Τετάρτη, 25 Νοέ, 2020

  • ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη η μετακίνηση προσωπικού από το ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές
  • Ανακοίνωση του αγροτικού συλλόγου Νάουσας
  • Οδυσσέας Γωνιάδης: ένας ακάματος εργάτης του Θεάτρου
  • Κατάθεση Αναφοράς: Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου φέρνει στη Βουλή την επιστολή του συλλόγου «Τα Παιδιά της Άνοιξης» για την παροχή βοηθήματος στα Άτομα με Αναπηρία
  • Σύσκεψη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βέροια για τα μέτρα κατά της υγειονομικής πανδημίας.ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «ΘΑ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ». Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: «ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»
  •  Όλοι στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις! Η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ να προκηρύξουν άμεσα απεργιακή συγκέντρωση!
ΠΟΕΔΗΝ: Απαράδεκτη η μετακίνηση προσωπικού από το ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές1 Ανακοίνωση του αγροτικού συλλόγου Νάουσας  2 Οδυσσέας Γωνιάδης: ένας ακάματος εργάτης του Θεάτρου3 Κατάθεση Αναφοράς: Η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου φέρνει στη Βουλή την επιστολή του συλλόγου «Τα Παιδιά της Άνοιξης» για την παροχή βοηθήματος στα Άτομα με Αναπηρία4 Σύσκεψη με τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη Βέροια για τα μέτρα κατά της υγειονομικής πανδημίας.ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ: «ΘΑ ΑΥΣΤΗΡΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ». Κ. ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ: «ΝΑ ΣΤΗΡΙΧΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ»5  Όλοι στην 24ωρη απεργία και στις διαδηλώσεις! Η ΑΔΕΔΥ και η ΔΟΕ να προκηρύξουν άμεσα απεργιακή συγκέντρωση!6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Στάση ευθύνης!

Στάση ευθύνης!

Πιάσαν πάλι στασίδι. Τους καλεί βλέπετε το ...καθήκον, αφού βλέπουν ότι οι εργαζόμενοι φοράνε μάσκες για να προστατευτούν και όχι για να φιμωθούν, και αντιλαμβάνονται ότι αυτές ακριβώς οι ειδικές συνθήκες απαιτούν αγωνιστικές παρεμβάσεις και διεκδικήσεις, παίρνοντας βέβαια όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας. Ο λόγος για το νέο γαϊταν... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ / ΔΣΕ : Ανιστόρητες οι δηλώσεις της ΕΕ ταύτισης κομμουνισμού με τον φασισμό

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΑΕΑ / ΔΣΕ : Ανιστόρητες οι δηλώσεις της ΕΕ ταύτισης κομμουνισμού με τον φασισμό

Σε ανακοίνωση για τις ανιστόρητες δηλώσεις της ΕΕ ταύτισης κομμουνισμού - φασισμού η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ αναφέρει:

«Η ΕΕ διατηρεί κεντρικό ρόλο στην επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας, έχοντας στόχο να δηλητηριάσει τις συνειδήσεις των νεότερων ηλικιών. Αναπαράγει τα ανιστόρητα, άθλια ψέματα, με αφορμή την 23η Αυγούστου, επιχειρώντας να καθιερώσει αυτή τη μέρα ως "Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης στα θύματα του ολοκληρωτισμού".

Εξισώνει τον κομμουνισμό με το φασισμό, αναποδογυρίζοντας την ιστορική αλήθεια, συκοφαντώντας την ΕΣΣΔ για συνεργασία με τη ναζιστική Γερμανία. Πιο συγκεκριμένα, η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βέρα Γιούροβα (πρώην υπουργός της κυβέρνησης Μπάμπιτς στην Τσεχία) και ο επίτροπος Δικαιοσύνης, Ντιντιέ Ράιντερς, στην κοινή τους δήλωση αναπαράγουν τη συκοφαντία της "συνεργασίας της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία", μέσω του Συμφώνου Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, που υπογράφτηκε στις 23 Αυγούστου του 1939, το οποίο, όπως λένε "βύθισε την Ευρώπη στο σκοτάδι και οδήγησε στην παραβίαση των δικαιωμάτων εκατομμυρίων Ευρωπαίων, αφαιρώντας τη ζωή σε εκατομμύρια άλλους".

