Πέμπτη, 19 Σεπ, 2019

• Κοινός Τόπος: Αναμένουμε πνεύμα σεβασμού, δικαιοσύνης και σύμπνοιας κύριε δήμαρχε
  • Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στη Βέροια
  • Υπογραφές Συμβάσεων έργων από την ΑΝΗΜΑ
  • ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ :Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους.Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους
  • Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας
  •  Κάλεσμα για συμμετοχή στον «ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική Συμμαχία»
Κοινός Τόπος: Αναμένουμε πνεύμα σεβασμού, δικαιοσύνης και σύμπνοιας κύριε δήμαρχε1 Ο Τάσος Μπαρτζώκας εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού στις εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Εβραίων στη Βέροια2 Υπογραφές Συμβάσεων έργων από την ΑΝΗΜΑ3 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΒΕΡΟΙΑΣ :Καμιά ανοχή στην ανάπτυξή τους.Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή τους4 Ολιγόωρη διακοπή νερού λόγω βλαβών στην Δημοτική Κοινότητας Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας5  Κάλεσμα για συμμετοχή στον «ΣΥΡΙΖΑ  Προοδευτική Συμμαχία»6

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έσπασε κάθε ρεκόρ πολιτικής ξετσιπωσιάς και αθλιότητας, φέρνοντας σαν τον κλέφτη στη βουλή -και μάλιστα σε άσχετο νομοσχέδιο για να ψηφιστεί άρον άρον- τροπολογία για να ξεκινήσει το ξήλωμα της μεγαλύτερης κατάκτησης της εργατικής τάξης, που είναι το δικαίωμα στην απεργία.

Πρόκειται για μια αδίστακτη κυβέρνηση, που δεν έχει καμία αναστολή προκειμένου να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου, πάγια επιδίωξη του οποίου είναι το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος, για να υπάρχει σιγή νεκροταφείου μέσα στους χώρους δουλειάς. Για αυτό το λόγο  η κυβέρνηση παίρνει τα εύσημα των “εταίρων” της στην ΕΕ, γι’ αυτό το λόγο κλείνει γρήγορα τις αντεργατικές – αντιλαϊκές αξιολογήσεις. Το δικαίωμα στην απεργία, που κατακτήθηκε με αίμα και θυσίες, είναι αδιαπραγμάτευτο και όποιος τολμήσει να τ’ αγγίξει θα βρει απέναντί του τους εργαζόμενους και το ταξικό κίνημά τους.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους  να δυναμώσουν τον αγώνα τους, να είναι από αύριο και κάθε μέρα στους δρόμους, να πυκνώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών, με αποκορύφωμα την πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Τι προβλέπει η τροπολογία

Nέα εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία βάζει η κυβέρνηση μέσω της τροπολογίας του Υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε απόψε στην Βουλή για τον τρόπο λήψης απόφασης σχετικά με την κήρυξη απεργίας, στο φόντο της συμφωνίας κυβέρνησης - «θεσμών» στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης.

Η νομοθετική ρύθμιση προβλέπει ότι για την συζήτηση και λήψη απόφασης για την κήρυξη απεργίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της πρωτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης (σήμερα μπορεί να ληφθεί από το 1/3 και με απόφαση του 1/5 της 3ης συνεδρίασης της γενικής συνέλευσης).

Ειδικότερα στην τροπολογία αναφέρεται ότι, «Με την προτεινόμενη διάταξη ορίζεται ειδική απαρτία κατά τις γενικές συνελεύσεις πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων σε περίπτωση συζήτησης και λήψης απόφασης κήρυξης της απεργίας. Ειδικότερα απαιτείται η παρουσία του 1/2 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών της συνδικαλιστικής οργάνωσης».

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο αρμοδιότητας του Ν. Παππά για τον HELLAS SAT, που ψηφίζεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλιότητα της κυβέρνησης αναδεικνύεται και από το γεγονός ότι η τροπολογία θα συζητηθεί σε μία και μόνο -την αυριανή- συνεδρίαση καθώς το νομοσχέδιο έχει περάσει από την αρμόδια Επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.

Τα Πιο Δημοφιλή

Κυρίως συννεφιά
Άνεμος Β 2-3 μποφόρ

Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Άνεμος ΒΑ 2-3 μποφόρ

Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου

Μερική λιακάδα με καταιγίδες
Άνεμος ΑΝΑ 1-2 μποφόρ

Έχουμε online 174 επισκέπτες και 1 μέλος.

Αρχική σελίδα για κινητά