπολογίζεται στα 1,850 εκατ. άτομα!

Έχει διαβαστεί 213 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 26 °C
Άνεμος ΝΝΑ 1 μποφόρ

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 26 °C
Άνεμος ΒΒΑ 1-2 μποφόρ

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 11 ως 25 °C
Άνεμος ΒΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 80 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά