Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλει ένα νέο lockdown ...μέσα στο lockdown, για να εκτονώσει την πίεση στο δημόσιο σύστημα Υγείας, είναι ομολογία των αδιεξόδων στα οποία οδηγεί τον λαό η πολιτική της εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης της Υγείας. Αυτή η πολιτική, που υλοποιούν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, ευθύνε... Περισσότερα
ΝΔ: Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου
από Η Άλλη Άποψη
Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, λόγω σοβαρών τεχνικών προβλημάτων που δεν επέτρεψαν να ανοίξουν οι κάλπες.
Η απόφαση για την αναβολή πάρθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ)
Στην ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ αναφέρει: «Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».
Τα προβλήματα προκάλεσαν ένα γαϊτανάκι αλληλοκατηγοριών και αντεγκλήσεων μεταξύ των τεσσάρων υποψήφιων.
Ο Απόστολος Τζιτζικώστας ζήτησε να παραιτηθεί από μεταβατικός πρόεδρος ο Ευάγγελος Μειμαράκης και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος που θα ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρότεινε να αναλάβει προσωρινή πρόεδρος της ΝΔ η Μαριέττα Γιαννάκου η οποία και θα ορίσει κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο που δεν θα είναι υποψήφιος.
«Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν» δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.
«Ευθύνες υπάρχουν σε όλη τα μέλη της ΚΕΦΕ και όλοι θα πρέπει να πάρουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί» τόνισε ο Θεόδωρος Αμπατζόγλου, εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή.
Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Μειμαράκης είχε ζητήσει να αναβληθούν οι εκλογές για την επόμενη Κυριακή εξαιτίας των τεχνικών προβλημάτων. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες απείλησε ότι θα αποσύρει την υποψηφιότητά του εάν επιμείνουν οι συνυποψήφιοί του να διεξαχθούν σήμερα οι εκλογές.