Τρίτη, 18 Φεβ, 2020

 • «Νέα αναπτυξιακή στρατηγική» για την ελληνική οικονομία, νέα βαρβαρότητα για το λαό
 • Εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για το Ασφαλιστικό
 • Παιδοψυχίατρο στο Νοσοκομείο Βέροιας ζητά ο βουλευτής Τάσος  Μπαρτζώκας
 • Στον «αέρα» η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας
 • Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων»
 • ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ
«Νέα αναπτυξιακή στρατηγική» για την ελληνική οικονομία, νέα βαρβαρότητα για το λαό1 Εκδήλωση της ΕΛΜΕ Ημαθίας για το Ασφαλιστικό2 Παιδοψυχίατρο στο Νοσοκομείο Βέροιας ζητά ο βουλευτής Τάσος  Μπαρτζώκας3 Στον «αέρα» η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Νάουσας4 Ενημερωτική εκδήλωση για το πρόγραμμα «Παροχή υπηρεσιών Αυτόνομης Διαβίωσης και Ασφαλούς Γήρανσης Ηλικιωμένων»5 ΣΕ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΘΕΡΜΟ ΚΛΙΜΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ Γ.Ν. ΒΕΡΟΙΑΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΟΦΨΥ ΗΜΑΘΙΑΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου

Σε «δημόσια διαβούλευση» τέθηκε από χτες το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Οπως επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ο χρόνος δημοσιοποίησης του σχεδίου νόμου επιχειρείται να αξιοποιηθεί «επικοινωνιακά», με αναφορές περί «διαφάνειας», «υλοποίησης των δεσμεύσεων προς το λαό» κ.τλ., την ίδια μέρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθούσε προς ψήφιση στη Βουλή το δεύτερο πακέτο των «προαπαιτούμενων» αντιλαϊκών μέτρων, ενόψει του τρίτου μνημονίου...

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ότι δηλαδή από το φθινόπωρο θα υπάρξει«νέο τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα» καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό περί «διαφάνειας στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (...) Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας», ισχυρίστηκε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει «ένα άλλο πλαίσιο, ένα άλλο τοπίο και μια άλλη λειτουργία με διαφορετική δεοντολογία από αυτή που έχουμε συνηθίσει στον χώρο των ΜΜΕ».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό επιτυγχάνεται η «νομιμότητα» στους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι από το 1990 που ξεκίνησε η λειτουργία τους μέχρι και σήμερα λειτούργησαν υπό το καθεστώς των λεγόμενων «προσωρινών αδειών». Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται, το εν λόγω σχέδιο νόμου, καθιερώνει αυστηρότερα κριτήρια ως προς τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας των ψηφιακών καναλιών, ενώ η αδειοδότηση των ψηφιακών καναλιών θα γίνει μέσω δημοπρασίας που θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ.

Μετά την ψήφιση του νόμου, θα εκδοθεί προκήρυξη από το ΕΣΡ για τη διενέργεια του πλειοδοτικού διαγωνισμού, για την απόκτηση αδειών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, αλλά και ανά κατηγορία προγράμματος (ενημερωτικού ή μη) και περιεχομένου. Η χρονική διάρκεια των αδειών θα είναι 10 έτη, η δημοπρασία θα εξελιχθεί σε δύο στάδια, πρώτα θα γίνει προεπιλογή αυτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία και στη συνέχεια η κανονική δημοπρασία.

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις προβλέπονται, ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο 8.000.000 ευρώ για τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, 5.000.000 ευρώ για εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου και 2.000.000 για μη ενημερωτικούς. Θα απαιτείται ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου και για τις ημεδαπές και για τις αλλοδαπές εταιρείες και τίθεται έλεγχος «πόθεν έσχες» για τα οικονομικά μέσα που διαθέτουν οι υποψήφιες εταιρείες και οι μέτοχοι αυτών.

Καθορίζονται ελάχιστα όρια απασχολούμενου προσωπικού των υποψηφίων ανά κατηγορία και συγκεκριμένα τουλάχιστον 400 άτομα για τους εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, 50 άτομα για εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικού χαρακτήρα και 20 άτομα για τους περιφερειακής εμβέλειας. Τέλος, η τιμή εκκίνησης για την κατηγορία κάθε άδειας θα καθορισθεί από τον υπουργό Επικρατείας (με την γνωμοδότηση του ΕΣΡ), ενώ επίσης ιδρύεται θυγατρική της ΕΡΤ ΑΕ, η οποία θα είναι πάροχος δικτύου, αντίστοιχα όπως και η DIGEA.

Έχει διαβαστεί 228 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική συννεφιά
Μερική συννεφιά
Θερμοκρασία 13 °C
Άνεμος Β 1 μποφόρ

Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου

Κυρίως λιακάδα
Κυρίως λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 17 °C
Άνεμος ΒΒΔ 0-2 μποφόρ

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 6 ως 14 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 90 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά