Δευτέρα, 06 Ιούλ, 2020

• Στεφανωμένη Επιτυχία Μιας Εκδρομής Στο Βέρμιο δίχως ανεμογεννήτριες Κυριακή 5/7/2020 , Βάθρες Μεταμόρφωσης, Νάουσα
  • Τουρκική…κατάληψη της Μπαρμπούτας!
  • Ας μην προκαλούν άλλο από το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νάουσας!
  • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ
  • Να ζήσουν ευτυχισμένοι!
  • ΕΟΔΥ: Εννέα νέα κρούσματατου κορονοϊου
Στεφανωμένη Επιτυχία Μιας Εκδρομής Στο Βέρμιο δίχως ανεμογεννήτριες Κυριακή 5/7/2020 , Βάθρες Μεταμόρφωσης, Νάουσα1 Τουρκική…κατάληψη της Μπαρμπούτας!2 Ας μην προκαλούν άλλο από το Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Νάουσας!3 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ:ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ4 Να ζήσουν ευτυχισμένοι!5 ΕΟΔΥ: Εννέα νέα κρούσματατου κορονοϊου6

Ανακοίνωση για τις νέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου

Ανακοίνωση για τις νέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Π. Καμμένου

«Να κλείσουν τώρα όλες οι ευρωατλαντικές βάσεις και στρατηγεία

Καμία εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει και καταδικάζει τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Π. Καμμένου, στην πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ.

Πίσω από το "πετυχημένο" ταξίδι του στις ΗΠΑ, κρύβεται η ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, η μετατροπή της σε μια απέραντη ευρωατλαντική βάση, η σύναψη και νέων στρατιωτικών - πολιτικών - οικονομικών συμφωνιών με κράτη-δολοφόνους στην περιοχή, όπως ήδη συμβαίνει με το Ισραήλ.

Αποδεικνύεται ξεκάθαρα ότι τα καυγαδάκια ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, γύρω από το plan A και το plan B της κυβέρνησης αποσκοπούν στο να θολώσουν τα νερά, να αποπροσανατολίσουν το λαό από το κύριο που δεν είναι άλλο από την απαρέγκλιτη υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας στο πλαίσιο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στους οποίους συμμετέχει. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει εγκληματικές ευθύνες και αποδεικνύεται στην πράξη το καλύτερο πλυντήριο του ευρωατλαντικού ιμπεριαλισμού, υλοποιώντας κατά γράμμα τον τίτλο που της αποδόθηκε από τις ΗΠΑ, ως "προτιμότερου εταίρου" για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή. Η περίφημη "γεωστρατηγική αναβάθμιση" και ο "αναβαθμισμένος ρόλος" της χώρας μας, για τα οποία περηφανεύεται η κυβέρνηση, μυρίζουν μπαρούτι και αίμα, βάσανα και θυσίες για το λαό στο βωμό των ταξικών επιδιώξεων του κεφαλαίου.

Καλούμε τον ελληνικό λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση. Η αναβάθμιση του ήδη υπάρχοντος δικτύου βάσεων - στρατηγείων - υποδομών, η δημιουργία νέων σε Αλεξανδρούπολη, Βόλο, Λάρισα, αλλά και στην Κάρπαθο -που από τον ίδιο τον ΥΕΘΑ χαρακτηρίστηκε ως εναλλακτικό Κανάβεραλ, γεγονός που αποδεικνύει την πιθανή χρήση της και για πυραυλικές επιθέσεις- συνιστούν σοβαρές και επικίνδυνες εξελίξεις που θα πρέπει να βρουν το λαό απέναντι.

Κανένα όφελος δεν προέκυψε τα προηγούμενα χρόνια ούτε μπορεί να προκύψει στο μέλλον  για τον ελληνικό λαό σε αυτή την πορεία. Ψεύδονται ασύστολα η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα όταν επιχειρούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Οι βάσεις δεν στήθηκαν ποτέ για την άμυνα της Ελλάδας. Στοχεύουν τους αντιπάλους των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ. Εμείς δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, έχουμε έναν κοινό αντίπαλο, το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό.

Καλούμε τους εργαζόμενους να εντείνουν τη δράση τους κατά των ευρωατλαντικών στρατιωτικών βάσεων και της εμπλοκής της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς που εκθέτουν σε μεγάλους κινδύνους το λαό μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Τα Πιο Δημοφιλή