Πέμπτη, 19 Σεπ, 2019

  • Κοινός Τόπος: Αναμένουμε πνεύμα σεβασμού, δικαιοσύνης και σύμπνοιας κύριε δήμαρχε
  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στη Βέροια
  • Υπογραφές Συμβάσεων έργων από την ΑΝΗΜΑ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ :Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους.Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους
  • Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας
  •  Κάλεσμα για συμμετοχή στον «ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική Συμμαχία»
Κοινός Τόπος: Αναμένουμε πνεύμα σεβασμού, δικαιοσύνης και σύμπνοιας κύριε δήμαρχε1 Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στη Βέροια2 Υπογραφές Συμβάσεων έργων από την ΑΝΗΜΑ3 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ :Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους.Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους4 Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας5  Κάλεσμα για συμμετοχή στον «ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική Συμμαχία»6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ: Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου

Σε «δημόσια διαβούλευση» τέθηκε από χτες το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης για τις τηλεοπτικές άδειες. Οπως επιβεβαιώθηκε και από τις δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, ο χρόνος δημοσιοποίησης του σχεδίου νόμου επιχειρείται να αξιοποιηθεί «επικοινωνιακά», με αναφορές περί «διαφάνειας», «υλοποίησης των δεσμεύσεων προς το λαό» κ.τλ., την ίδια μέρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθούσε προς ψήφιση στη Βουλή το δεύτερο πακέτο των «προαπαιτούμενων» αντιλαϊκών μέτρων, ενόψει του τρίτου μνημονίου...

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε χτες ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρ. Σπίρτζης, ότι δηλαδή από το φθινόπωρο θα υπάρξει«νέο τηλεοπτικό τοπίο στη χώρα» καθώς, όπως είπε, η κυβέρνηση υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς τον ελληνικό λαό περί «διαφάνειας στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (...) Δεν βάζουμε νερό στο κρασί μας», ισχυρίστηκε ο υπουργός. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα φέρει «ένα άλλο πλαίσιο, ένα άλλο τοπίο και μια άλλη λειτουργία με διαφορετική δεοντολογία από αυτή που έχουμε συνηθίσει στον χώρο των ΜΜΕ».

Σύμφωνα με την κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό επιτυγχάνεται η «νομιμότητα» στους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι από το 1990 που ξεκίνησε η λειτουργία τους μέχρι και σήμερα λειτούργησαν υπό το καθεστώς των λεγόμενων «προσωρινών αδειών». Σύμφωνα με όσα υποστηρίζονται, το εν λόγω σχέδιο νόμου, καθιερώνει αυστηρότερα κριτήρια ως προς τους όρους αδειοδότησης και λειτουργίας των ψηφιακών καναλιών, ενώ η αδειοδότηση των ψηφιακών καναλιών θα γίνει μέσω δημοπρασίας που θα διεξαχθεί από το ΕΣΡ.

Μετά την ψήφιση του νόμου, θα εκδοθεί προκήρυξη από το ΕΣΡ για τη διενέργεια του πλειοδοτικού διαγωνισμού, για την απόκτηση αδειών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας, αλλά και ανά κατηγορία προγράμματος (ενημερωτικού ή μη) και περιεχομένου. Η χρονική διάρκεια των αδειών θα είναι 10 έτη, η δημοπρασία θα εξελιχθεί σε δύο στάδια, πρώτα θα γίνει προεπιλογή αυτών που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στη δημοπρασία και στη συνέχεια η κανονική δημοπρασία.

Ανάμεσα στις προϋποθέσεις προβλέπονται, ελάχιστο καταβεβλημένο κεφάλαιο 8.000.000 ευρώ για τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου, 5.000.000 ευρώ για εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος θεματικού περιεχομένου και 2.000.000 για μη ενημερωτικούς. Θα απαιτείται ονομαστικοποίηση των μετοχών μέχρι φυσικού προσώπου και για τις ημεδαπές και για τις αλλοδαπές εταιρείες και τίθεται έλεγχος «πόθεν έσχες» για τα οικονομικά μέσα που διαθέτουν οι υποψήφιες εταιρείες και οι μέτοχοι αυτών.

Καθορίζονται ελάχιστα όρια απασχολούμενου προσωπικού των υποψηφίων ανά κατηγορία και συγκεκριμένα τουλάχιστον 400 άτομα για τους εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού χαρακτήρα, 50 άτομα για εθνικής εμβέλειας μη ενημερωτικού χαρακτήρα και 20 άτομα για τους περιφερειακής εμβέλειας. Τέλος, η τιμή εκκίνησης για την κατηγορία κάθε άδειας θα καθορισθεί από τον υπουργό Επικρατείας (με την γνωμοδότηση του ΕΣΡ), ενώ επίσης ιδρύεται θυγατρική της ΕΡΤ ΑΕ, η οποία θα είναι πάροχος δικτύου, αντίστοιχα όπως και η DIGEA.

Έχει διαβαστεί 215 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 23 °C
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 13 ως 27 °C
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Θερμοκρασία 8 ως 19 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 150 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά