Σάββατο, 30 Μάι, 2020

  • Η Ουάσιγκτον διέκοψε τις σχέσεις της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας
  • ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
  • Γιάννης Τσαναξίδης δημοτικός σύμβουλος Βέροιας : «Χρειάζεται ο λαός να συμμετέχει και να παρεμβαίνει οργανωμένα»
  • Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Ημαθίας λέει: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ»
  • Προχωρά αποφασιστικά στις «εξώσεις» προσφύγων η κυβέρνηση
  • ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Ζητάει από τους εργαζόμενους να πουν κι «ευχαριστώ» για τα αντεργατικά μέτρα
Η Ουάσιγκτον διέκοψε τις σχέσεις της με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας1 ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΝΑΟΥΣΑΣ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ, ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2 Γιάννης Τσαναξίδης δημοτικός σύμβουλος Βέροιας : «Χρειάζεται ο λαός να συμμετέχει και να παρεμβαίνει οργανωμένα»3 Σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα της Ημαθίας λέει: «ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΧΙ ΚΑΜΕΡΕΣ ΣΤΗ ΤΑΞΗ»4 Προχωρά αποφασιστικά στις «εξώσεις» προσφύγων η κυβέρνηση5 ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ: Ζητάει από τους εργαζόμενους να πουν κι «ευχαριστώ» για τα αντεργατικά μέτρα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η κατάσταση στα Hot Spot των νησιών του Αιγαίου συνεχίζει να είναι άκρως επικίνδυνη απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού

print
email
από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ: Η κατάσταση στα Hot Spot των νησιών του Αιγαίου συνεχίζει να είναι άκρως επικίνδυνη απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού

«Η κατάσταση στα Hot Spot των νησιών του Αιγαίου συνεχίζει να είναι άκρως επικίνδυνη απέναντι στην επιδημία του κορονοϊού» τονίζει το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τονίζει την ανάγκη χωρίς άλλη καθυστέρηση να ληφθούν τώρα μέτρα πρόληψης και οργανωμένου απεκγλωβισμού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Ένα μήνα μετά την εκδήλωση της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα, η κατάσταση που επικρατεί στα hot spot των νησιών του Αιγαίου συνεχίζει να είναι άκρως επικίνδυνη για τους χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και για τους κατοίκους των νησιών, όπου οι ελλείψεις στις δομές της υγείας συνεχίζουν να είναι μεγάλες.

Η κυβέρνηση επιμένει να παραβλέπει το γεγονός ότι ο συγχρωτισμός που επικρατεί στα ΚΥΤ των νησιών είναι πάρα πολύ μεγάλος, σε συνθήκες μάλιστα άθλιες και απάνθρωπες, ενώ τα μέτρα προστασίας και πρόληψης είναι στην καλύτερη περίπτωση εντελώς ανεπαρκή .

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής οφείλει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, για το πως θα προστατευθούν από την επιδημία οι δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένοι άνθρωποι, όταν διαβιώνουν πάνω από 12 άτομα, ανάμεσά τους και παιδιά, σε σκηνές ή σε παραπήγματα, που βρίσκονται το ένα διπλά στο άλλο.

Το πως θα προστατευτούν αυτοί που είναι κρατούμενοι, μέσα στα ΚΥΤ, επειδή έχουν απορριφθεί οι αιτήσεις ασύλου που έχουν καταθέσει, με βάση τα απαράδεκτα κριτήρια που έχει ορίσει η κυβέρνηση και η ΕΕ και τους έχουν στοιβαγμένους σε μικρούς χώρους κράτησης; Πχ στο ΚΥΤ της Λέρου σε ένα κοντέινερ είναι κρατούμενοι 20 άτομα ανάμεσά τους και 13 παιδιά!

Ακόμα, οφείλει να εξηγήσει το πως θα εφαρμοστούν τα στοιχειώδη μέτρα ατομικής υγιεινής, που καλεί ο ΕΟΔΥ, όταν στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο, με πάνω από 20.000 εγκλωβισμένους, η παροχή νερού γίνεται με δόσεις, τέσσερις φορές τη μέρα και για μία ώρα, με αποτέλεσμα στις βρύσες να συνωστίζονται εκατοντάδες για να προλάβουν να πάρουν λίγο νερό. Ας απαντήσει ο υπουργός στο τι να κάνουν με το μπουκάλι του 1,5 λίτρου που τους παρέχεται τη μέρα, να πιούν, να πλένουν τα χέρια τους, τα ρούχα τους ή τα υλικά που χρησιμοποιούν;

Η κυβέρνηση ελέγχεται ακόμα και σε ότι αφορά την υλοποίηση των δικών της εξαγγελιών για τη λήψη κάποιων στοιχειωδών μέτρων.

