Κυριακή, 19 Απρ, 2026

  • Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο
  • Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας
  • ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)
  • Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!
  • Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση
  • Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια
Το Ιράν μιλά για «στρατηγική ήττα» των ΗΠΑ, οι στρατιωτικές προετοιμασίες εντείνονται και το κράτος τρομοκράτης Ισράηλ διαλύει τον Λίβανο1 Ευρωκοινοβούλιο για Κούβα: Με «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αβαντάρει τα σχέδια επέμβασης κατά της Κούβας 2 ΜΜΕ και πόλεμος (ορισμένες σκέψεις)3 Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από τον Γ. Παναγόπουλο που θα ζήλευαν ακόμα και οι φασίστες!4 Μία ενδιαφέρουσα βιβλιοπαρουσίαση5 Εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βέροια6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Και πάλι για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Του Αλέκου Χατζηκώστα *Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι η συμπυκνωμένη εικόνα ενός συστήματος που σαπίζει, την ίδια ακριβώς ώρα που οδηγεί τους βιοπαλαιστές αγρότες στη χρεοκοπία και στον αφανισμό.Πιάστηκαν στα πράσα οι «εγγυητές της διαφάνειας»Η κυβέρνηση της ΝΔ διαφήμιζε ως «μεγάλη μεταρρύθμιση» τη μετάβαση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ, με τον... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΜΠΛΟΚΩΝ 

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καλεί τους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα που έχουν στηθεί και σ' αυτά που θα στηθούν στις επόμενες μέρες σ' όλη τη χώρα, καθώς και στο μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνει το Σάββατο, 3 Φλεβάρη, στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Εκθεσης «AGROTICA».

Μέχρι στιγμής μπλόκα έχουν στηθεί σε Καρδίτσα (κόμβος «Δέλτα» Καρδίτσας στην Ε65), Τρίκαλα (κόμβος Μεγαλοχωρίου στην Ε65), Λάρισα(κόμβος Πλατυκάμπου στην ΠΑΘΕ), Αργολίδα (κόμβος Ινάχου), Χανιά (Μεγάλα Χωράφια), Ηράκλειο (Πραιτώρια), Ρέθυμνο (κόμβος Μαντρών).Ημαθία (κόμβος Κουλούρας), Πέλλα (κόμβος Γυψοχωρίου) Πρέβεζα (κόμβος Φιλιππιάδας) από τους αγρότες των νομών Πρέβεζας και Άρτα.

Νέα μπλόκα θα στηθούν:

Το Σάββατο 27/1, σε Ηλεία (κόμβος Μαραθιάς), Αιτωλοακαρνανία (μεταξύ των κόμβων Συκιάς και Ερμίτσας, στο δρόμο Αγρινίου - Μεσολογγίου), Ημαθία (διασταύρωση Νάουσας), Εβρο (κόμβος Καστανιών).

Την Κυριακή 29/1, σε Ευρυτανία (γέφυρα Αγραφιώτη, στο Κρυονέρι), Κοζάνη (γέφυρα Σερβιών), Φλώρινα (κόμβος Αντιγόνου στο Αμύνταιο).

Τη Δευτέρα 29/1, σε Φθιώτιδα (κόμβοι Ανθήλης και Δομοκού), Καστοριά (Αργος Ορεστικό) και Μεσσηνία (σταθμός Μεσσήνης)

Παράλληλα οργανώνονται συγκεντρώσεις, συλλαλητήρια κι άλλες αγωνιστικές δράσεις σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων καταγγέλλει «σχήματα» που εκπροσωπούν τα συμφέροντα των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών, τα οποία, παίζοντας, για μια ακόμα φορά, τον ρόλο του υπονομευτή του αγώνα επιβίωσης της μικρομεσαίας, εξήγγειλαν ξεχωριστό συλλαλητήριο, σε διαφορετική μέρα, στην «AGROTICA».

Αφού δεν μπόρεσαν - αν και πολύ θα το ήθελαν - να στήσουν ξεχωριστά μπλόκα, τα οποία και θα έστρεφαν κατά των μπλόκων της μικρομεσαίας αγροτιάς, επιχειρούν ν' αποπροσανατολίσουν τους αγρότες και το λαό και να υπονομεύσουν το μεγάλο αγροτικό συλλαλητήριο που οργανώνουμε.

Αδικος ο κόπος τους! Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι ξέρουν που είναι η θέση τους και δεν θα ξεστρατίσουν από το δρόμο υπεράσπισης των δικών τους συμφερόντων και αιτημάτων.

Θα πάρουν μαζικά μέρος στα μπλόκα και στο δικό τους συλλαλητήριο της 3ης του Φλεβάρη, γυρίζοντας την πλάτη σ' αυτούς που άλλο δεν έχουν στο μυαλό τους, παρά το πώς θα τους βγάλουν από τη μέση, για να περάσει εξολοκλήρου στα χέρια των μεγαλοαγροτών - επιχειρηματιών η γη, η παραγωγή, οι επιδοτήσεις/ενισχύσεις.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ, 3 ΦΛΕΒΑΡΗ, ΣΤΗΝ «AGROTICA»

Συνεχίζουμε - Θα νικήσουμε!».

Έχει διαβαστεί 505 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 483 επισκέπτες και 0 μέλη.