Παρασκευή, 02 Οκτ, 2026

  • Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει
  • ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ
  • Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες
  • Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση
  • Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI
  •  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης
Πνιγμός του κουβανικού λαού: η πρόθεση που ο Λευκός Οίκος δεν μπαίνει πλέον στον κόπο να κρύψει1 ΠΑΜΕ: Υποταγή στην πολιτική του πολέμου και των κερδών των ομίλων από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ2 Συνάντηση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ με την κόρη του Τσε Γκεβάρα, Αλέιδα, στις Βρυξέλλες3 Πρωταγωνιστικό ρόλο στα εγκληματικά σχέδια της ΕΕ για τη Μετανάστευση παίζει η κυβέρνηση4 Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Σοβαρές ελλείψεις, απουσία ουσιαστικών ελέγχων και κίνδυνος περικοπής των κονδυλίων της ΚΑΠ στην Ελλάδα με βάση έκθεση της DG AGRI5  Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας επεκτείνει το δίκτυό της με δέκα νέες μονάδες αυτοεξυπηρέτησης 6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Οι δύο όψεις

Οι δύο όψεις

«Τόσα αντέχει η οικονομία»... Αυτή είναι η πρώτη παραδοχή με την οποία ξεπετάει η κυβέρνηση τα υποτιθέμενα «μέτρα στήριξης» που ανακοίνωσε χθες για το ενεργειακό κόστος, ξεκαθαρίζοντας σαν δεδομένο ότι ο λαός θα ξεπαγιάσει τον χειμώνα και ότι τα καύσιμα θα ξεκοκαλίσουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.Γιατί όπως έλεγε ο ίδιος ο πρωθ... Περισσότερα

Ανακοίνωση του ΚΚΕ με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας

από Η Άλλη Άποψη
Ανακοίνωση του ΚΚΕ με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας

Επικίνδυνες για τους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Τουρκίας και της ευρύτερης περιοχής, πολύ περισσότερο για τους σημερινούς πρόσφυγες και μετανάστες, είναι οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, με τις οποίες επισφραγίστηκε ο "αρραβώνας" μεταξύ ΕΕ και Τουρκίας. Η εξέλιξη αυτή, λίγες μέρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία, αποτελεί νομιμοποίηση και κάλυψη της συνολικής στάσης και εμπλοκής της Τουρκίας στο συριακό πόλεμο. Αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά, τη σύμπλευση της ΕΕ με το ΝΑΤΟ.

Τα ανταλλάγματα που έδωσε στην Τουρκία η ΕΕ, όπως η επανέναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με το ξεμπλοκάρισμα των κεφαλαίων για την ένταξή της στην ΕΕ, η δρομολόγηση της κατάργησης της βίζας, η αναβάθμιση των εμπορικών και ενεργειακών σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας και η χορήγηση οικονομικής βοήθειας, σηματοδοτούν την αναβάθμιση της αστικής τάξης της Τουρκίας στον ανταγωνισμό της με τις αστικές τάξεις άλλων χωρών της περιοχής, την ώρα που οξύνεται η αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Τα αποτελέσματα της Συνόδου εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, αλλά και για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, καθώς και για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας στο Αιγαίο.

Σε ό,τι αφορά το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, η Σύνοδος επιβεβαίωσε τη σταθερή πολιτική της ΕΕ για την καταστολή των προσφύγων - μεταναστών και την "απορρόφηση" μόνο όσων θεωρούνται "χρήσιμοι" για την κερδοφορία του κεφαλαίου και το σύστημά τους. Αυτή την πολιτική εξυπηρετούν οι αποφάσεις για αναβάθμιση της θέσης της Τουρκίας σε "στρόφιγγα" της ΕΕ, η οποία δήθεν λαμβάνοντας τα 3 δισ. ευρώ θα "αναχαιτίσει", με επαναπροωθήσεις και απελάσεις, τους οικονομικούς μετανάστες.

Η ελληνική κυβέρνηση και ειδικά ο Ελληνας πρωθυπουργός φέρουν σοβαρότατες ευθύνες, γιατί ψήφισαν και υπέγραψαν τις επικίνδυνες, αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ, όπως έχουν κάνει και με άλλες ανάλογες αποφάσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στην πρόθεσή τους να αναβαθμίσουν τη θέση της άρχουσας τάξης στην περιοχή, εμπλέκουν σε σοβαρούς κινδύνους και τυχοδιωκτισμούς τον ελληνικό λαό.

Τα λαϊκά συμφέροντα δεν εξυπηρετούνται με ανταλλαγή tweets, με τα οποία ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση προσπαθούν να ρίξουν "στάχτη στα μάτια" του λαού και να δείξουν ότι ακολούθησαν δήθεν "σθεναρή" στάση. Εξυπηρετούνται μόνο με τη λαϊκή πάλη ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, με την αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Έχει διαβαστεί 503 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 1607 επισκέπτες και 0 μέλη.