Η ΕΕ αποσιωπά πως το Σύμφωνο μη επίθεσης Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ, επήλθε μετά τη Συμφωνία του Μονάχου το 1938 που υπέγραψαν Γερμανία, Ιταλία, Βρετανία και Γαλλία, που παραχώρησε στη Γερμανία τη Σουδητία, διαμελίζοντας την Τσεχοσλοβακία και η οποία άνοιγε το δρόμο στον Χίτλερ να ξεκινήσει τον πόλεμο ενάντια στην ΕΣΣΔ, αυτή ήταν η επιδίωξή τους. Το Σύμφωνο Μόλοτοφ - Ρίμπεντροπ καθυστέρησε τη χιτλερική επίθεση στην ΕΣΣΔ για 21 πολύτιμους μήνες, συμβάλλοντας στην καλύτερη προετοιμασία της ΕΣΣΔ. Αποσιωπά επίσης το γεγονός ότι όλες οι αλλεπάλληλες προσπάθειες προσέγγισης της ΕΣΣΔ με τα μη φασιστικά κράτη της Ευρώπης για τη συγκρότηση μετώπου κατά της επιθετικότητας του φασισμού είχαν αποτύχει, γιατί αυτά δεν ήθελαν συμφωνία με την ΕΣΣΔ ενάντια στον Χίτλερ. Αυτοί είναι που "βύθισαν την Ευρώπη στο σκοτάδι", προκειμένου να ανατρέψουν το σοσιαλισμό στην ΕΣΣΔ.

Δεν πρόκειται ποτέ να κατορθώσουν να τσουβαλιάσουν στη συνείδηση των λαών τον κομμουνισμό με το φασισμό, ο οποίος είναι γέννημα - θρέμμα του καπιταλισμού, μορφή διαχείρισής του.

Η Νίκη των Λαών επί του τέρατος του φασισμού έγινε κατορθωτή με τον ηρωικό αγώνα των αντιστασιακών λαϊκών κινημάτων και την πρωτοπόρα δράση των Κομμουνιστών, και κυρίως με την καθοριστική-καταλυτική συμβολή της ΕΣΣΔ, του πρώτου εργατικού κράτους στην Ιστορία. Με την ηρωική επικράτηση του Κόκκινου Στρατού, που κάρφωσε την κόκκινη σημαία στο Ράιχσταγκ.

Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, οι αγωνιστές της απελευθερωτικής πάλης στην Ελλάδα, οι απόγονοι και οι φίλοι τους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πάλης ενάντια στην επιχείρηση διαστρέβλωσης της Ιστορίας του Β' Παγκοσμίου πολέμου και της κατασυκοφάντησης της ΕΣΣΔ και του Κόκκινου Στρατού, που με το ανυπέρβλητο ηρωικό αγώνα τους έφεραν τη Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη των Λαών.

Ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δυνάμεων δεν μπορεί να σταματήσει την ιστορική εξέλιξη. Οι λαοί με την πάλη τους θα πουν και πάλι την τελευταία λέξη. Οι πλαστογράφοι της Ιστορίας θα ηττηθούν».

 


Έχει διαβαστεί 251 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «EΠΙΚΑΙΡΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement
advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 8 °C
Άνεμος ΒΒΔ 2 μποφόρ

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 3 ως 12 °C
Άνεμος Α 1-2 μποφόρ

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου

Λιακάδα
Λιακάδα
Θερμοκρασία 4 ως 14 °C
Άνεμος ΒΒΑ 0-1 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 186 επισκέπτες και 1 μέλος.