Τρίτη, 13 Απρ, 2021

 • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, να ενισχυθεί η θεραπευτική φιλοσοφία του
 • Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από παγετό 25 έως 28/3/2021 σε δένδρα της Κοινότητας Βέροιας
 • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 13/4
 • Δελτίο Τύπου του ΜέΡΑ 25 Ημαθίας
 • Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για τον αδόκητο θάνατο του δημοτικού υπαλλήλου και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΦΑΣ Νάουσα Χρήστου Χατζηδάκη
 • Πρόβλημα στέγασης τμημάτων του 2ου Νηπιαγωγείου Βέροιας . Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην Δημοτική Αρχή
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, να ενισχυθεί η θεραπευτική φιλοσοφία του1 Προθεσμία υποβολής δηλώσεων ζημιάς από παγετό 25 έως 28/3/2021 σε δένδρα της Κοινότητας Βέροιας2 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 13/43 Δελτίο Τύπου του ΜέΡΑ 25 Ημαθίας4 Συλλυπητήριο μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για τον αδόκητο θάνατο του δημοτικού υπαλλήλου και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΦΑΣ Νάουσα Χρήστου Χατζηδάκη5 Πρόβλημα στέγασης τμημάτων του 2ου Νηπιαγωγείου Βέροιας . Επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στην Δημοτική Αρχή6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Επενδύσεις...

Επενδύσεις...

Την «εκτόξευση του ελατηρίου» που συμπιέστηκε στη διάρκεια της πανδημίας και θα προκαλέσει «αναπτυξιακό άλμα», όταν φύγει η βαριά σκιά της από την οικονομία, προαναγγέλλουν τα αστικά επιτελεία, καλλιεργώντας προσδοκίες στο λαό ότι τα δύσκολα πέρασαν και τα καλύτερα είναι μπροστά.Ισχυρίζονται λοιπόν ότι η «δοκιμασία» της πανδημίας φτάνε... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Όταν οι μαθητές γίνονται στατιστική, μονόδρομος η πάλη για την ανατροπή!

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Όταν οι μαθητές γίνονται στατιστική, μονόδρομος η πάλη για την ανατροπή!

«Όταν οι μαθητές γίνονται στατιστική, μονόδρομος η πάλη για την ανατροπή!», τονίζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της για τη νέα σχολική χρονιά, με την οποία ξεσκεπάζει τα κυβερνητικά ψέματα περί «ετοιμότητας» και υπογραμμίζει ότι «ατομική ευθύνη των μαθητών» είναι «η οργάνωση και ο αγώνας για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει!».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η νέα σχολική χρονιά είναι εδώ, διαφορετική, αλλά εκρηκτική! Εκρηκτική και ως προς τα τεράστια προβλήματα που συναντούν οι μαθητές, που φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερα, αλλά και ως προς την αγανάκτηση των μαθητών! Ουσιαστικά, το άνοιγμα των σχολείων γίνεται χωρίς εξασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών, των οικογενειών και καθηγητών τους. Είναι κυριολεκτικά εκτεθειμένοι!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μας είπαν πως θα είναι όλα έτοιμα! ΨΕΜΑ!

Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο (χρόνος που κερδήθηκε από τις τεράστιες θυσίες που έκανε ο λαός καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας) να προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων, αλλά δεν το έκανε. Τα σχολεία ανοίγουν στις ίδιες αίθουσες, στα ίδια κτίρια, στα ίδια προαύλια, με τον ίδιο -μπορεί και λιγότερο- αριθμό καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας. Επέλεξε -και σε αυτές τις συνθήκες- να θεωρεί τους μαθητές "κόστος". Η υπουργός Παιδείας, μάλιστα, το ομολόγησε χωρίς ίχνος ντροπής!

Πρόλαβαν να κάνουν το σχολείο ακόμα χειρότερο!

