Σάββατο, 16 Ιαν, 2021

• ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση
  • Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/1
  • ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των στρατευμένων και των νεοσύλλεκτων
  •  ΦΩΤΟρεπορτάζ από τη χιονισμένη Βέροια
  • Περικλής Παυλίδης, πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ: «Η καταστολή χρειάζεται για τη μετάβαση σε ένα πανεπιστήμιο της αγοράς: εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών, εμπορευματοποίηση των προπτυχιακών»
  • Μπήκε ξανά «σπίτι» του ο Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας Volleyball
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑ ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΥ: Εισαγγελική παρέμβαση για την καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση1 Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό 16/12 ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Να ληφθούν όλα τα μέτρα για την προστασία της υγείας των στρατευμένων και των νεοσύλλεκτων3  ΦΩΤΟρεπορτάζ από τη χιονισμένη Βέροια4 Περικλής Παυλίδης, πρόεδρος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ: «Η καταστολή χρειάζεται για τη μετάβαση σε ένα πανεπιστήμιο της αγοράς: εμπορευματοποίηση των μεταπτυχιακών σπουδών, εμπορευματοποίηση των προπτυχιακών»5 Μπήκε ξανά «σπίτι» του ο Α.Π.Σ Φίλιππος Βέροιας Volleyball6

Όχι στην επικοινωνιακή διαχείριση των εμβολιασμών

Σε τουιτ του Υπουργείου Υγείας αλλά και σε ανακοίνωση της Διοίκησης του Νοσοκομείου διαβάζουμε (συνοδεύεται και από ΦΩΤΟ): «Νοσοκομείο Βέροιας: πρώτος ο κ. Χρήστος ετών 91, μαθημένος στα δύσκολα & δεν πτοήθηκε από τον χιονιά» . Να εκφράσουμε και εμείς τη χαρά για την έναρξη εμβολιασμών των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας αλλά... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 21ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ 21ου ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ

1] Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ ανακοινώνει την απόφασή της να προχωρήσει στην προετοιμασία και διεξαγωγή του 21ου Συνεδρίου του Κόμματος, μέσα στο 2021. Με βάση το καταστατικό του Κόμματος, το Συνέδριο διεξάγεται ανά τετραετία. Το προηγούμενο 20ο Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί από τις 30 Μάρτη έως τις 2 Απρίλη 2017. Η ΚΕ, παίρνοντας υπόψη το κύμα πανδημίας και τις δυσκολίες που αυτό αντικειμενικά δημιουργεί, εξαιτίας της ανεπάρκειας και των τεράστιων ελλείψεων του δημόσιου συστήματος υγείας, με ευθύνη όλων των μέχρι σήμερα αστικών κυβερνήσεων και τη διαχείριση της κρίσης εκ μέρους της κυβέρνησης της ΝΔ, επιφυλάσσεται για τη συγκεκριμένη ανακοίνωση της ακριβούς ημερομηνίας διεξαγωγής του Συνεδρίου. Αυτή θα ανακοινωθεί όταν υπάρχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και τα επιστημονικά δεδομένα.

2] Τα θέματα του 21ου Συνεδρίου, με βάση το καταστατικό θα είναι: α) Ο απολογισμός δράσης της ΚΕ και όλου του Κόμματος από το 20ο προς το 21ο Συνέδριο, οι βασικές εκτιμήσεις για τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις της περιόδου, η κατάσταση του εργατικού - λαϊκού κινήματος και τα καθήκοντα του Κόμματος έως το 22ο Συνέδριο και β) Η εκλογή νέας Κεντρικής Επιτροπής και Κεντρικής Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου.

3] Σχετικά με το πρώτο θέμα του Συνεδρίου η Κεντρική Επιτροπή προχωρά ήδη στην επεξεργασία των θέσεων της ΚΕ, που θα δώσει στη δημοσιότητα για να ξεκινήσει η συζήτηση στα εκλεγμένα καθοδηγητικά όργανα του Κόμματος και σε όλες τις Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ. Στη δημοσιότητα θα δοθούν προς συζήτηση τα εξής κείμενα θέσεων της ΚΕ:

Πρώτο κείμενο: “Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕ ΚΑΙ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 20ο ΣΤΟ 21ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ -ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΩΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ- ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ”.

Δεύτερο κείμενο: “Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ - ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΙ Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ. ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΧΩΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”.

Τρίτο κείμενο: “Η ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΣΗΜΕΡΑ, Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ”.

Το πρώτο από τα κείμενα των θέσεων της ΚΕ θα δημοσιευθεί στο Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου 30-31 Γενάρη 2021 και θα ακολουθήσουν τα υπόλοιπα τα επόμενα Σαββατοκύριακα.

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

Κυρίως καθαρός
Θερμοκρασία -2 °C
Άνεμος Β 4-7 μποφόρ

Σάββατο, 16 Ιανουαρίου

Κυρίως συννεφιασμένος με ελαφρά χιονόπτωση
Θερμοκρασία -7 ως 0 °C
Άνεμος ΒΒΑ 3-5 μποφόρ

Κυριακή, 17 Ιανουαρίου

Λιακάδα
Θερμοκρασία -5 ως 1 °C
Άνεμος ΔΝΔ 1-2 μποφόρ

Έχουμε online 197 επισκέπτες και 1 μέλος.