Σε ότι αφορά την απολύμανση των ΚΥΤ αυτή δεν έχει γίνει ακόμα σε κανένα.

Σε ότι αφορά τη δημιουργία εξοπλισμένων ιατρείων στα ΚΥΤ, τα οποία θα είναι στελεχωμένα με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό, ακόμα δεν έχει προχωρήσει. Μπρος σε αυτήν την απαράδεκτη κυβερνητική καθυστέρηση στα νησιά του Β. Αιγαίου, με πρωτοβουλία της περιφερειακής αρχής, στήθηκαν οικίσκοι έξω από τα ΚΥΤ για να γίνουν τα ιατρεία και αυτά ακόμα δεν έχουν στελεχωθεί, με εξαίρεση αυτό της Λέσβου όπου ουσιαστικά προσφέρθηκαν εθελοντικά δυο γιατροί για να παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Σε ότι αφορά την παροχή υλικών για την ατομική προστασία, αυτό έγινε μόνο μια φορά. Τα αντισηπτικά υγρά και οι μάσκες που δόθηκαν εξαντλήθηκαν από την πρώτη βδομάδα και από εκεί και πέρα η προμήθειά τους αφέθηκε και εδώ στην ατομική ευθύνη των εγκλωβισμένων, οι οποίοι δεν έχουν ούτε την οικονομική δυνατότητα και όσοι έχουν είναι αναγκασμένοι να τα αναζητούν σε φαρμακεία και σουπερ μάρκετ, που δεν έχουν πια εύκολη πρόσβαση. Είναι τόση μεγάλη η ανάγκη και τόσο μεγάλες οι ελλείψεις όπου στο ΚΥΤ της Μόριας αναγκάζονται ομάδες προσφύγων να φτιάχνουν αυτοσχέδιες μάσκες.

Όσο η κυβέρνηση δεν προχωρά στη λήψη ουσιαστικών μέτρων για να αντιμετωπίσει αυτήν την επικίνδυνη κατάσταση, όσο εμμένει στην υλοποίηση της πολιτικής της ΕΕ, η οποία θέλει τα νησιά να γίνουν φυλακές προσφύγων και μεταναστών, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες. Αν εμφανιστούν κρούσματα κορονοϊού στα hot spot της αθλιότητας, ο κίνδυνος αυτά να μετεξελιχθούν σε σύγχρονα κρεματόρια των κατατρεγμένων από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, είναι πολύ μεγάλος και η κυβέρνηση θα έχει ακέραια την ευθύνη.

Τώρα πρέπει να προχωρήσει στη λήψη ριζικών μέτρων.

Χωρίς άλλη καθυστέρηση πρέπει να προχωρήσει στη δημιουργία ιατρείων, εξοπλισμένων και στελεχωμένων με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μέσα στα hot spot. Να λάβει όλα τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής και πρόληψης, όπως συχνή απολύμανση των χώρων, εξασφάλιση καθαρού και ζεστού νερού, δωρεάν χορήγηση όλων των υλικών ατομικής υγιεινής, αποφυγή συνθηκών συγχρωτισμού κ.ά.

Παράλληλα πρέπει να ξεκινήσει αμέσως, επιτάσσοντας πλοία, έναν οργανωμένο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά, διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες υγιεινής και αρχίζοντας από τις ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες».

Έχει διαβαστεί 61 φορές

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

advertisement
advertisement

Συνέντευξη με την πρέσβειρα της Κούβας Zelmys María Domínguez Cortina

«Άτιμη Ασφαλιστική»

Από την εκδήλωση της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" στο Foyer στη Βέροια(27/12/19)

 

Οι ερωτήσεις της "ΑΛΛΗΣ ΑΠΟΨΗΣ" προς την Έφη Αχτσιόγλου

 

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Τα Πιο Δημοφιλή

Ο Καιρός στη ΒέροιαΟ καιρός τώρα

Συννεφιασμένος
Συννεφιασμένος
Θερμοκρασία 22 °C
Άνεμος ΝΝΔ 2-3 μποφόρ

Σάββατο, 30 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 10 ως 22 °C
Άνεμος Α 1-3 μποφόρ

Κυριακή, 31 Μαϊου

Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Κυρίως συννεφιασμένος με καταιγίδες
Θερμοκρασία 11 ως 21 °C
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Ποιός είναι online

Έχουμε online 98 επισκέπτες και 0 μέλη.

Αρχική σελίδα για κινητά