Η κυβέρνηση επέλεξε εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία, για να δυσκολέψει τη μαθητική αγωνιστική απάντηση, να περάσει νόμους που μετατρέπουν το σχολείο ακόμα περισσότερο σε ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο, που γεμίζει τους μαθητές με άγχος και ανασφάλεια, αδειάζοντας ταυτόχρονα τις τσέπες των γονιών τους. Και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, με τις οικογένειες των μαθητών να βρίσκονται αντιμέτωπες με ανεργία, μειώσεις μισθών, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Τράπεζα θεμάτων της ΝΔ, σε συνέχεια του νόμου Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ;

Κόψιμο των καλλιτεχνικών μαθημάτων;

Κάμερες στις σχολικές τάξεις;

Μέσα στο καλοκαίρι, όμως, η χρηματοδότηση, οι φοροαπαλλαγές και τα οικονομικά χατίρια της κυβέρνησης σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες πήγαν σύννεφο... Όπως και τα τεράστια ποσά (πάνω από 4 δισ. ευρώ) στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, για να οργανώνουν αποτελεσματικότερα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ επιθετικές ενέργειες σε βάρος άλλων λαών, ισοπεδώνοντας και ξεριζώνοντάς τους, κλιμακώνοντας τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή για το ποιος θα βάλει στο χέρι ενεργειακές πηγές, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την τουρκική προκλητικότητα.

Κουνάνε το δάχτυλο στη νέα γενιά, πως "φταίμε εμείς" για την έξαρση της πανδημίας, τη στιγμή που "τζογάρουν" με τις επιλογές τους την υγεία των μαθητών. Αντί να απολογηθούν για την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία, τα ρίχνουν όλα στους μαθητές, αν θα φοράνε ή όχι μάσκα, αν θα πλένουν ή όχι τα χέρια τους, δηλαδή, αν θα κάνουν ό,τι προστάζει η κοινή λογική… Και η ευθύνη της κυβέρνησης πάει περίπατο…

Ατομική ευθύνη των μαθητών, η οργάνωση και ο αγώνας για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει!

Οι μαθητές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν:

• Έχουν μάθει να ψυλλιάζονται όταν ακούν τις εκάστοτε κυβερνήσεις και υπουργούς Παιδείας να λένε πως «όλα είναι έτοιμα στα σχολεία και θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα»... Ξέρουν ότι πρακτικά σημαίνει πως η κατάσταση είναι εκρηκτική!

• Έχουν μάθει πως μόνο με τη συλλογική, οργανωμένη και μαχητική απάντησή τους, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους, μπορούν να έχουν οποιαδήποτε κατάκτηση. Να βάζουν φρένο και να καθυστερούν κυβερνητικά σχέδια.

• Δε θα κάνουν τη χάρη στην κυβέρνηση να κάτσουν στ’ αυγά τους! Θα διεκδικήσουν να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους, να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη, να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη σε 15 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων κ.λπ.

Η νέα σχολική χρονιά θα σημαδευτεί από αποφασιστικούς και δυναμικούς αγώνες για σχολείο και ζωή με δικαιώματα!

Με την ΚΝΕ για να νικήσει η ζωή!

Σήμερα, στον 21ο αιώνα, δεν είναι λογικό να μην μπορεί να δοθεί λύση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε καλύτερα, να μορφωθούμε ολόπλευρα, να μπορεί η ανθρωπότητα να μη στέκεται ανήμπορη και εκτεθειμένη απέναντι σε έναν ιό…

Απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όσους μας στερούν το αυτονόητο δικαίωμα να ζήσουμε όπως επιτάσσει η εποχή μας, η ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας. Ενάντια στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, το κράτος του, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του, τις ενώσεις και τους οργανισμούς του.

Για να μην καθορίζουν το παρόν και το μέλλον μας τα κέρδη των λίγων, να ζήσουμε πραγματικά ελεύθερα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στην κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων μας!

Καλούµε τους µαθητές σε αγωνιστικό ξεσηκωµό! Με τη δύναµη της συλλογικής οργάνωσης µέσα από τα µαθητικά συµβούλια και το δίκιο των αιτηµάτων τους, όλοι οι µαθητές της χώρας να µπουν µπροστά και να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαιώµά τους στη µόρφωση και τη ζωή!».


Έχει διαβαστεί 285 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Η ταβέρνα "Πλάτανος" τώρα κοντά σας και με Delivery!

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Η Εθνική Αντίσταση στη Βέροια: Ένα οδοιπορικό στους δρόμους της πόλης μας και στη ιστορία της χώρας μας»

«Άτιμη Ασφαλιστική»

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Μερική λιακάδα
Μερική λιακάδα
Θερμοκρασία 15 °C
Άνεμος Ν 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 13 Απριλίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 8 ως 16 °C
Άνεμος ΝΔ 1-3 μποφόρ

Τετάρτη, 14 Απριλίου

Καταιγίδες
Καταιγίδες
Θερμοκρασία 3 ως 18 °C
Άνεμος Δ 2-3 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1321 επισκέπτες και 1 μέλος.