Πέμπτη, 02 Ιουλ, 2026

  • Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό
  • Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο
  • Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα
  • ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων
  • ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα
  • ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα
Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Η προσπάθεια τσουβαλιάσματος και συκοφάντησης θα πέσει στο κενό1 Ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία: Εντείνονται τα εκατέρωθεν χτυπήματα ενώ ΝΑΤΟ και ΕΕ ενισχύουν στρατιωτικά και οικονομικά το Κίεβο2 Πλήθος κόσμου στο καθιερωμένο αντάμωμα των επαναπατρισθέντων πολιτικών προσφύγων στη Νάουσα3 ΟΓΕ: Η «κανονικότητα» της γυναικείας ανισοτιμίας σφυρηλατείται από τη στρατηγική της ΕΕ και όλων των κυβερνήσεων4 ΚΚΕ: Άθλια η προσπάθεια της ΝΔ να αξιοποιήσει μια εγκληματική ενέργεια για να επιτεθεί στους αγώνες του λαού και να στήσει κάλπικα δίπολα5 ΗΠΑ: Δισεκατομμυριούχος Πρόεδρος και από κρυπτονομίσματα6

Το Σχόλιο της Ημέρας

Αντιλαϊκό από χέρι

Η συζήτηση στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος επιβεβαιώνει μέχρι κεραίας τη θέση του ΚΚΕ ότι η συνταγματική αναθεώρηση στοχεύει σε ένα πιο ισχυρό και ευέλικτο κράτος για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, επομένως πιο εχθρικό και επιθετικό απέναντι στον λαό. Τόσο οι προτάσεις της κυβερνητικής πλειοψηφίας όσο και η στάση των άλλων κομμ... Περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Βιάζουν την αλήθεια οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίσκεψη Πομπέο

από Η Άλλη Άποψη
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ: Βιάζουν την αλήθεια οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίσκεψη Πομπέο

«Βιάζουν την αλήθεια» οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο τονίζεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών και υπογραμμίζεται πως «ο αγώνας συνεχίζεται πολύμορφα για να κλείσουν όλες οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα» .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι κυβερνητικοί πανηγυρισμοί για τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μ. Πομπέο στην Αθήνα και την υπογραφή της Ελληνο-Αμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις είναι εκτός πραγματικότητας, βιάζουν την αλήθεια.

Η επικίνδυνη συμφωνία για τις στρατιωτικές βάσεις, η οποία ανανεώθηκε και ενισχύθηκε παρά πέρα, περιλαμβάνει τη βάση της Σούδας, το Μαράθι, τη βάση Drones στη Λάρισα, τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα ΑμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο με μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας, υπηρετεί το στόχο των ΗΠΑ, που είναι η αναβάθμιση της παρέμβασής τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Β. Αφρική και τον Περσικό Κόλπο για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών, σε σκληρό ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

Τα περί "προστασίας απ’ την Τουρκία", "ασφάλειας" και "σταθερότητας" στην περιοχή είναι προπέτασμα καπνού και διαψεύδονται καθημερινά από τις ίδιες τις εξελίξεις, από την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, την καταπάτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρου και τις παραβιάσεις στο Αιγαίο.

Οι Αμερικανοί, οι οποίοι ζήτησαν προχθές τη συμμετοχή ελληνικού πολεμικού πλοίου στην πολυεθνική δύναμη των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο, πριν καλά καλά αναχωρήσει ο Πομπέο από την Αθήνα, έδωσαν το πράσινο φως στην Τουρκία για νέα πολεμική επιχείρηση στη Βόρεια Συρία κατά του συριακού λαού. Τα κάθε λογής "παπαγαλάκια" που "κράζουν" για τα κατορθώματα του ΑμερικανοΝΑΤΟικού ιμπεριαλισμού έχουν εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Ο λαός μας να μην τσιμπήσει στα δολώματα, γιατί οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις αμερικανικών μονοπωλίων στην Ελλάδα αποβλέπουν στη δική τους κερδοφορία και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα συμφέροντα των εργαζομένων, ούτε με τις ανάγκες των "τοπικών κοινωνιών".

Οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας κατά της επίσκεψης Πομπέο, του "στρατηγικού διαλόγου" και της Ελληνο-Αμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που της έστρωσε το δρόμο και σήμερα σιωπά ένοχα. Ο αγώνας συνεχίζεται πολύμορφα για να κλείσουν όλες οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ενάντια στη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό».

Έχει διαβαστεί 375 φορές

Σχόλια

  • Δεν υπάρχουν σχόλια για αυτό το άρθρο.
 
Παρακαλώ περιμένετε...

Δεν σας επιτρέπεται η υποβολή σχολίων. Παρακαλούμε συνδεθείτε.

Αναζήτηση

Γλυκιά γιασεμιά μου

advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement
advertisement

Με ένα κλικ στο κανάλι μας στο Yutube!

advertisement

Το βιβλιοχαρτοπωλείο «ΗΛΙΟΤΡΟΠΙΟ» κοντά σας με υπηρεσία Delivery!

advertisement

Ημερολόγιο

Ποιός είναι online

Έχουμε online 629 επισκέπτες και 0 μέλη.