Τρίτη, 24 Νοέ, 2020

 • Το ΔΣ της ΕΝΙΘ (ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) καταδικάζει την προκλητική απόφαση κυβέρνησης και διοικητών για απόσπαση προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές
 • ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία
 • Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι
 • ΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ... (Ένα βίντεο θυμίζει.. Αφορά βίντεο που κοινοποίησε 24 Νοεμβρίου 2020 το verianet. gr)
 • ΒΕΡΟΙΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ . DRIVE THROUGH TESTS
 • ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
Το ΔΣ της ΕΝΙΘ (ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) καταδικάζει την προκλητική απόφαση κυβέρνησης και διοικητών για απόσπαση προσωπικού από δημόσια νοσοκομεία σε ιδιωτικές κλινικές1 ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: Προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα για τη μείωση των δαπανών στην Υγεία2 Στα 2.135 τα κρούσματα, 101 νέοι θάνατοι, 562 διασωληνωμένοι3 ΘΕΣΗ ΔΩΔΕΚΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ... (Ένα βίντεο θυμίζει.. Αφορά βίντεο που κοινοποίησε 24 Νοεμβρίου 2020 το verianet. gr)4 ΒΕΡΟΙΑ: ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΕΣ . DRIVE THROUGH TESTS5 ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Εγκληματικός προϋπολογισμός

Το «κερασάκι στην τούρτα» της σφοδρής επίθεσης κυβέρνησης - κεφαλαίου στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα βάζει ο κρατικός προϋπολογισμός, που από σήμερα μπαίνει για συζήτηση στη Βουλή, επιβεβαιώνοντας περίτρανα ότι η κυβέρνηση παίζει στα ζάρια την υγεία και τη ζωή του λαού. Τη στιγμή που καθημερινά αναδεικνύεται με τον πιο ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Όταν οι μαθητές γίνονται στατιστική, μονόδρομος η πάλη για την ανατροπή!

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΝΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ: Όταν οι μαθητές γίνονται στατιστική, μονόδρομος η πάλη για την ανατροπή!

«Όταν οι μαθητές γίνονται στατιστική, μονόδρομος η πάλη για την ανατροπή!», τονίζει η ΚΝΕ σε ανακοίνωσή της για τη νέα σχολική χρονιά, με την οποία ξεσκεπάζει τα κυβερνητικά ψέματα περί «ετοιμότητας» και υπογραμμίζει ότι «ατομική ευθύνη των μαθητών» είναι «η οργάνωση και ο αγώνας για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει!».

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Η νέα σχολική χρονιά είναι εδώ, διαφορετική, αλλά εκρηκτική! Εκρηκτική και ως προς τα τεράστια προβλήματα που συναντούν οι μαθητές, που φέτος θα είναι ακόμα μεγαλύτερα, αλλά και ως προς την αγανάκτηση των μαθητών! Ουσιαστικά, το άνοιγμα των σχολείων γίνεται χωρίς εξασφάλιση της προστασίας της υγείας των μαθητών, των οικογενειών και καθηγητών τους. Είναι κυριολεκτικά εκτεθειμένοι!

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Μας είπαν πως θα είναι όλα έτοιμα! ΨΕΜΑ!

Η κυβέρνηση είχε όλο το χρόνο (χρόνος που κερδήθηκε από τις τεράστιες θυσίες που έκανε ο λαός καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας) να προετοιμάσει το άνοιγμα των σχολείων, αλλά δεν το έκανε. Τα σχολεία ανοίγουν στις ίδιες αίθουσες, στα ίδια κτίρια, στα ίδια προαύλια, με τον ίδιο -μπορεί και λιγότερο- αριθμό καθηγητών και προσωπικού καθαριότητας. Επέλεξε -και σε αυτές τις συνθήκες- να θεωρεί τους μαθητές "κόστος". Η υπουργός Παιδείας, μάλιστα, το ομολόγησε χωρίς ίχνος ντροπής!

Πρόλαβαν να κάνουν το σχολείο ακόμα χειρότερο!

Η κυβέρνηση επέλεξε εν μέσω πανδημίας και με κλειστά σχολεία, για να δυσκολέψει τη μαθητική αγωνιστική απάντηση, να περάσει νόμους που μετατρέπουν το σχολείο ακόμα περισσότερο σε ατέλειωτο εξεταστικό κέντρο, που γεμίζει τους μαθητές με άγχος και ανασφάλεια, αδειάζοντας ταυτόχρονα τις τσέπες των γονιών τους. Και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, με τις οικογένειες των μαθητών να βρίσκονται αντιμέτωπες με ανεργία, μειώσεις μισθών, αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Τράπεζα θεμάτων της ΝΔ, σε συνέχεια του νόμου Γαβρόγλου του ΣΥΡΙΖΑ;

