Δευτέρα, 17 Αυγ, 2026

  • ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»
  • Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή
  • Αποστολή
  • ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος
  • Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο
  • Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός
ΚΚΕ: Τεράστιες οι ευθύνες του επιτελικά ανίκανου κράτους να προστατεύσει την ανθρώπινη ζωή και το φυσικό πλούτο που τα θεωρεί «κόστος»1 Νέοι κρίκοι εμπλοκής από την Ουκρανία έως τη Μέση Ανατολή2 Αποστολή3 ΠΑΣΟΚ και μικρομεσαία επιχειρηματικότητα: Έργα και ημέρες της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας για τις ανάγκες του συστήματος4 Το ΠΑΣΟΚ Ημαθίας στις εορταστικές εκδηλώσεις για την Κοίμηση της Θεοτόκου στο Βέρμιο5 Γνώριμες οι Σειρήνες, γνωστός και ο προορισμός6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Δύσκολα

Δύσκολα

Δύσκολες ώρες για τον ...μεγαλύτερο και ισχυρότερο στρατό του κόσμου. Ο διοικητής των αμερικάνικων δυνάμεων που επιχειρούν στον Κόλπο γράφει τη μια έκθεση μετά την άλλη για τις αεροπορικές και πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος του Ιράν που δεν μπορούν να προκαλέσουν άλλη καταστροφή, ούτε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση. Οπότε, δεν έχει νόημα ... Περισσότερα

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Επανέφερε τις προτάσεις συναίνεσης με τοποθέτηση υπ. Υγείας κοινής αποδοχής

από Η Άλλη Άποψη
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Επανέφερε τις προτάσεις συναίνεσης με τοποθέτηση υπ. Υγείας κοινής αποδοχής

Την πρόταση για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής επανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας κάνοντας νέο νεύμα συναίνεσης προς την κυβέρνηση για την διαχείριση της πανδημίας με αφορμή το διάγγελμα του πρωθυπουργού. 

«Χρειάζεται ένας υπουργός Υγείας κύρους και αποδοχής για να υλοποιήσει μέτρα ουσιαστικά για την ανάσχεση αυτής της τραγωδίας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υποστήριξε ότι «είναι απαραίτητο το επόμενο διάστημα ο κ. Μητσοτάκης να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες. Να ακούσει τη φωνή μας» και πρόσθεσε πως «τίποτα από όλα αυτά δεν μπορεί να υλοποιηθεί, όσο παραμένει υπουργός Υγείας ένας άνθρωπος που πριν από λίγους μήνες δήλωνε ότι δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να πείσει τους πολίτες να εμβολιστούν».

Εμφάνισε το κόμμα του ως καταλληλότερο διαχειριστή και της πανδημίας λέγοντας «αν ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί ή αν δεν θέλει, τότε, ας αφήσει χώρο σε εμάς που και θέλουμε και μπορούμε», ενώ ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει την ευθύνη για την αποτυχία που βιώνουμε» και πως χρειάστηκε «να υπάρξει γενική κατακραυγή για να εξαγγείλει σήμερα αυτό που προτείναμε και καταθέσαμε μάλιστα ως τροπολογία που καταψήφισε: Να γίνει δηλαδή υποχρεωτικό το τεστ για την είσοδο ανεμβολίαστων στις εκκλησίες». Κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ότι «εδώ και δυο χρόνια δεν ενισχύει το ΕΣΥ και τη πρωτοβάθμια φροντίδα», ωστόσο ούτε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το είχε ενισχύσει αφού ακολούθησε την λογική κόστους - οφέλους και στην Υγεία. 

Ισχυρίστηκε πως «πρέπει να επανέλθει η τηλεργασία τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα για όσο χρειαστεί και όπου αυτό είναι εφικτό» ρίχνοντας έτσι "νερό στο μύλο" των επιχειρηματικών ομίλων που μέσω της τηλεργασίας στοχεύουν στο χτύπημα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και στην εκτόξευση της εντατικοποίησης της εργασίας.

Ζήτησε, μεταξύ άλλων, την «επίταξη ιδιωτικών κλινικών και στρατιωτικών νοσοκομείων», χωρίς να αποσαφηνίζει αν εννοεί επίταξη με το αζημείωτο για τους κλινικάρχες που θησαυρίζουν. Αναφέρθηκε σε «εκστρατεία ενημέρωσης και εμβολιασμού πόρτα πόρτα» και δήλωσε ότι «είναι ορθό να θεσμοθετηθεί η λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού επτά μήνες μετά τη δεύτερη δόση».

Επίσης, ζήτησε αυστηρότερα μέτρα για τον εμβολιασμό στα Σώματα Ασφαλείας και το Στρατό, ενώ για το λοκντάουν στους ανεμβολίαστους δήλωσε «δε ξέρω τι θα ανακοίνωνε αν δεν ήξερε ότι θα κάνω δήλωση αμέσως μετά το διάγγελμά του, γιατί μόλις προχθές μας είπε ότι δε θα γίνουμε Αυστρία. Και σήμερα ανακοίνωσε λοκντάουν για τους ανεμβολίαστους».


Έχει διαβαστεί 616 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 547 επισκέπτες και 0 μέλη.