Κόψιμο των καλλιτεχνικών μαθημάτων;

Κάμερες στις σχολικές τάξεις;

Μέσα στο καλοκαίρι, όμως, η χρηματοδότηση, οι φοροαπαλλαγές και τα οικονομικά χατίρια της κυβέρνησης σε εφοπλιστές, βιομηχάνους, τραπεζίτες πήγαν σύννεφο... Όπως και τα τεράστια ποσά (πάνω από 4 δισ. ευρώ) στη δολοφονική μηχανή του ΝΑΤΟ, για να οργανώνουν αποτελεσματικότερα ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ επιθετικές ενέργειες σε βάρος άλλων λαών, ισοπεδώνοντας και ξεριζώνοντάς τους, κλιμακώνοντας τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή για το ποιος θα βάλει στο χέρι ενεργειακές πηγές, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την τουρκική προκλητικότητα.

Κουνάνε το δάχτυλο στη νέα γενιά, πως "φταίμε εμείς" για την έξαρση της πανδημίας, τη στιγμή που "τζογάρουν" με τις επιλογές τους την υγεία των μαθητών. Αντί να απολογηθούν για την κατάσταση που υπάρχει στα σχολεία, τα ρίχνουν όλα στους μαθητές, αν θα φοράνε ή όχι μάσκα, αν θα πλένουν ή όχι τα χέρια τους, δηλαδή, αν θα κάνουν ό,τι προστάζει η κοινή λογική… Και η ευθύνη της κυβέρνησης πάει περίπατο…

Ατομική ευθύνη των μαθητών, η οργάνωση και ο αγώνας για το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει!

Οι μαθητές ξέρουν τι πρέπει να κάνουν:

• Έχουν μάθει να ψυλλιάζονται όταν ακούν τις εκάστοτε κυβερνήσεις και υπουργούς Παιδείας να λένε πως «όλα είναι έτοιμα στα σχολεία και θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα»... Ξέρουν ότι πρακτικά σημαίνει πως η κατάσταση είναι εκρηκτική!

• Έχουν μάθει πως μόνο με τη συλλογική, οργανωμένη και μαχητική απάντησή τους, μαζί με τους γονείς και τους καθηγητές τους, μπορούν να έχουν οποιαδήποτε κατάκτηση. Να βάζουν φρένο και να καθυστερούν κυβερνητικά σχέδια.

• Δε θα κάνουν τη χάρη στην κυβέρνηση να κάτσουν στ’ αυγά τους! Θα διεκδικήσουν να εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους, να προσληφθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών που να εξασφαλίζει καλύτερη αναλογία μαθητών ανά τάξη, να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη σε 15 για να αποφεύγεται ο συνωστισμός, να εξασφαλιστεί ο απαραίτητος αριθμός μόνιμων εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων κ.λπ.

Η νέα σχολική χρονιά θα σημαδευτεί από αποφασιστικούς και δυναμικούς αγώνες για σχολείο και ζωή με δικαιώματα!

Με την ΚΝΕ για να νικήσει η ζωή!

Σήμερα, στον 21ο αιώνα, δεν είναι λογικό να μην μπορεί να δοθεί λύση για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις να ζήσουμε καλύτερα, να μορφωθούμε ολόπλευρα, να μπορεί η ανθρωπότητα να μη στέκεται ανήμπορη και εκτεθειμένη απέναντι σε έναν ιό…

Απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια σε όσους μας στερούν το αυτονόητο δικαίωμα να ζήσουμε όπως επιτάσσει η εποχή μας, η ανάπτυξη της επιστήμης, της τεχνολογίας. Ενάντια στο σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης και της αδικίας, το κράτος του, τις κυβερνήσεις και τα κόμματά του, τις ενώσεις και τους οργανισμούς του.

Για να μην καθορίζουν το παρόν και το μέλλον μας τα κέρδη των λίγων, να ζήσουμε πραγματικά ελεύθερα, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, στην κοινωνία των σύγχρονων δικαιωμάτων μας!

Καλούµε τους µαθητές σε αγωνιστικό ξεσηκωµό! Με τη δύναµη της συλλογικής οργάνωσης µέσα από τα µαθητικά συµβούλια και το δίκιο των αιτηµάτων τους, όλοι οι µαθητές της χώρας να µπουν µπροστά και να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαιώµά τους στη µόρφωση και τη ζωή!».


Έχει διαβαστεί 248 φορές

Σχόλια

 • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Κυρίως συννεφιά
Κυρίως συννεφιά
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΔ 1-2 μποφόρ

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Περιοδικά σύννεφα
Περιοδικά σύννεφα
Θερμοκρασία 4 ως 16 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2-4 μποφόρ

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 13 °C
Άνεμος Α 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 232 επισκέπτες και 1 μέλος.